2020. április 12., vasárnap

Szezonzáró pánik túra 3 felvonásban - 1. rész



2 oldalnyi "előszó" és felesleges sallang helyett kezdjük most egy Press conference-el:

"Hölgyeim és uraim...."
"...mivel a teljes 6. évad eddig minden egyes epizóddal egyre kreténebb lett, ezért sokak örömére, és néhány olvasónk bosszússágára most 2 lépésnyit visszalépünk."
"...azaz legalább megpróbáljuk..."
"köszönjük megértésüket..."

Ne morogj Tibi, te is tudod, hogy muszáj, "Cartman gyökérsége a South Parkban is csak akkor vicces, ha megvan mellette a kellő kontraszt, avagy ahogy a trópusi viharban is mondták:
 "Sose told fullba' a kretént":


Szóval, 2 lépéssel visszábbról...
oké...

Ennek a bejegyzésnek a miért-jéig 2019 augusztusáig kell visszamennünk.
Átlag Ausztiában dolgozó "irodistaként" ugyanis abban az évben is 3 teljes hét kötelező szabadságot kellett beosztanunk a asszonnyal, és bár ócska klisés poén lenne most itt elsírni, hogy "házas emberként" a 21 napból 2,1-et beoszthatok - feltéve hogy azt a nejem jóvá is hagyja - de szerencsére nálunk ez nem így megy. Nálunk még egyrészt (nekem is) szólásszabadság van:


másrészt a 6 évnyi tányérdobálásnak hála, sok lógó-orrú férfitársammal ellentétben én megtarthattam a "demokratikus 50-50%-ot (*köhh* majdnem) szóval 1,5 hét magyarisztán-i sokkterápia után visszajöttünk osztrákiába, hogy majd innen nézünk egy rövidebb nyaralást ami mindkettőnknek teszik...


2 napnyi újabb tányérröptetés után megszületett a konszenzus - én meg azt hittem hogy MEKKORÁT nyertem! :

...ha már csak 3 nap, hogy augusztusban ne menjen rá a gatyánk is, akkor:
 - könnyen vállalható távon és költségen belül
 - "aktív" program lesz,
 - egy csipetnyi kultúrával,
 - itt a "szomszédban":


 vagyis *pukk* - juhhééjj - megyünk motorral Merano-ba:





....éééés ha már (megint) észak Olaszország, akkor naná, hogy - még ha kisebb kerülővel is, de - ismét Vallhallán keresztül megyünk:


mert bár Merano önmagában is brutál jól néz ki, mégis csak - ezzel az útvonallal (link) - és az ilyen háttérrel adja ki az igazi varázsát:




...Tibor...
Neked tényleg segítség kell...
Harmadszorra vagy itt idén...
Mondom 3x!
...menj orvoshoz, engem meg hagyj a PTSD-s hülyeségeddel...
Azt is leszarom hogy Slut Sella helyett te valami beteg fetishből a Stellára vered (a hegy a háttérben - a szerk.) de ÉN speciell kurvára unom, hogy 3. éve ugyanazt a megerőszakolt pitét tálalod fel nekem alig más csomagolásban... Szóval nesze, itt egy képeslap, én leléptem:


Nyugi Tibi, nem kell rögtön ki-x-elned az oldalt, ez a bejegyzés NEM erről fog szólni!

Nem, nem azért mert Merano szar volt, vagy mert nincs ott semmi, épp ellenkezőleg.
Ha az asszonnyal indulsz a Dolomitokba, pont hogy IDE gyere, mert a  - Merano-i Therme (link) - panorámát és dizájnt tekintve az egyik legjobb Európában:




 és ha meg is unnátok az úszkálást, a szaunázást, meg EZT a látványt, a termálfürdőhöz tartozó hotel tetőteraszáról,:


akkor sétatávolságban ott a belváros, ami több napnyi látnivalót és programot tartogat, már eleve a hely fekvéséből adódóan is,:


az igazi, hangulatos, olasz kerthelyiséges éttermektől kezdve,:


(ahol KÖTELEZŐ az IGAZI olasz pizza és a helyi vörösbor:)


egészen az óváros (2019-ben még nyüzsgő és életteli) kis zegzugos utcáiig,


ahol kínai 100Ft-os bót és kőművesrakétás trafik helyett minden kirakat - nem meglepő módon - egy szépen komponált stílusos műremek:


...Igen, még a beülős helyi krimóé is, ahol bár a piák nagy része neked ismeretlen, a kollázs egésze valahogy mégis jobban mutat,


...mint az otthon megszokott papírtálcás bélflóra marketing Tibibánál:


"Na idefigyelj Tibi...."

 "Kurvára kezd elegem lenni az arcoskodásodból...!!

"Tudjuk, felfogtuk, AZ OTT a Kánaán, mi meg a kis puttó szarok vagyunk, a kis Dobogókői kanyarjainkkal, de attól mert ezt állandóan a pofánkba dörgölöd még nem lesz 200 000-em Olaszba' túrázgatni, mint a hozzád hasonló kis köcsögjancsiknak!

"Nos Bélám...:
"1: kihozom neked kb. a feléből, max 120-ból, annyid meg TUDOM HOGY LENNE, mert az ájfón 10-re is tellett valahogy, az almás-köcsög-órára is hozzá, és a gumiszetted is volt vagy 60-80 rongy! Te meg ha nem basztatlak, akkor azt is vagy a Putnok-i körforgalomban fogod elhasználni, vagy kockára koptatod az M5-ösön... Hagyjuk már..."

"2:

3: Ha viszont mégis akad 100-120-ad életed élményére, akkor a Gézával 4 sör mellett kitalált kurva eredeti A1-Glockner-A1 helyett EGYSZER HALLGASS MÁR RÁM BASZD MEG és inkább EZT az útvonalat nyomjátok le: - 1.nap - ; - 2.nap - ; - 3.nap - ; - 4.nap - 
(...aki még nem tudná, ezek Linkek! kattints rá a napokra az útvonaltervekért)

((+1 nap és +40 rongyért pedig legyen - EZ a 4. napod - az 5.-en meg nagygáz haza az Autobahnon))

"4: De, de bakker, MONDOM HOGY  kijön annyiból! - 3 szállás x 60 eur, 1600km-re 6 literes fogyasztással kell kb 100 liter benya - 35000, 70-80 euróból meg csak megoldod a kaját, és estére még 2 sörre való is marad..."

"Jóóóóvan, inkább törődj a magad dolgával, és folytasd szépen az eredeti sztorit.... Ott tartottál hogy Merano, és ahogy ismerlek, pont most kezdted volna a sírást, hogy kuuurva jó helyen vóótunk, minden fasza volt, de megint megcsípett egy méhecske, és a hotel se ingyen adta sem a kis buzis koktéljaidat, sem a thaiföldi "masszőr" escortokat..."
"Mekkora szar máár tényleg...! :-P


"Nyugi Norbikám, nem, a Pina Colada-m se volt ingyen, és még mini-esernyőt se raktak bele a szemetek, viszont még így sem fogok fikázni semmit, de...."

"TUDTAM!!!"
"MEGINT OTT AZ A KURVA DE!!! "
MEGMONDTAM!!! "
MOST INDULOK SALZBURGBA, AZ SE ÉRDEKEL HA BOKAFOGÁSOS KAMIONSTOPPAL KELL MENNEM, DE ESKÜSZÖM ÚGY PICSÁN RÚGLAK HOGY A CIPŐFŰZŐM VÉGE KILÁTSZIK MAJD A KURVA DUDA ORRODON!!!"
"Ember, én a Jenővel örülök ha 2 évente egyszer eljutok a - Tinnyei Üvegtigrishez (itt) - és nem köpnek a mikrózott mirelit hot-dog-omba, te meg itt picsáskodsz áááállandóan MINDENEN!!

"...várd már meg bakker, hogy befejezzem a mondatot...!!"
"szóval, ott tartottunk, hogy: "de..."

"3 nap ugyanis itt nem sok, annyira nem, hogy szinte rosszabb kedvvel mész haza, mint ahogy elindultál. Egyrészt pusztán azért, mert el kell menned innen, másrészt meg - és itt jön a szemét önzés a részemről - ha motorral ÉS UTASSAL jössz ide, kicseszel magaddal...
...vagy az utassal.
Vagy inkább mindkettőtökkel.

Merano mint város ugyanis oké hogy fasza, és gyönyörű helyen van, de azok a hátteret 340 fokban díszítő havas hegycsúcsok pont azt jelentik, ami átlag motorosnak azonnal-, átlag autósnak meg még most SEM esik le:


Mégpedig, hogy azt az 5 óra irányába mutató 1 (oké, 2 párhuzamos) utat kivéve, az ide vezető ÖSSZES TÖBBI út, az vagy konkrétan egy Passo / vagy egy Passo-hoz vezető út...
Ha bőven vesszük ugyanis Ez (majdnem) a - Jaufenpass - / - Timmelsjoch - kapuja, a - Gampenpass - vége, a - Stelviót - "levezető" SS38 eleje és még sorolhatnám...
Szóval ....mondjuk úgy, hogy nem éppen flegmán szotyizva fogsz idejutni ;-)

Ez viszont, ITT és MOST azt is jelenti, hogy ha úgy mész odáig, ahogy motorral egyébként szoktál, (tudod, hogy még magadat is beszaratod 5x egy nap), akkor vagy szerencsétlen nejed kap epilepsziás rohamot a halálfélelemtől, már nagyjából 2-3 óra után, vagy ha olyan tempóval motorozol hogy ő ne féljen, akkor meg te kattansz be attól, ahogy egy 180LE-s motoron először megelőznek egy '82-es GS-sel, majd egy dízel Puntóval hegynek fel, a végén meg már majdnem egy kib*tt pedálos Babettával is :-P

NEM, nincs középút, ezt te is tudod!
Bár félóránként megpróbálod kordába verni az agyad, de 10 perc múlva (állítólag) megint "úgy mész mint egy áááállat" és indul a harkálymorze a sisakodon: "TIBI, AZONNALFEJEZDBEMERTMINDITTHALUNKÉSMOSTVÁLOKEL....kopp-kopp-kopp...


Persze az első rohamot még nemhogy röhögve veszed tudomásul, még rá is kontrázol egy kicsit egy elengedett-kezes, lightos s-kanyarral, mondván: "Nééézzed máá Maaarigit, nem is én csinálom, Ez arra megy amerre ő akar!!"
...Igen ám, csak aztán gyorsan arcodra fagy a mosoly, mikor a "motoros"poén nemhogy nem jön át a nejednél, de a harkálymorze szolid kopogását fokozatosan átveszi a női 10x20cm-s retikülből útközben előkerülő "egyéb tárgyak" zöreje a fejeden:



És csak hogy ne engedjük túl bő lére ezt a részt - Tudom Tibi, te kemény vagy és nálatok az asszony ELVBŐL pofont kap uzsonnára, de hidd el, ettől, ITT, még akkor is ő nyer, már eleve a kitartásának- és a hátsó ülésen történő konstans "szolid" ficergésének hála:


És ok, a 4 napból csak összesen kb 1,5 napot töltötök "motorozással", de ettől a végeredmény mégis olyan mintha a tejfölös-sertéspörköltet tejföl helyett tejszínhabbal kapnád:

 - fényképen még ok (hisz' a kontraszt megvan),
 - ...papíron elmegy,
 - ...de élőben azért elég szar....

...

 Szóval igen, 3 nap után hazajöttök, mindketten felemás élményekkel, és a sztori- és jelen esetben a te szempontodból egy furcsa hiányérzettel:

...Tudom, szemét önző mocsokság és elcseszett klisé szintű magyarázat, de egyrészt azzal, hogy "Átlagturista Árpiként" vittem be gyök 2-vel a nejem Valhallába, lépésről lépésre hatalmasodott el rajtam az érzés,hogy EZZEL A HÚZÁSSAL most meggyaláztam az egész helyet, és köptem félig szembe mindazt, amiről eddig a blogban kántáltam ezzel a hellyel kapcsolatban...

Másrészt viszont - és ez a sokkal szomorúbb - ahogy szoktam volt mondani, "a jót könnyű megszokni..." és így a 6. évad közepe fele-, több tucatnyi boka-lefosós-szuper túra után, a parasztnak már elég magasra nő az ingerküszöbe...
Persze, jelenthetné ez AZT IS, hogy most minderre ráteszünk még 2 lapáttal és példának okáért a nyári 3 hetes szabiból fennmaradó bő egy hétben mondjuk lenyomjuk a 6-évad DVD menüjében - ITT - belengetett Corsika-Szardínia szupertúrát-, vagy ha azt nem is, legalább az 5 passo-s - Switzerland Bucketlist tour-t - 

....ja...
....de jelentheti AZT IS, hogy a fentiek tekintetében, a másfél hét magyarisztáni balkán-tour, az utána következő harkály túra-, majd' hazaérve a teraszon elnyammogott 6. Kozel után Tiborunk fejében éppen a rosszabbik oldalra billen a mérleg nyelve...

"....most tényleg induljak el...?"
"....megint...?"
"....Szardínia geci hosszú lenne, kompjegyem sincs, augusztus lévén dög meleg is van ott most, a fél millióra saccolt büdös német- meg holland lakóautós faszról nem is beszélve, akikkel TUTI megint tele lesz a komp, az ÖSSZES hotel, autóút, strand, és útmenti toitoi vécé IS :-P"

"Neeeeem-neeeeem, nem kell ez most nekünk...."

"oké, de akkor legalább a svájci bakancslista-maradék túrát nyomjuk már le legalább....!!!"

".....mmeeeehhh.....
"....neeeee már....!"
"....most? Minek? Voltunk már ott a legjobb részeken - itt -, ez annál tuti csak szarabb lesz, akkor meg a f@sznak induljunk el egyáltalán....?"

"....ott lesz az még jövőre is...."

...és itt dünnyögte kb a sors nagyon csendben azt, hogy:

........nem Tibi.... 
....nem lesz....

...de persze Te, tunya Tibor, ERRŐL, akkor még mit sem sejthettél, szóval miután a Kozelekről sikerült szintet lépned - a Prágából kimentett Abszint / tavalyi szilveszteri pezsgő keverékkel, az agyad pár napra bedobta a világhírű win 98-as kék-halált - te meg, amolyan Forrest Gump-féle Dan hadnagyként elfelejtettél pislogni pár napra a "régi szép idők"-ön merengve...:


Persze jó magyar alkeszként, a fenti - halál a májra - koktél az azonnali alkoholmérgezés általi halál helyett nálad már csak némi lengyel akcentusú dünnyögést eredményezett, ami viszont épp elég volt arra, hogy mire végignézted a Youtube-on fellelhető ÖSSZES cicás videót, és végére értél a - 10 órás nyan cat-nek is -, éppen kijózanodj annyira, hogy elfogjon a rossz érzés:

*hukk*


"Te Tibi... szerintem hánynunk kell"

"Az nem lenne túl bölcs dolog, mert akkor kárba vész' a drága alkohol, és a skizo bogyóid is kijönnek, pedig már így is magaddal beszélgetsz...."
...megint...
"Nem, amit már egyszer kifizettünk az bent is marad! ,és ez amúgy is valami más..."

"Azt is ismerem Tibor...! De ha a bélrendszered még a mostani szalonképes állapotában is egy ork hadsereg csataüvöltését elnyomva kutymorog, akkor ez tényleg valami MÁS lesz, és kurvára nem lennék a vécéd helyében...!!"

"Nem, te barom... Itt most TÉNYLEG valami más jön... Valami rosszabb, mint a szomszéd Günter eldugult- majd felrobbant trágyaszórója általi bűzijáték, *du-dumm-cccsssszz*

"....méééégegy.... ISTENEMRE MONDOM, Csak még egy ENNYIRE szar szóvicc Tibor és a jó...*flkhmssshiii* *píííííííp* *piiii- pííííí* - ez már nekünk is durva volt - a szerk.)

Szóval nem, ez nem csak a megszokott és - itt megírt - év végi rendszeres kapuzárási pánik volt, de nem is a haszontalanul elengedett augusztusi hét miatti bűntudat, inkább amolyan folyamatosan növekvő gyomortájékról induló feszültség, amit utoljára a főiskolai-, Pató Pál úr módban bekezdett vizsgaidőszakban éreztél... És ugyanúgy mint anno, ez is napról napra csak rosszabb lett, 2019 őszének derekán pedig elérte a kritikus tömeget:
"Margit... azt is leszarom, ha a woodoo babám maradékár 2x tekered át a húsdarálón, de nekem el kell indulnom valahova......mindegy hova, csak túl a horizonton, mielőtt utolér a közelgő tél és Sablon Sanyi- sablon-élet hétköznapjai...

és hogy mégis akkor hova?
...hát az már egy más kérdés:


ACT I. - október 6 - Postalm


2019 októbere szerencsére hozta a globális felmelegedéstől várhatót és kellemes 15-16 fokos hétvégékkel hívott "utolsó előtti" táncra minden motorost, így engem is, és egy átlag szombat délelőtt megszületett az ötlet:
"....MOST kéne menni még egy utolsót, mielőtt végleg beköszönt a 4 fokos, esős osztrák nyál..."
...de hogy merre is kéne menni azt így "hirtelen felindulásból" te se tudod ilyenkor...
Többnapos túra nem fér már bele, az egynapos "közeli" köröket már itt az osztrák jólétben mind meguntad, úgyhogy amolyan részeg amerikai Spring-break-es diákként jöhet az üvegezés:
"Lesmároljam-e Ti(b/m)it, akihez józanul amúgy hozzá se szólnék, és vajon a kereszteződésben itt jobbra vagy balra menjek??"
*ppppöööörrrrr* - jobbra.... oké:


"Tudom, a Thalgau és Fuschl közti szakaszon Mr Google szerint max kb 3 és fél "normális kanyar" ha van, de ne feledd Tibor, nem ítélkezünk, csak tesszük amit az üres Kozel-es üveg mond, és nyomvonal ide- para oda, azért az oszták/helyi pajták mögötti szakaszok 4D-ben (ott és akkor) továbbra sem néznek ki szarul:


...Fél pontot persze dobna az összképen, ha a Fuschl-i strandon - itt - most legalább egy nyamvadt fagyisibódéban adnának neked egy gombóc pisztáciafagyit és nem csak Jürgen süttetné itt az öreg 911-es ráncait a napon, de ne reménykedj...


Október elején itt már rég vége a szezonnak, úgyhogy csak a lassan barnába forduló gesztenyefák képét viheted magaddal, de azért meg kell hagyni, ez se rossz...

...

Oké, leértél Fuschl-be, ideje megint pörgetni:

*pöööörrrr*

"Salzburg belváros???"
"Na a lóf@szt!!!"

*pöööörrrr* -NEM

*pöööörrrr* - BAZZZD MÁÁÁR MEG!

*pöööörrrr*

Na! E! A jó öreg - Postalm Strasse - !
5 euró alatti útdíj, de cserébe szinte 0 forgalom és többnyire jó aszfalt:

 - és kivételesen most bónuszpont jár a szentimentalizmusodért, mivel pl EZZEL a képpel méltó emléket állítasz a 6 évvel ezelőtti - egyik első - 690 Duke-túrádnak - a lap 5/6-odánál itt -


...Szóval nem rossz Tibi, és mi tagadás tényleg szép innen a kilátás,



(aki ugyanezt a kilátást keresi, jöjjön - ide (link) - a fizetőkapu utáni 1. kanyarba)

...de azért te is érzed gondolom, hogy EZ, ezzel a 4-5 képpel elég csirke szezonzáró lenne, és igazad is van....
Hiába nézed üveges szemekkel a havas hegycsúcsokat a távolban, valahogy érzed:
...még nem ott vagy ahol lenned kellene.....



 - vége az első felvonásnak - 
(mehetsz pisilni Tibor, és hozz még egy sört ;-) )


ACT II. - október 12. - Prága gazdaságos - Cezky Krumlov



Oké, az előző 1... *köhh* oké, félnapos túrát mondhatjuk úgy is, hogy elb*sztad ezzel a kertek alatti 1 pálcás kanyarral, de nyugi, még nincs veszve minden...
Továbbra is feszít ugyanis a hiányérzettel színezett mehetnék, október közepén viszont rohamosan FOGY AZ IDŐD bakker, találj már ki valamit!!!
Hmmm.... Rendben...
Mit szólsz - ehhez - ?


"Csehország?"
"...megint?"
"...megint ott akarsz ragadni letolt gatyával, benzin nélkül a cseh fenyvesben mint anno - itt -?"
"öreg... szerintem neked az oviban nem is tuskó volt a jeled, hanem egy holland szopóálarc!!"

"Maradj már Tibor bazzeg, jó lesz ez!
Ezt nézd: szupertó, dizájn óváros, és útközben 6 tucatnyi szuperkanyar:


"oké, de hol a trükk? Hol a köcsög "...de" ?

"itt: -  ...de....visszük az asszonyt is...."

"Óóóóó bakker!! ...Akkor megint vészvillogós 45-tel kell a padkán baszódni, a teljes 220km-en?"

"1: ne legyél paraszt, kirándulunk!"
"2: MONDOM NE LEGYÉL PARASZT, KIRÁNDULUNK!
Nem kell rohanni sehova. Október közepe lévén mára erős jóindulattal is mondanak max 13-14 fokot, és oké, tudom, hogy ha nem esik, az 6 év osztrák monszun után neked már maga a Kánaán, de nyomvonal ide- Google-maps-oda, mivel nem jártál még erre, te sem tudod hogy milyen útviszonyok várnak majd rád!
Szóval fogd fel ezt inkább városnézésnek 2 keréken, mint motorostúrának, és akkor talán te is vigyorogva jössz ma haza...

Na gyerünk!

Oké... Próba-szerencse....

Az osztrák szakasz az út 3/4 részén nem rossz, de nem is akkora szám, hogy rábeszéljelek, hogy megnézd magad is. Igen, a kis 1 sávos utak tényleg hangulatosak a dombokon keresztül, és 1-2 helyről még a kilátás se rossz:



...de azért szerintem elég objektíven passzív képet fest erről a szakaszról, ha azt mondom, hogy a 150km-en még én is csak 3x álltam meg fotózni, abból 1x a fenti parkolóban a hegyek miatt - asszem ennek az étteremnek a tövében:


 1x ennél a Gasthausnál, hogy az asszony megmozgathassa az elzsibbadt végtagjait - és mert jól mutattak a muskátlik a zsalugáteres ablakokban:



1x meg egy falu végén, hisz' ki az a karótnyelt hülye, aki ne fotózná le egy enyhe hacajjal Farkas-segg-et:
 

"Tibor... Én nem akarok nagyon kritikus lenni, de ez még HOZZÁD KÉPEST is övön-alulian szar eddig... :-P"
"Mi a f@sz?"
"Elfogyott a söröd, vagy a tegnapi fél üveg pálesz mostanra nyírta ki az utolsó 2 épkézláb agysejted?"
"....ennyi???"

Nos Tibikém,:
1 - hogy hűek maradjunk önmagunkhoz: "buzi-e vagy?"



2: Egyrészt, mint ahogy útközben neked is tök véletlenül esik le, hogy az - itteni, Koronavírus előtti határzár nélküli útvonal - motoros szemmel is szép- és kanyarok szempontjából is elég fasza útvonalat takar, meglepően jó aszfalt minőséggel:


....igen: "Békeidőben ott kéne átmenned közép-középen a susnyás-határon, valami ide passzoló őszi- zenei aláfestéssel a sisakodban, pl. - NERVO - Champagne / Inward Universe Remix -ével - ilyen utakon:


...majd ezen a kis cseh tóparton krúzolva:



  3: Mivel karantén lévén remélem hogy LEGALÁBB ANNYIT szittyózol mint én - ne veszítsd el a fonalat! - még mindig a köcsög listámnak a 3. pontjánál tartunk - és EZÉRT jöttünk ide:"
EZ - Český Krumlov - óvárosa:





A város ugyanis a Google Maps egyik Easter Egg-je - nem Gamer-eknek: egy olyan rejtett kincse, amit csak az igazi fanatikusok (vagy tök véletlenül -Random Robik-) találnak meg:
Egészen a 10km-es zoom level-ig kell ugyanis lemenned Google Maps-ban, hogy a pont jó térképrészen- "az érdekességek"sáv pont feladja neked EZT a képet a top 3-ban:


és hogy mennyi az esélye, hogy egy snassz vízlépcső, 1db semmilyen őrtorony és egy átlag folyó melletti x+1 db fa mellett rátalálsz - Luxemburg - és Prágra szerelemgyerekére, Magyarországról nézve 1/3 távon és 1/4 költségből???

....nagyjából PONT 0...

Szóval egyszerűbb ha szimplán hiszel nekem és a maradék kb 150 itt ténfergő magyar Random Robinak:

"Ez a hely nemcsak hogy kurva jól néz ki, de - mint mondtam (otthonról) - fele akkora távon van, fele annyiba kerül és mégis 98%-os élményt ad ahhoz képest, amilyen Prága lenne!

 Az óváros a sztereó templomtornyot és a híres asztromnómiai órát kivéve, simán lehetne a cseh főváros egy félreesőbb része is akár:





és igen, PONT ugyanúgy megvan benne a "keleti-blokkos-nyugat" feeling, az összes kapualjas "retro" vacakkal, mint Prágában:



ügyesen és esztétikusan vegyítve a középkori hangulatot:



....a posztmodern fél-kommunista- 80-as évekbeli elemekkel:



....végül de nem utolsó sorban egy csipetnyi Cote d' Azure feelinggel:


...amivel 1-2 része (jó szögből nézve) majdnem kiköpött mása lesz Nizzának, ....de persze csak majdnem:


"Jóvan Tibi, elhiszem, hogy piros-piros, plussz a felsőben nagyobb a címer is vazzeg,  de ha ez amolyan "ügyes de olcsó koppintás, kisebb költségvetésből lemásolva", akkor mégis mi a f@sznak jöjjek én ide??? Prága se drága, és ott mégis csak ott az a köcsög óra, meg a prágai katedrális:"

 
"Nos Norbikám, lehet..."
"De Prágában már minden kretén járt már, még TE is, és mivel tudom, hogy a fenti képeket egy "kép-kép-afaszom-jóvanna" kíséretében a lendkereskesre alakított egereddel egyetlen *zzzzziiiiiizzzz*-el átpörgetted, ezért még egyszer:

Nem, ez tényleg nem Prága, de hidd el nekem, néhol csúnyán űbereli is azt,!
SZÓVAL EZÉRT GYERE IDE:









Végül de nem utolsó sorban - EZÉRT az - itteni Krumlov Mill étteremért (Link) - mert EZ a hely, ami az egész község hangulatára még rátesz 30%-ot:

Öreg - EZT figyeld: Középkori várkonyha hangulat, ömlesztett katyvasz helyett még éppen a stílusosság határain belül- motor, trakesz- és kovácsmúzeummal vegyítve:





mindezt egy beszarás folyóparti kerthelyiséggel megfejelve, ahol ilyen kilátás mellett-,:



kapsz ILYEN kaját:


Szuper-Steak, borsos szósszal, héjában sült krumplival tejfölös szósszal és fasza cseh sörrel!
 ...a cukros-fahéjjas-tripla tejszínhabos szuper-nemtommi desszertről nem is beszélve:


 Szóval DE.

De, gyere ide.
Igen, még otthonról is, és ígérem nem bánod meg ezt a tippemet se.
...és a nap zárásaként- bár nem direkt a főtéren, de nem sokkal mellette, hazaindulás előtt még Pokol Pannáról is nyomhatsz egy képet emlékül:


Szép-szép Tibor, és MOST HOGY házi őrizetbe kényszerülve vége TÉNYLEG RÁKATTINTOTTAM A KÉPEKRE, még az is lehet, hogy ha a vírus elült, még akár tényleg el is megyek ide, hisz' nincs is annyira messze, ....de (hehe... már értem miért  szereted ezt) .... szóval DE:

....ennyi?

....ez a 3-4 oldalnyi "összegereblyézett aprólék" az évadzáró?
....ez még mindig elég picsa nem?!?!

....nos de... de az Tibi, de a lőtt kutya se mondta, hogy Vége a Bulinak!


 - viszont a második felvonásnak igen - 
...szóval hozhatod a következő 2 sörödet Tibi ;-)
...mondom HOZD, ez hosszú lesz!
 
 
 
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése