2020. szeptember 21., hétfő

Best of Austria - 6. évad - DVD Menü


Isten hozott kedves olvasó, de köszöntésként rögtön van egy-két rossz hírem neked:
1: ezen blog stílusa - mint a fejlécben is szerepel - nem éppen köz-ízlés barát, "szereplői (részben) kitalált alakok, a műsorban csúnya szavak hangzanak el, megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánljuk"
2: mivel az utolsó évad DVD-menüjét érted el, lehet hogy nem minden régóta vonszolt sztoriszálat értesz majd, de ne is törődj vele :-) Jobb esetben úgyis elolvasol még pár részt hogy tisztuljon a kép, rosszabb esetben meg még az összetett mondatok értelmezésébe is beletörik az IQ-d és kb a 4. mondat felénél kezdesz el fröcsögve kommentelni hogy: "buzi-e vagy?"Viszont ha már idáig eljutottál, akkor jó eséllyel az 1. kategóriába tartozol, szóval íme a 6. évad tartalomjegyzéke, jó szokásunkhoz híven még mindig DVD menü formában, hogy egyszer majd visszapörgethesd a kedvenc jeleneteidet, egy kattintással, a többi fölös bullshit nélkül:


Igen, ez (is) az az évad, aminek már meg sem kellett volna születnie, hiszen eddig 5x zártam le a blogot a 6 évad alatt, amiből csak azért nem hat lett, mert az 5. évadot jó magyar közbeszerzési pályázat mintára "félúton" elcsaltuk a rendszeres csúszások, az elbukott EU-s pénzek és *khhhm* a köcsög Soros miatt.

"Akkor mégis miért? Miért miért MIÉRT játszod el Minden egyes évben ezt a cirkuszt,hogy aztán 4 hónappal később megmagyarázd valami ócska dumával, hogy miért kell folytatnod ezt a szemetet... Le merem fogadni, hogy csak a saját szórakoztatásodra tukmálod ránk ezt a szart!!"

"Nos, Tibor, ....majdnem fején találtad a szöget!"

Az igazság az, hogy már a Svájci - Túl Mindenen túra - is egy egész szép lezárás lehetett volna, de egy blogzáró Grand Finálé-nak azért érezhetően kevés volt, plussz a (kibővített) bakancslistámról hiányzott még a Motorosok Mekkája: Szardínia.

Persze csak a sziget, egy autópálya-komp-oda/komp-vissza-autópálya kombóval megint csirke lett volna, még egy 4. évad 20. résznek is, úgyhogy némi reszelgetés után megszületett a méltó TERV!!!

(.....azaz a Terv 3, hiszen a Terv 1 az a Monte Carlo tour volt - itt - , a terv 2 meg az eredeti Vallhalla túra lett volna a hosszabbított útvonalon - itt - , )
Blogzáró epizódnál viszont - ahogy a krimóban mondanák: "nem lehet szarral gurigázni öcsém" - úgyhogy kénytelenek voltunk harmadszor is "nagyot álmodni" így végül - Ez lett az eredmény (link) - :


3800km,
Olasz Alpok, Garda-tó, Firenze, Pisa, Corsika a vörös sziklás tengerpari szerpentinnel, Szardínia, Amalfi, San Marino, majd zárásnak egy Mangart BAZZEG!!!

EZT nézd meg nagyban:


Na?!
Ez már méltó tűzijáték nem?
És Mekkorát fog szólni?!
...Főleg úgy, hogy ha még hozzádobunk pár 2-3 napos kisebb túrát, meg néhány egyéb sztorit, de így az egész már egy Grand Finálénak meg sok, szóval akkor amolyan trónok harca mintára tákolunk az egészhez egy egész szép évadot!

...

...vagy nem, de erről majd később részletesen...


Na hajrá:

Season 6 - Episode 1: Bear Grillsként a Jégzombik földjén ...2.


Tibor, ne legyél már ilyen, tudhatnád, hogy ez azért a 2. rész, mert pár éve - itt - majdnem ugyanezt már eljátszottad egyszer. Február vége / Március eleje van, de mivel 4 hónap után végre kisütött a nap, 400 méteren már a hó is elolvadt ÉS megint többet ittál a kelleténél, megszületik a kolosszális ötlet, ideális "tavaszi" programnak:

"Fel kéne menni egy köcsög nagy hegy tetejére!"
Hogy ez mégis az osztrák tél "peremén" MEKKORA hülyeség, azt - itt - megtalálod


Season 6 - Episode 2: Élvezd ki ami a szomszédban van - Part 1


Ok, az előbb majdnem szó szerint megfagytál, de cserébe legalább végre-valahára megnézted St Bartholoma templomát a Königseen - itt - , és ez, plussz a tény, hogy közben eltelt egy hónap, már eléggé felbátorított, hogy Április elején motorra ülj.
Igen ám, de az osztrák április az nem rövid gatyát és Balaton-parti pisztáciafagyit jelent 15 fokkal, hanem Isten haragját a nejed személyében akit felpókoztál a hátsó ülésre. Ilyen egy dérrel borított motorostúra Hallstatt háta mögé egy idióta motoros- és az épeszű neje szemszögéből: - katt ide -


Season 6 - Episode 3: - Sakkjátszma a jövőnkért


Bár az év- és a TERV az előző 2 bejegyzés alapján egész szépen indult, Főbérlő Franz tavalyi húzása  után nem maradt más választásunk:
Idén kötöznünk kell.
Viszont 4-6000 Eurót kifizetni MEGINT azért hogy 3 utcával odébb cuccoljunk nem biztos hogy megéri.
Főleg nem úgy, hogy ennyi pénzből akár más országban is folytathatnánk a sztorit, már amennyiben jobban megéri, úgyhogy jöjjön a matek:
Menni vagy maradni? - (katt ide a részletekért) - 

Season 6 - Episode 4: Apróságok vegyesen 6.0


Tudom, más blogokban 5 sor + 2 kép is kiad egy saját bejegyzést, mi viszont jó magyar módra "naná hogy jobban tudjuk" :-P Így viszont sok relatíve fontos apróság vagy elvész, vagy útközben a DVD menü "kimaradt jeleneteibe" csúszik.
Elbukni őket viszont kár lenne, úgyhogy jobb híjján íme a tömbösített "Rendezöi változat" extra tartalma:
Föbérlö Franz lezárása Hulk módban,
Költözési tanácsok lakberendezési tippekkel extravagánsoknak,
BMW GS 850 teszt, majd végül de nem utolsó sorban:
Az asszony átcsábítása a Sötét oldalra
 - katt ide a részletekért -Season 6 - Episode 5: Egy motoros lélekhalála - Vallhalla kocsival


Kvízkérdés 100 pontért meg egy megkezdett doboz Kozel-ért: Honnan ismersz fel egy mazochista vitenámi veteránt?
És egy "lerokkant" PTSD-s motorost?
Bingó.
Egyiket sem ajánlott megkérdezni, hogy tolószék ide-pelenka oda, de "Hova kéne menni nyaralni?" mert mindkettő pont azt ordítja majd amire számítanál: "Vissza a csatamezőre!!"
A sors viszont nem éppen a nagylelkűségéről híres, úgyhogy - mint sejteni lehet - most is válogatott módon tapossa földbe Tiborunk lelkét - itt - , (részben) új, és gyönyörű helyszíneken, de legalább megvillantva Vallhalla rejtett kincsét...Season 6 - Episode 6: Revende on/of Vallhalla - Part 1


A túl sok pofon az élettől mindenkit megtör. Hősünk is többször megjárta már Vallhallát, de a hegy szellemei eddig mindig röhögve taposták el, az előző rész tartalmáról nem is beszélve...
Kész szerencse, hogy a Marvel univerzum lassan 10 éve pingeli a kollektív kultúrát a mesterien előadott történetein keresztül, de a sztorik mondanivalója mégis egyszerűen csak ennyi: "Sose add fel! Állj fel a 100. pofon után is, és ha még így is vesztesz... akkor ÁLLJ BOSSZÚT!!"
Tiborunk pedig igazi Hollywood-i hősként felkészül, sisakot vesz és sok vesztes küzdelem után még egyszer- talán utoljára - csatába indul minden vészjósló körülmény ellenére... A teljes sztoriért katt - ide -
Season 6 - Episode 7: Revende on/of Vallhalla - Part 2

Igen, bár az előző túra eredetileg 1 részesre lett tervezve mégis darabolni kellett, hála a sors humorának és annak, hogy kedvenc palimadaraként legutóbb 7x adott tűzoltófecskendős-beöntést... Sebaj, emberünk jó mazochistaként először rimánkodik és rinyál, majd visszamegy repetázni :-P Jó, persze, nem ugyanoda, hanem - IDE (link) - hogy bepótolja a kimaradt helyszíneket (Gaviapass, Tonale stb) és tisztességes végjáték fináléként a Mjolnirt pörgetve nyerjen... bögölypirszinggel persze, a jogviták elkerülése érdekében, és mert nálunk a szopóroller SOSEM maradhat ki :-)
Season 6 - Episode 8 & 9: Szezonzáró pánik túra 3 felvonásban


Hiszed vagy sem, de minden motorosnál el tud ám jönni az a fázis is, hogy egy augusztusi teljes hétnyi napsütéses szabadság alatt NE akarjon útnak indulni... Tudom, ez már kb az impotencia kezdete, de ameddig az csak jövőre fog zavarni, a kihagyott szabi és az ezzel bukott szupertúra sokkal előbb okoz majd kőkemény szezonzárási pánikot. Hogy emberünk hogyan jut el 3 felvonásból egy kertek alatti szombati gurulásból a dolomitok tetejére és alszik majdnem szabad ég alatt, az viszont már jobb sztori, aminek az 1. részét - ITT (link) - , a 2. részét pedig - ITT (link) - találod. 

Season 6 - Episode 10: Élvezd ki ami a szomszédban van - Part2


Írhatnék bevezetőt, de azzal lelőném a sztori egy fontos részét, úgyhogy előlegnek íme egy kép, és az ígéret, hogy jön a bejegyzés is hozzá - ha minden jól megy Április-május körül - úgyhogy nézz vissza később is ha addig nem felejtesz el teljesen ;-)

Törölve: lásd a lábjegyzetetSeason 6 - Episode 11: 890 Duke R / 390-790 Adventure (video?) teszt


Lesz mindkettő a céges tartós-teszt flottában 2020-ban, úgyhogy igyekszem mindegyikre legalább egy hétre rátenni majd a seggem, és megnézni mit tudnak Pokol Panna kistesói ;-) Szerintem hosszabb beharangozóra nincs is szükség ;-) A kész posztért nézz vissza Május-június tájékán is ha addig nem felejtesz el teljesen ;-)

#update: a 2020-as koronavírusnak hála, idén még az is lehet, hogy bukjuk az idei tesztflottát... :-(
...viszont a 790 Adventure már tavaly megvolt, úgyhogy a karantén "lecsengő ágában" fékteszt címen lenyúltam a tesztmotort, és legalább erről megcsináltam a videotesztet - itt a youtube link / kis képernyős verzió jobbra (vagy lent).
 
(blogposztot értelem szerűen ne keress most...)

...az meg hogy mi lesz a 890 Duke-kal meg a 390 Adventure-rel, az sajnos még lóg a levegőben...
Season 6 - Episode 12 - Switzerland Checksheet tour


Ja, az idei szezonzáróra tervezett Hiányzó svájci passo-k pipálása tour jövőre csúszott, mert egy sima hétvégébe beleférő, 3 napos Flüela-Albula-Julierpass 3-as túl sok kilométer lett volna nem túl sok élményért, úgyhogy megtoldottuk EZT is pár jól csengő állomással, de részleteket csak jövő június körül találsz itt, hogy tuti visszanézz később is ;-)

Törölve: lásd a lábjegyzetet
 ...

...mi van...???
...mi ez a 2 törölt rész és HOL A TÖBBI TE KÖCSÖG???

HOL A FUCKBAN VAN SZARDÍNIA???

Nos Tibor, egyrészt boccs, és hidd el, nem így volt tervezve, másrészt meg mivel ezzel az évaddal most már tényleg-tényleg cserkész becsszóra vége a bulinak és végleg bezárjuk a boltot, gondolom úgyis mindegy.... ha a 7. évadra csúszott és fent részletezett Grand Tour-t már csak jövő nyár környékén biggyesztem majd egy könnyes búcsúval ide az oldal végére.

"Jóvan, láttuk már ezt, tudjuk, megint eljátszod a hattyú halálát, oszt 4 hónap szünet után majd büfögve megint indul az új évad"

Jogos a gyanú, elismerem, de nem.
Most már tényleg nem....

...és hogy lásd mennyire NEM, a tényleges blogzáróhoz, a slusszpoénhoz, Murphy utolsó fricskájához, katt ide: - Ez lett végül a

Season 6 - Episode 13 -Matt 3 lépésben - a nem tervezett blogzáró epizód -...kattints már rá Tibi, hidd el, ez sok mindent megmagyaráz, és tudom nem épp egy klisés Happy End, de nekem ez a sztori jutott...
 
...és azért kössz hogy az út egy részén velem tartottál....
 
Ha pedig nosztalgiáznál egy kicsit 2 sör mellett, akkor:
...zárás utánra pedig amolyan Bonus material-ként 
itt egy utolsó kanyar és egy utolsó poén a régi idök emlékére - katt IDE - 

Ne örülj, ez nem azt jelenti, hogy mégis jönnek újabb évadok, tényleg EZ a blog vége.

Az egyetlen csoda ami még túláradó optimizmussal is csak kétkedve várható, hogy valamikor a távoli jövőben bepótolom a fent beharangozott, majd bebukott/kihagyott 3 epizódot.
De hogy az mikor lesz...?
Hát az egy igen jó kérdés....


 - CUT!!! -mondom CSAPÓ TIBOR!!
Lehet tiplizni és kapcsold le a villanyt kifele menet....


2 megjegyzés: