2020. március 2., hétfő

Revenge on/of Vallhalla - Part 2


Hölgyeim és (valószínűleg inkább csak) Uraim!
...Isten hozta önöket újra ITT!
...ok, nem kell integetni, tudom, megint a céges klotyón ülsz, úgyhogy szevassz neked is Tibi...

Szóval!
Kezdjük a mai előadást egy bűvészmutatvánnyal!
 - Én elmondok egy varázsigét: "Csiribá, a múltkor az előző részben - itt - nem esett le, hogy akaratlanul is, de átb*sztalak, mert a Revenge on Vallhalla Part 1-ben egy kb 20km-es szakaszt kivéve nem volt új útvonal"
 - Mire te, egy *pukk* és némi csillámporos felhőcske kíséretében ezt realizálva egy "TÉÉÉÉNYLEGHOGYROHAGGYÁÁÁÁMEG!!! kíséretében beleb*szod az egeret a tévébe...


 - Én meg (mivel nem figyelted a kezem közben) egy *huuuuuuusss* "MAAAAGIC!" kiáltással megmutatom az általad aláírt felelősség áthárítási nyilatkozatot, arról, hogy nekem ehhez semmi közöm se volt...

"TÁDÁÁÁÁ!!!"
"Na...? Mit szólsz?

.... jó, oké, nem kell a pörköltszaftba tunkolt Woodo babámat a 40kg-s pitbullod elé vetni rögtön, nyugi, ígérem, mindaz ami a múltkor kimaradt, azt most bepótoljuk:

"Let the Show begin!"



Egy hónap.
Pont egy teljes hónap kellett ahhoz, hogy a múltkori, az ószövetségben már bemutatott özönvíz után a pincében nagyjából megszáradjanak a párolt pacallá ázott motoros cuccaim, hogy a motorom kemény-szövet táskáit plöttyedt herezacskó formáról ismét Kiska dizájn dodekaéder alakúra vissza tudjam gyurmázni ÉS.... ami a legfontosabb: Hogy egy átlag 2019 Júliusi szerdán ismét elguruljon a gyógyszer:

"Maaargit... Itt az idő!"

"...A keleti szél végre a jóslatoknak megfelelően délről fúj, péntek-szombatra hihetetlen módon de csak 1x mondanak esőt, amiből még ha Murphy jó hentes módjára 3-at csinál is (maradhat? NEMM!) akkor is bőven jók vagyunk, szóval én eltűntem 3 napra...."
"Tibi, a faszom, nem azt mondtad hogy a hétvé...."
*BRABOMM....* " sssviiieeeuuukkkhhhh.... MIII??? NEM HALLOM ETTŐL A SZARTÓL BOCCS, de ÉRKEZÉSEMRE 3 NAP MÚLTÁL SZÁMÍTS KELET FELŐL!!! hehe...."

Tudom, nem szép dolog ÍGY lelépni, de ha motoros vagy, te is tudod, MENNYIRE tudja baszni az ember agyát, ha a nehezen megkapott szabadságára betervezett évi 1 (köhh... na jó 4) motoros túráját már rögtön a szezon elején telibe szarja az időjárás...
Arról nem is beszélve, hogy ha valaki ráadásul még akkora Pechvogel is mint én, hogy minden statisztikai normál-eloszlással ellentétben képes 10-ből 11x a lekváros pirítóst a lekváros felére ejteni, na egy Akkora madárnak muszáj improvizálni...
Igen, még közvetlenül indulás előtt is...
Történt ugyanis, hogy bár a múltkori túrából kimaradt részeket szerettem volna szimplán folytatni, ez már az első kristálygömbös jóslat szerint sem lett volna jó ötlet:


Az első nap ugyanis éppen Canazei környékére mondtak esőt, a másodikra meg - ki gondolná - pont Bormio magasságába...

Negyed óra igen választékos és cirádás káromkodás után szerencsére bebootolt a régi jukebox a szemeim mögött, és megjött a megvilágosodás:


*biiiipp*
"Bazzzeg, a tehenek nem is tudnak gitározni!!"

"...izé... *ziiiizz-ziiiizz-klakk*

"Mi lenne ha egy huszárvágással megoldanánk a problémát és visszafele mennénk???"

"HÁÁÁÁHHH!!!"
"MEKKORA ÖTLET MÁÁÁR?!?!"
"így ha minden jól megy, első éjszaka átmegy fölöttünk a vihar, és ha mákunk van MÉG MEG SE ÁZUNK MAJD!!!"

....

....ne röhögj már... :-P
...honnan tudod, még AZ IS LEHET, hogy most TÉNYLEG BEJÖN A PARASZTNAK NEM??

....Nos, naná hogy nem, azaz részben, de ne rohanjunk ennyire előre...

Emberünk viszont elindult, a kurva nagy ötletétől mámorosan, zsebében egy E-bay-en vásárolt Tuareg-szahara totemmel és amolyan "New Age" mintára mantra helyett - Basixx - It's Gonna Be Alright - című számával a sisakjában.... ide:


 (szolgálati közlemény: Kérjük a kedves olvasót, kattintson a szám címére a hangulat kedvéért. Köszönjük.)

"Tibi... ennél a nyomvonalnál még a szomszéd Gézabá EKG képe is izgalmasabb, pedig az öreg 10 éve halott...! :-P"
"Nos ...Morbid Marcikám, részben igazad van, de arra van ugye a zoom gomb a jobb alsó sarokban bazzeg!"
"E!!!"

"PFFFF...."
"....hát ez hülye...."
"....ennek tényleg eltört valami a múltkor az agyában!"


"NOOOORMÁLIS VAGY EMBER???"
"EZÉRT A CSAFFAD, DÉL-BAJOR, TEHÉNSZARSZAGÚ 7KM-ES DIMBES-DOMBOS BOLHAFINGÉRT UTAZZAK 230KM-T???"
"HÁT TE TISSSSZTA HÜLYE VAGY ÖREGEM!!!"


".....Bazdmeg Béla, legalább várd már meg hogy befejezzem a hülye kis listámat, azt majd ráérsz a végén is pofán röhögni :-P"
"szóval... NANÁ, HOGY NEM csak EZÉRT jövünk erre, hanem mert egyrészt ez a mostani túránk tényleges kapuja, a mára szánt Schloss Linderhof / Plansee / Namlostal / Hahntenjoch kvartett előtt:


másrészt meg KUSS, EZ ÍGY LESZ JÓ, AHOGY ÉN MONDOM!!!

....

*pppprrrfffffff*

"Mit mondtál hülyegyerek???"
"...jó...?"
"...Neked...?"
"...hol élsz te?"

"Nabazdmeg Murphy, már csak te hiányoztál..."
"Idefigyelj faszom... Tudom, hogy - itt, a Kochelsee partján - bár most 7 ágra süt a nap,


"és bár per pillanat még vígan kortyolgatom a Lidlis Ice Teámat, miközben jóllakott óvodás vigyorral nézem erről a padról a hegyeket a távolban, az 5 perces pisiszünetem keretében,"

 
"de így a 6. évadban már kurvára nem tudsz meglepni vele, ha  mondjuk 10 perc múlva - marha eredeti módon - megint rám borítod az ágytálad :-P"

"Eső???"
"Ugyan már kis köcsög, azt a múltkor kimaxoltuk nálad, viszont azóta voltam OKJ-s továbbképzésen!!!!
"EZT FIGYELD!!! : "
"itt jön a Chunk Norramanis-féle repülő-pörgő pofon:"


Hiába lenne ugyanis szép az innen induló 11 kanyaros mikro-szuper-szerpentin:


és hiába ad az elején még némi reményt a rázókő mintára festett szalagkorlát,:


ugyanis:

1: EZT a mikro-"passo"-t németek építették németeknek, úgyhogy a fenti látszat ellenére pont annyi "mókára" számíthatsz itt, mint a Verkehrsbunderamt (német közlekedési hatóság) könyvelési osztályának archívumában :-P
Itt kérem ugyanis nincs "Fuck te Police!" kurjantással kanyarbelső íven / záróvonalon előzgetés!!
Itt kérem ugyanis első a BIZTONSÁG, még akkor is ha az eredmény ettől irdatlan szarul néz ki, és az irritáláson kívül kb 1% haszna van!
ITT kérem ugyanis senki nem fog SOHA előzgetni senkit!!! :


AKKOR SE ha trakeszos Jürgen kaptatna itt felfele egy csak kicsit szivárgó trágyaszórót vontatva, és akkor sem, ha Parás Patrick araszol előtted, a túl sok rikító színtől Pánik üzemmódban rettegve, végig 37-tel  :-P

2: ha már németeknek épült, és még a nap is süt, ideküldjük (megint) az összes Weißwurst zabáló köcsögöt:


mondom az ÖSSZESET, furgonnal, biciklivel, kerekes síléccel, kutyaszánnal, elöl LEGALÁBB 1 (de inkább több) 1,1-es, utánfutót rángató Punto-val, és - habként a szartortán - naná hogy SZIGORÚAN végig záróvonal mellett!!!


Nálad persze - mint mindig - elég gyorsan elgurul az apró szemű gyógyszer, úgyhogy a 2 retro- Lang Lebe DDR feliratú, Yachtot vontató Zaporozsec által generált "forgalmi szünetben" inkább úgy döntesz, megfordulsz.
Na nem azért hogy feladd, hanem valami Isteni sugallat / hőgutából adódó hallucináció hatására abban kezdesz bizakodni, hogy ha visszagurulsz a tóhoz és jó prosztata problémás "nyuggerként" megint vizelsz egyet, akkor mire újra feljössz elfogynak majd a gyökerek....
...te meg legalább a kanyarok felét lenyomhatod majd az eddigi 24/kupplung helyett egy 50-52km/h-s átlaggal :-P

És itt történik veled az, ami amúgy nagyon nem szokott:
Egy nyugdíjas biciklis papinak öltözött őrangyal, minimális bájcsevej után valamiért megszán, és rámutat az itt lent "elrejtett" táblára:


"Héééjjj Junge... Én itt nem nagyon korzóznék diun-dissun-nal a sisakban, mert szombat van..."

"Kössz papi, de nem hordok kipát, a pajeszom sem csiklandozza a golyóimat, szóval NEKEM semmi bajom a hétvégével, úgyhogy csüüssz-le!"

"Nekem mindegy öcsi, de a helyi sünök ott ülnek egy BRFK-s online pénztárgéppel a domb tetején, és ha ma felérsz a 11-es kanyarba, nagyjából az ánuszodon keresztül húzzák ki a zsebedből a tárcádat  a jogsiddal együtt... Onnantól meg kb 3 napnyi séta jön vissza keletnek, Salzburgig vagy ahonnan ide evett a fene...!!

*hukk....*
*...rotty*
"Nnnnnabazdmeg"
"was?"
"Ááá, semmi, izé, az Isten megáldja kedves uram, ígérem hálából 3 napig nem küldöm el üvöltve-dudálva a balfasz autós rokonait az anyjukba, még akkor sem ha megint 5,5 percbe telik majd nekik lekanyarodni egy nyamvadt mellékútra... tudja..."

"Tudom fiam, és az ég áldjon!"

Igen, nekem is fura volt, hogy VELEM hogy történik ilyen mázli, de nyugi, a szerencsém nem tartott sokáig, mert az előző tipp 3 dolgot hozott magával:

Először is vissza kellett fordulnom a "csodásan izgalmas" 95-ös gyorsforgalmi út felé, amin nagyjából annyi a kanyar mint az otthoni 5-ös útnak csúfolt kifutópályán:


Másodszor, mivel EZ a rendes főút dél felé, így ez azt is jelentette, hogy itt még több gyökér gyűlt össze mint az előző rokkant-biztosított gyépés szerpentinen, és még a 10 házas falvakban is ilyen szép kis dugókban kellett hernyóként araszolni, +fél óra buktáért "cserébe":


Tudom, mi jár a fejedben Tibor, hisz motoron ülsz, csak azt felejted el, hogy Németországban teszed ezt, ami jelen esetben azt jelenti hogy a forgalom többi résztvevője telepatikus úton- és enyhe kormánymozdulatokkal a záróvonal felé sorolva folyamatosan ezt üzeni neked:
"Neeeehhhm neeeehhhm, Maga, herr sötét(motoron ülő) paraszt, ITT nem fog záróvonalon előrecsorogni, mert ha mit itt döglünk meg, MAGA IS ITT FOG!! Dédapánk megtanította, hogy nekünk Übermensch-eknek SOSEM kell lehúzódni, főleg nem egy olyan alávaló kis csírának, akinek nem "D" betű szerepel a rendszámán, és mivel zug-fasiszta hajlamainkat máshogy nem tudjuk kiélni, HA már egyszer véletlen reflexből elkiáltottuk, hogy Heil! ...akkor így a XXI. században azzal folytatjuk, hogy VER-KEHRS-ORD-NUNG!!!

Sajnos a németekkel tényleg az a baj, hogy bár iszonyat hanggal tudnak reklamálni és okoskodni, elég őket csak kicsit kibillenteni a komfortzónájukból és az agyuk AZONNAL tehetetlen balfaszra fagy, nagyjából ilyenre: -->

...szóval ha jót akarsz magadnak, tényleg ne próbálj araszolni, mert NEM húzódnak semerre, csak bepánikolnak, rászorítanak a kormányra és zabszemmel a seggükben várják az elkerülhetetlen végzetet... :-P
...az meg 4,5km/h-nál ugye nem jön, csak neked hal meg még 10 agysejted az idegtől, miközben kínodban amolyan motoros pantomimként próbálod lejelelni a parasztnak, hogy "NE FOSS BE JÜRGEN, NEM BASZOM ÖSSZE A SZARODAT CSAK MENJ MÁR ARRÉBB 10 KIBASZOTT CENTIVEL!!!!"

"NEIN!!!"
"ÉN SÁVOM!!! :-P



Harmadszor pedig mikor az ember végre kiszabadult a váliumos-birkaként zombi módban vánszorgó balfasz csordából, Murphy barátod csillogtatja meg ismét a frissen szerzett kreativitását...
Mert vegyük például, hogy hogyan is néz ki egy átlagos motoros egy szép 38 fokos nyári napon?

Nos... a statisztikai átlag szerint így:

"Hülye vagy Tibor, én a normál európaira gondoltam!"
"Jaaa, jó! Az így:"

"NEM RÁD TE GYÖKÉR!! HANEM AZ ÁTLAG NYUGAT-EURÓPAI MOTOROSRA!!"
"Mééénem ezzel kezdted???"
"Az meg így:

"BAZZZD MÁR MEG TIBOR, AKKOR HOGY NÉZ KI EGY KURVA MOTOROS A KIB*TT KATALÓGUSOKBAN???
"Jóóóvanmár na, nesze:"

"Nnnna..."
"Akkor most képzeld el hogy a fenti zöld sörösüveget elhajítva már te is majdnem így nézel ki, csak az "optikai torzulások miatt" nálad ez inkább amolyan bőrdzsekibe burkolt villanykörte forma... Tudod, majdnem mint a bogaraknál, fej- és egy fél köbös potroh... :-P"
Tudom, tudom, "leszarod, nem randira mész, a strandon meg úgyis ingyen belepő jár a lángosos bódé reklámállatkájának" és egy állcsúcsig felhúzott cipzár még egy hozzád hasonló Barbapapát is egész vállalható formájúra rántana össze...

....már ha épp úgy akarnád...

Mivel viszont Július lévén majd' 40 fok van, (és neked szokatlanul tűző napsütés) ezért ezt a furcsa paradoxont most inkább ilyen David Hasselhoff módban, szélben lobogó mellszőrzettel ünnepled, a Moder Talking Chery Chery Lady-je helyett a hasonlóan sütis, de XXI.századi- és szövegben ideillő - Rat City - Naked Zida Remix - ével a sisakodban:


Murphy haverod meg - naná hogy - kapva kap a kínálkozó lehetőségen, és egy elegáns gellerrel az ádámcsutkádról a bimbid alá pattintott - Family Guy-féle - szteroid-bögöllyel díjazza:

Az első kontaktust (*PPHHUUFF*) még majdnem hogy vigyorogva abszolválod, gondolván "Nnnna, ez is megdöglött, már csak 16 milliárd van hátra!"
Igen ám, de röviddel ez után kb 1 másodperc alatt ver ki a hideg verejték, mikor azt érzed hogy a kis rohadék nem hogy nem pusztult el, hanem épp egy brakedance pörgésbe kezd a dzsekid alatt, majd mint egy jó domina - mikor már majdnem kezdenéd élvezni a dolgot - csíp, sőt, már nem is csíp, hanem harap, de akkorát mint egy kisebb pitbull 8-I

Na öreg, kb ott játszod el a - playlistedhez végre passzoló - metroszexuális motorost, ahogy 2 másodpercig kokainos pantomimkén kapálózol, mintha a cerkád vége hozzáért volna az akkumulátor saruhoz, majd kínodban-, de remegő kézzel azért még a kormányt tartva rágörnyedsz a tankra...

És hogy a melletted elhaladó német mit csinál?
Neeeem....
Nem azt kérdezi hogy "héééjj te fasz, minden oké?"
Neeem.
Ez a beteg gyökér egy mukk nélkül csak furcsálló irigységgel néz rád, miközben kb az villan át az agyán, hogy: "bazzeg... ez a kretén itt dugta meg a motorját, és ANNYIRA JÓ VOLT NEKI hogy mindjárt lefordul róla remegve..."
"...lehet hogy nekem is motort kéne vennem???"

Persze mint a jó hülye, aki legalább a saját kárán tanul, most már visszahúznád a dzsekid cipzárját a szempilládig is, de így viszont csak bedunsztolod a mostanra teniszlabda méretűre dagadt vörös óriást, ami egykor a mellbimbód volt, ami viszont így kb egy lüktetőn izzó vadgesztenyeként ösztökél azonnali alternatív gyógymód keresésre...

Az meg ITT, a bajor büdös nagy semmi közepén ugye nem sok van:


Jobb ötlet- és lehetőség híján nem marad más csak a jól bevált léghűtés, úgyhogy cipzár ismét le, vissza Hasselhoff-módba, záróvonalra ki, és amolyan buzi-batmanként visítva nagygáz, hogy jöjjön a menetszél:
"ÍÍÍÍÁÁÁÁÁUUUUU!!!!" *BRRRRAAAABOMM* - *Murphy pedig vihogva tapsol ahogy vonyítod: "I'm naked with my headphones on"*


Fél órával később, mikor már csak úgy festesz mint egy csóró transzvesztita, akinek csak 1 mű-mellre tellett, eléred az Ettal főutcáján található Klosterbräu sörfőzdét - itt - ;



és tisztességes alkeszként egy fél percig eljátszol a gondolattal, hogy amint azt otthon a kőművesektől megtanultad, "a sör az GYÓGYITAL" ezért mint olyan, a repülő pitbullharapásra is biztosan kiváló, feltéve hogy ELEGET iszol belőle...

Szerencsére a parkolón csillogó szemekkel-vigyorogva áthaladva, amolyan elrettentő példának meglátod a nem sokkal előtted itt járt Mérnök Márton tákolmányát, aki 4 liter- komló alapú gyógyszer elfogyasztása után úgy döntött, hogy kereket cserél a kis 500-as Fiatján, és hát... na...
...így sikerült neki:


Tibi... egyrészt bár tényleg szarul fest, de legalább bedől a kanyarban-, másrészt meg, tudom mi jár a fejedben: 4 Liter az tényleg nem kevés, főleg 35 fokban éhgyomorra, de jó magyar kocsmatöltelékként ne feledd: Minden lemaradást be lehet hozni némi akarattal, és ha itt a napernyők alatt megalszunk, 2 nap múlva már majdnem józanul indulhatunk is haza... :-P

"Ember te OLYAN HÜLYE VAGY, hogy ehhez már segítséget kell hívnom hogy megértsd:

"MOTOROZÁS KÖZBEN NINCS SZLAPÁLÁS!" *SLAP*

"Attól hogy a bogárbeles kezeddel basztatod az újonnan szerzett 3. mellbimbód, NEM lesz jobb!! *SLAP*

"Ne mutogasd sziszegve-vigyorogva kínai turista kisgyerekeknek, mert attól hogy nagy és vörös, még kurvára nem úgy nézel ki tőle, mint Rudolf a Rénszarvas! *SLAP*

Fordulj meg inkább, és akkor meglátod végre a nap pozitív meglepetését...!
...nem, nyugi nem egy mögéd lopózott Aids-es meleg holland túristát, - hanem az Ettal-i Kolostort, ami beszarás jól néz ki - itt - a hegyek között:



...és nyugi, majd csak egy fél évvel később veszed észre a Google-maps-ot csesztetve, hogy a látszat kissé csal(t), mert ez nem CSAK EGY templom, hanem a bal szárny - ITT - bizony egy sörfőzde:


Így viszont szerencsédre minden újabb kísértéstől mentesen, mindössze egy pár jó képpel és a továbbra is lüktető cickóddal folytathatod az utad, az innen alig bő 10km-re lévő első igazi úti-célodhoz:


Isten hozott a Linderhof-Kastélyban:




II. Ludvig XIX. századi kastélya ugyan úticélnak sem feltétlen kevés, de bármilyen erre járó kirándulónak erősen ajánlott megálló, ugyanis a történelem és építészet után érdeklődők egy olyan "csomagot" kapnak a nagyjából 8,50-es belépőért, hogy attól tátva marad a szájuk:
Már maga a kastély is lenyűgöző belülről:


de Tapolcai tavas-barlangot durván lealázó Vénusz-barlangtól garantáltan ledobja az agyad a szíjat:


A kastélykertben megbúvó Marokkó házról meg ne is beszéljünk, ami kívülről talán ugyan egy ecseri piacon vett kínai/fröccsöntött Taj-Mahalra hasonlít,:


de belül azért (*köhh* ügyesen fotózva) odabasz:



"BAAAZZEG TIBOR, EEEZ TÉNYLEG NEM SEMMI....!!"
"....Háááát ja.... de:"
*bökk-bökk* "....figyeld, figyeld, most kezdi a rinyálást a paraszt, vajon mit talál ki erre, EBBEN mégis mi a fasz NEM lehet jó?"

"Nos... Petikém, sajnos 3 dolog:
1: A barlangba nem mész be...!
...Nyugi, nem csak te, más se nagyon kb 2024-25-ig mert restaurálják, úgyhogy az kilőve.

2: Ha akkora idióta vagy, mint speciel én voltam, akkor csak a Google Maps fotói alapján jössz ide (vagyis elsősorban a kastélypark miatt), és mivel a kastélykert és a benne lévő látnivalók egy nagyjából 1,2km-es erdős területen terülnek el,:


így - mivel nem néztél utána - a legtöbbjüket, mint pl a fenti Marokkó házat észre sem veszed...

3: Ok, motoros göncben, 30 fokban értelemszerűen nem fogsz protektoros bakanccsal végigtrappolni a kastélyon, (sőt, lehet hogy be se engednének, nehogy összebaszd a padlót) de AZ, hogy még a kastélykert egy része is  - a prágai kirándulásodhoz hasonlóan - egy toitoi vécés, toronydarus mocsok építkezéssé változik, na AKKORA peched csak Neked lehet:


Öröm az ürömben, hogy a kastélykert 3/4 része még így is beszarás jól néz ki:






és legyünk őszinték, 30 fokban, talpig Cordura cuccban izzadva, Lóbögöly-harapás-piercinggel ez, így, pont elég a helyből, főleg úgy, hogy:
a; minden magyar örömére, maga a kastélypark tök ingyenes, és ehhez még csak egy 2 méteres drótkerítést se kell "véletlenül" áttaposni,
b; a kijárat melletti "kiosk"-ban nemcsak a marha eredeti- tehenes/hegyes hűtőmágnest kapsz, hanem szuper-szendvicset, meleg Apfelstrudellel:


"Szép-szép Tibor, de ha ilyen kastélyokba' akarnék mászkálni, meg parkokban LEPKÉT KERGETNI VIRÁGOS SZOKNYÁBAN MINT TE BAZZDMEG, AKKOR ÖREGANYÁMMAL MENNÉK BUSZKIRÁNDULÁSRA A KIBASZOTT BINGÓ KLUBBAL!!!!

"MOTOROZNI JÖTTÜNK NEM???"


"Na húzzál tovább kurva gyorsan!"

"E!"
"A következő úticél, a rólad elnevezett Lotyó-patak - Bichlbach innen bő 35km-re van délnyugatnak...: "


"...és ha most okoskodni kezdesz, hogy "De az nem Az Tibi, mert nincs benne "t", akkor mindjárt kapsz még egyet!"
"Én is tudom bazzeg, de így legalább megjegyzed...!"

Ez az innen következő 35 km viszont már önmagában nem rossz, és bár az elején nem sokat mutat:


de idővel egyre változatosabb helyeken visz, jó minőségű utakon és elég gyér forgalom mellett:


egészen addig, amíg el nem éred a Plansee-partját:


és az még hagyján, hogy onnantól a kilátás egyszerűen beszarás, :



...de ez az innen induló 7 kilométeres, közvetlen a vízparton futó, egy sáv széles szakasz valószínűtlenül nagy élményt ad motoron a nagyjából egy tucat gokartpálya szerű kanyarjának hála:


Tudom, oké, a Salzburg melletti Moondsee partja legalább ilyen fasza, közelebb is van, és ott még fagyit is kapni, szóval mielőtt azt hinnéd, hogy megint valami olcsó szarral próbállak megetetni dupla pénzen és távon, maradj velem, mert EZ, eddig pusztán a leg-ajánlottabb "köztes útvonal" volt...

"Tudjuk, Lotyópatakra..."
"Nem Bazzdmeg, ....jó majdnem, de sokkal inkább az innen induló Namlostal-hoz - ITT - :

...Oké, 26km távban tényleg nem a világ, ráadásul akárhogy zoomolsz is, Maps-ban a nyomvonal szinte sosem mutat majd 3 közepes vakondtúrásnál többet, de mielőtt Harcos-tól megpróbálod elvenni a Woodo-babám maradékát, hogy a wc kefére pókozva a klotyóba tunkold, maradj velem...
Nyugi, a látszat most IS csal (*köhh* részben):


és hogy ezt bebizonyítsam neked, még mielőtt nekiiramodsz itt, a szép hátterű büdös nagy semmi közepén, Bichlbach határában, jó bűvész módjára megkérlek, hogy állj félre...:


...majd fogd meg ezt az otthonról hozott 99 centes krétát, és húzz 3 vonalat keresztbe a hátsó gumin:


"KÉSZ!":


"Csodaszép Timikiém, de most mégis mit vársz, jutifalatot?"
"Na, tedd be szépen - Bonnie McKee - I Want It All -Vicetone Remix -ét és indíts!


*BRRRAAAA BRAAAA*


*BO-BOMM*
"I want it all !!!"


"Lassú vagy bazzeg, húzz már bele!"
"az anyád már!!!"
*klakk-klakk*
*BRRRAAAA BRAAAA BRAAAAaaa*


"Gyerünk megy ez gyorsabban is, csak a körökre figyelj!"
"Milyen körökre bazzzdmeg, ez nem versenypálya!!"
"DE, de, ez majdnem az, figyeld a szalagkorlátot:"


"...és ezekre a körökre gondoltam, tudod, amiket ha lapra fekve pont a külső érintőn kapsz el, akkor a fejed még éppen nem lóg át a szembe sávban felfele kaptató betonkeverő 3mm-es acél-zártszelvény lökhárítója elé:"


*hukk*
*rotty*
"NEEEE SZARJ MÁR BE MEGINT, ELRONTOD A MUTATVÁNYT!!!"
"GYERÜNK, NAGYGÁZ!!!!
"DE... HÍD, SZIKLA, SZIKLAAAA, SZAKAHADÉÉÉÉÉK!!!!


"KUSSMÁÁÁR!"
"Tudom, észre se vetted, de ameddig itt sikítoztál, már átértünk a Hahntenjoch-ra - IDE - , úgyhogy nesze, megállunk egy pár percre, hogy Michael J Fox módra remeghess egy kicsit itt magadban..."
"Közben viszont EZT a látványt figyeld Parkinson!":



Baaazdmeg, bizony!
Na gyerünk, húzzunk bele még egy kicsit:
*BRRRAAAA BRAAAA BRAAAA*


"MMmmiiiindiitthalunk...."


*BRRRAAAA BRAAAA BRAAAABOOMMM*





....ööö...
...vagy nem...

....ééééés...
*dobpergés*

"TÁÁÁDÁÁÁMMM!!!"


"Eeeez?"
"MI EZ A SZAR???"
"AZ MÉG OTT BŐ 2 CENTI TE CSÍRA!!!"

"de... de... közút; meg szürke aszfalt, meg sóderes toldás, meg..."

"NEEEEMÉÉÉÉRDEKEEEEEEL!!!"
"ADDIG NEM MÉSZ HAZA AMEDDIG AZ A MARADÉK FEHÉR CSUTKA EL NEM TŰNIK, MEGÉRTETTED???!!!"

*hüpp-hüpp* "...igenis"

"Ne aggódj kishaver, majd én segítek" - szól egy hang a széllel, és mire emberünk kinyöghette volna hogy "óóóóóBAAAAZDMEEEG", addigra jött, amire már rég számítani lehetett:


"Csak nem gondoltad hogy megúszod SZÁRAZON??? hehe...
"Tudom, ott szemben még csalókán fehér az ég, de ne aggódj, tekerünk rá neked még kakaót mire odaérsz...." * kacsint*

...de
...DE BAZDMEG, NANÁ HOGY MEGÁZTAM, MÉGIS MI A FASZRA SZÁMÍTOTTÁL TIBI???
...Nem, nem kicsit..., és mindössze csak - ezen - a potom szűk 60km-es szakaszon,:


ahol ráadásul minden ésszerűség ellenére a hosszabbik szakaszt választottam, egy pontom 7km-nyi Svájci szakasszal. Mindezt pusztán azért, hogy ezt a Martina GR-Naudersz közti "mittoménhogyhívják"-passo-t megnézzem végre, elvégre már vagy 10x biztos elmentem mellette eddig a "bevált" szakaszokon:


"Jólvan hülyegyerek, és??"
"Akkor most 10 perccel többet áztál, de attól mégis mi ebben a sztori??"

"Nos Tihamér AZ, hogy itt ért a túrán a 2. Isteni szerencse (azaz nem itt, hanem otthon, de itt számított) , mégpedig amikor a Svájci határra érve nem az üres határőr bódé, hanem 2 golyóálló mellényes-géppisztolyos-rohamsisakos bácsi fogadott, és megállásra intett..."
"Ne lazázz, azért itt neked is összeugrott volna a záróizmod, főleg, amikor az egyik Jürgen hátrasétált a motor mögé, majd miután belenézett a kipufogóba és meglátta, hogy minden mennydörgés ellenére BENT VAN A DB KILLER, csak biccentett a haverjának, aki aztán egy flegma legyintéssel továbbengedett..."

Igen, mindezt az eső ellenére megtették, és nem, naná hogy nem attól tartottam, hogy ha nem lett volna bent a hangtompító, akkor hogyan végeztek volna száraz-szálkásított gumibottal egy rögtönzött testüreg motozást, hanem attól, hogy mindezért MENNYIT KELLETT VOLNA ITT FIZETNEM???

Szóval mielőtt túlragoznám a dolgot: Ha errefelé jársz ne... Még véletlenül SE rizikózz, mert bármikor jöhet ám a svájci frank alapú szopóroller, és jó eséllyel EZ is viszi a házad... :-P

...

A jó hír viszont, hogy bár a "mittoménhogyhívják"-passo bár nem volt rossz, de túl nagy szám sem - főleg így, esőben - viszont megvolt az az előnye, hogy mire Naudersbe értem, legalább elállt, és -hihetetlen módon ugyan- , de 7km-rel délebbre, a Reschensee-partján már száraz út és csak pár felhő fogadott:




"Szép te gyökér, de mind tudjuk, hogy megint csapban mosott kotont próbálsz újnak eladni, mert VOLTÁL MÁR - ITT - az első Stelvio túrán, a lap 4/5-énél!

Ne reklamálj már Tibi, hisz' én is tudom, hogy jövő héten betelik a kupon-kártyád a protkós Gizinél az 5-ös út mellett, mégsem reklámozom, plusz - ITT - a Hotel Theiner-ben már rég szintet léptek az utolsó látogatásom óta, és szerencsére (főleg) nem árban...

Ok, ha este esel ide és MÁR NAGYON NEM akarsz máshova menni még olcsóbb kaját keresni, akkor nagyjából egy 12-15 euróért kapod a fullos vacsorát, amitől egy kicsit az elején az összeg hallatán még viszketsz, de csak addig ameddig meg nem látod, hogy ez mit is takar:
EZÉRT a 4500-ért (Forintban) ugyanis 3-vagy 4 fogásos vacsora jár, és sok dizájner étteremmel ellentétben, ez, ITT, szerencsé(d)re nem azt jeleni, hogy egy szottyadt pirítóssal kitunkolhatsz egy- a shéf által CSAK NEKED rajzolt- 1 eurós mustár-FUCK OFF-ott, hanem itt már az előétel is egy tál paradicsomos Pasta:


...és oké, a szűzérme "tál" az 5 szem lidlis krokettel nem egy seregnyi mennyiség, de hidd el attól még finom és 2. fogásként így is bőven jól laksz vele...
...főleg ha elő-előételnek éhgyomorra negyed gallon osztrák búzasört kérsz I-)

Másnap reggel azért feltűnik, hogy a szobád már egy új szárnyban van, szóval ne szarj be, nem te aludtál + 100 Euróért szittyósan a szomszéd hotelban, ÉS ez, mivel tök új, ennek megfelelően elég fasza:
Sacc/kb 15nm, 55 euróért, Pro 7-es Simpson családdal a TV-ben:



és frankó fürdővel, ahol a takarítók örömére VAN ablak a wc-n, így nem nagy gond, ha a tegnapi 17 fogásos vacsi a reggeli kávé után egy - bikini-atoll - féle termonukleáris töltetként robban a mély-öblítéses klotyóba:



Maga a "reggeliző részleg" se rossz, és egész szép faceliften esett át a legutóbbi látogatásunk óta.  Kajából továbbra is MINDEN VAN, de a dekoron még tekertek 2 szintet a régi tó-, és az elárasztás előtti képekkel a falakon:



Persze ez, NEKED, félálomban max egy tudatalattit birizgáló homofób élményként marad csak meg (....mintha több lett volna ott a .......piros) , de miután megráztad az 1 eurós csörgőt a nyakadon, és beletöltöttél "hidegindítóként" 2 eszpresszót, már nyugtával konstatálod a lényeget:
 - nagy (buzis) Latte - check
 - 3. kör INGYEN-, húst is tartalmazó zsemje - check
 - édesség, hogy ne öljek meg 1 nyugdíjast se az első 1 órában a balfaszságáért - check

"Houston, jók vagyunk!"


...ja.

Akkor pacsi Pisti Portásnak, aki nem magyar és nem is Pisti, de téged ez ne zavarjon, mire 3-4 év múlva megint itt kötsz ki, úgyse fog emlékezni a fejedre, feltéve ha a szobádban nem felejtetted el lehúzni a klotyót és visszaragasztani a lepotyogott csempéket :-P

Na de gyerünk, indíts mert rövid lesz a nap!

Tudom, nekem is hihetetlen, de ez már a 2. nap, és mégsem esik, úgyhogy a reggeli 10 fok ellenére ritka vidáman tolhatod ki a motort az - ITTENI - marha eredeti nevű Staudam (Tározógát) nevezetű duzzasztógátra:






"Disz íízz nájjsz herr Tibor, de ez is csak egy köcsög gát..."
"Neeeem, nem Tibi... a Köcsög-Gát-ot azt a Freddie Mercury életrajzi filmében fogod látni, vagy a kis hétvégi szivárványparty-d fináléjában, de attól hogy 2d-s képeken fotelból pislogva ez a pár kép nem üt akkorát, akkor, ott, 4D-ben azért beszarás jól néz majd ki hidd el....

Innentől kb szűk 10 km-re délre, az SS40 mentén állsz majd meg legközelebb egyet fotózni:


...de ez az 1 az inkább 3-4 alkalom lesz, mert pl az - ITT - található Taufers im Münstertal, bár a térképen szinte elvész, élőben mégis olyan igazi olasz-alpesi hangulatot ad, hogy képeslapon lenne a helye...:





...jóóóvan Tibi, templomi-keresztút freskó homlokzatra mázolva, omladozó vakolat, de EU-s pénzből kirakott viakolor, polírozott Alfa-Romeoval a ház előtt: ETTŐL ez még simán lehetne bármelyik magyarisztáni település is...
Oké Géza, ...ja, majdnem, de...:
 - egyrészt a háttér legmagasabb pontja itt nem a Tesco Tábla felső pereme,
 - másrészt meg benézted, mert attól hogy piros, EZ, ITT még NEM egy 1500-ös dinnyés zsiguli, szóval NAGYON máshol vagy...
...ha másról nem is, legalább a szembejövő, szalonból kitolt, 1250-es szőrös gumis GS miatt tudnod kéne:


...most hogy mondod Tibi....
...tényleg...!
...se egy "Magyarország jobban Teljesít" plakát, se egy "Hajrá Fradi" graffiti, se egy féldecis üres kőművesrakétákból összerakott "tornasor" az ablakpárkányokon...
Ehelyett itt mondjuk kézzel faragott fa-fácán van ott jobbra - tudod, amit te "tuskón kóválygó csirkének néztél", Dzsingisz-kán szálkás múmiájáról nem is beszélve... 
Ha nem vagy erős németből, akkor pro-tipp: az a szerencsesüti-méretű felirat, amin az áll, hogy "handgemacht" meg "Einzelstück" az itt, szabad fordításban pont azt jelenti hogy "ez a szar többet ér mint az össz- svájci-frank hiteled" , szóval mielőtt "Tuskó Tominak" az ujjai közé cigit tuszkolva próbálnál hülye-vigyoros-átkarolós "kreatív-szelfit" tolni a haveroknak otthon, inkább húzz szépen tovább, mielőtt "Welt-Erbe-Vergewaltigung" címen annyit fizetsz, hogy a nem létező dédunokádnak is könnybe lábad a szeme..."



...oké oké Tibi, eltűntem és most itt vagyok, de hol vagyok? :


,,,nyugi haver, EZ az innen nem messze levő - Santa Maria Val Müstair - és bár a neve alapján pont lehetne Mexikó és Tirol közti- kb potom 21000km-nyi szakaszon szinte bárhol, ez mégis csak az - itteni - picsányi svájci "csizma"...mögötti - Val Müstair - nevű "zacsi" csomópontja...

"Tibi bazdmeg... Ha most nekem a Travel Chanelről át mersz kapcsolni a MÉG-FOS-UNALMASABB Geography chanel-re, esküszöm a torkodon húzom ki a seggeden feltolt-fehéregér-sztrádára-tekert földrajzatlaszt!!!

Értem én hogy festett homlokzat meg-a-faszom, de egy MOTOROS TÚRÁN KI-A-PICSÁT-ÉRDEKEL, HOGY MELYIK NYAMVADT MAGTÁRRA RAGASZTOTTAK VICTORINOX EMBLÉMÁS ZÁSZLÓT BAZZZDMEG???


Nos... szerintem PONT TÉGED TIBI, mert egyrészt más miatt tuti nem olvasnád ezt a szart, másrészt meg mert EZ pont az eddig még nem látott - Umbrailpass - kezdete, ami már kb az 5. kanyarból visszanézve is kurva jól néz ki:



...továbbhaladva pedig, - Daxten - Can't Help Myself - című számával aláfestve egy egész szép és kellemes kis Passo-t ad ki, ugyan egy-sávos, de cserébe kihasználatlan és forgalommentes aszfalttal:


igazi-alpesi-tehenekkel megszórt háttérrel:


...és egy harmad- San Gottardo-Pass-féle szuper kanyarszettel:


Nem is csoda, hogy a 20 percnyi térdkoptatós döntögetéstől és a sisakodban szóló diundisuntól mámorosan elég gyorsan elveszted a tájékozódási képességedet, és a 827b-nanyarban megállva vígan fotózod az "Ismeretlent":


"OTT-OTT!!!"
"SZUPER-HÜTTE VAZZEG!!!"


...ok Tibi, emlékezz!! Általános 5.-ben is csak az mentett meg a Topográfia-IRDATLAN-karótól, hogy a tanár bácsi elég jót röhögött azon, mikor a vaktérképen azt mondtad a Nílusra Afrikában, hogy "halott kígyó a rántott-húson", de könyörgöm, erőltesd már meg azt a nyamvadt aszalt mákgubót a nyakadon!!!"
"Hol a pöcsömben vagy most???"
"....öööö.... (még mindig) kb - ITT - ..."
"Ja..., és akkor - kvízkérdés 100 helyett 10 pontért, meg egy üres Snicker-es papírért... - Szerinted mégis MI-A-FASZ-LEHET az ott szemben???"

"....bingo Baby..."
"Igen, AZ, OTT a felhők közt a Stelvio ...KAPUJA!"

"MUHAHAHA!!! 
AKKOR FELMEGYÜNK!!! 
MEGINT!!!

"Ok Tibi, tekintve hogy ez az első értelmes ötleted ma, nem váglak pofán, DE...."
"...mielőtt nekiindulunk, keressünk egy nagyjából ideillő számot!"
"...és mivel lelkes kis hülye vagy, de - a legutóbbi menetet már elfelejtve - fogalmad sincs, hogy mi vár fent, javaslom a - Jonas Brothers - Sucker - Bazan Tariq Remix - ét..."
"Nem, nyugi, a remixnek hála ez nem (*köhh* nagyon) buzis, és a 6 fokos aszfaltú kanyarokban lapra fektetve-, valami surmó kis R6-ot kergetve amúgy is a nemi hovatartozásod lesz a legkisebb problémád..."
...plusz mivel épp az utolsó előtti kanyarból kigyorsítva sikerül végre dupla-köbcentis-izomból legyorsulni a kis köcsögöt, így 10 perccel később már jóleső retardált-vigyorral állhatsz meg az - ITTENI - Albergo Ristorante Tibet lehajtóján fotózni:



Tudom Tibi, tudom, hogy harmadszorra vagy itt, és az - első Juszufos kanyarral - ellentétben most nem is ázol szarrá, és még csak nem is az életedért küzdesz alkonyat után a fagyhalált elkerülendőn mint a 2. körben - itt - , de a Stelvio azért csak a Stelvio...

...és ismered a kedvenc mondásunkat: "Ki tudja mikor jár(hat)sz megint erre..."
...most meg ráadásul még "némi" hó is van az út mellett:


"Szép-szép Tibi, és nem is akarnék nagyon ünneprontó lenni, de fent azon a 2 képen mintha ...szürkéllene az ég egy kicsit..."
"Mehh... Petikém, Ez???

 
"Ez lószar, ne szarj be, ebből semmi sem lesz, csak egy pár fasza háttérkép télire..."
"Nem arra gondoltam Herr Here, hanem ERRE itt, ami nyugatnak vár a lefele vezető szakaszon:"


"NEEEM KELL RÖGTÖN BESZARNI pár "árnyalathibás" bárányfelhőtől Béla bazzeg....!!!
"Nyuuuugiii... nem lesz itt semmi!"


....de....
...de lesz Tibi...

...főleg ha addig fotózgatsz itt nyálcsurgatva, ameddig pozitív hozzáállás ide-vagy-oda, Murphy barátod egy *MUUUUHAAAHAAA* kíséretében 10 perc alatt kb 7 millió köbméternyi vízzel kékeslilára nem festi az eget előtted:


Szerencsére, hihetetlen módon, de ITT és MOST a 6. évadban a józan eszed végre egyszer győzedelmeskedik a szentimentalista-buzis-fotós-drámakirálynő éned felett, és időben megszólal a (még mindig kretén éned) vészcsengője a fejedben:


"NÍÍÍÍNÓÓÓ BIZONY BAZZDMEG, A STELVIO-N MEGÁZNI KUUURVÁRA NEM VICC!!!"
"...szóval, "motivációnak" betesszük gyorsan a - Fitz and the Tantrums - HandClap - című számát, és IRRRDATLAN tempróban takarodunk lefele a hegyről...

....szerencsére Murphy reakcióideje rossz oldalról vetekszik egy osztrák G-osztályos mercit vezető 90 feletti nyugdíjaséval, ezért mire a sors MEGINT könnyes-kacsásra szopatna valami 4 fokos hódarás esővel, mi a sisakban tomboló disco-val aláfestve, majdnem vigyorogva érünk a Bormio-i Agip kútra - ide - kb 20 másik hozzánk hasonló fanatikussal:


és igen, elég vígan meg is várnák itt a zivatar végét, de van egy kis gond...
Shop ide vagy oda, itt NINCS wc, úgyhogy az itt felgyűlt tömeg a korábbi nagy poharas hipszter-latték / fillérbaszó 1,5 lityis IceTeák hatására szép lassan időzített bombává alakul...
És mivel nem szeretnél egy Las Wegas-i piss-porn-gang-bang statisztaként bekerülni a nemzetközi híradóba, ideje lesz gyorsan továbbállni, mielőtt az első túlfeszített hólyag Belaggio-módban berobbantja a többit is a "köztudatba":



"....Tibor..."
"...a kutyát sem érdekelnek a beteg fantáziálásaid, csak azt nyögd ki merre tovább...!!"
"...oké..."
"Erre!"



"...de arra még mindig esik bazzdmeg!!!"
"Muszáj nekünk MEGINT japán-szájpecekkel faszerdőbe rohanni?" -->

"Ne legyél már ilyen finnyás ribanc Robikám, gondolj bele, minden hétköznap kvázi ugyanezt csinálod melóba menet, csak ott még "safe-word" sincs, hogy ha "nagyon eláznál" legalább visszafordulhass... :-P

Na...?
Na...?
...ugye hogy itt inkább félig tele van az a pohár...?

"Nem rossz érvelés Tibi, de ami szar, az tálalástól függetlenül szar!:"


"...különben is... a f@sznak menjek ki esőben a büdös nagy semmi közepére?"
"Nos... egyrészt azért, mert ez a büdös nagy semmi már 2,5D-ben (döntött térképnézet) is rögtön jobban néz ki:


...másrészt, mert eddigi rekordként ez alatt a 4,5km-nyi 19 hajtűkanyar alatt kb 1,5km-t mész felfele...
...Tudom, ez, így számok alapján, otthon a fotelben ülve-akciós Kozelt kortyolgatva nem tűnik soknak, de 4D-ben (3D + IMax-os "Esőszimulációban") már rögtön keményebben hangzik, és a táv kb felétől felér egy Red Bull Extreme- sziklamászással:





 - Egy sáv
 - többnyire szar aszfalt
 - olyan kanyarokkal amiket csak bagolyként látsz be, akkor is csak félig: -->

...és mindezt minden páros számú kanyarban esővel fűszerezve...

Na?
...ne szarj be, PERSZE HOGY FELMEGYÜNK, de kizárólag ide illő zenei aláfestéssel, úgyhogy a hangulat kedvéért - katt ide - 

...és mindezt miért?

2 csaffadt, de hangulatos toronyért az Olympus peremén, azaz a - Torri di Fraele -n :





...ahol Pokol Panna eddigi mennydörgésének hála nyugodt magabiztossággal ülhetsz be Zeus mellé szotyizni:


...ugyanis innen nincs tovább...
...elfogyott az út alólad (szóval a fenti térképen látszó szuper-gáthoz már nem jutsz ki):


Nem baj, így sem rossz, tényleg, és ha Vallhallát kihagyva itt kezdesz, egész meghatottan néznéd lent a völgyben sürgő-forgó halandókat, sőt, még büszke is lehetnél magadra, hogy szambázó hátsó kerékkel jutottál fel a hegyre, ahova átlag görög halandónak 1000 évig nem sikerült...
De mivel alig egy hónapja nyertél 3 csatát is a viking túlvilágon, ez, itt, csak egy sima hegy, a villámok mennydörgő istene meg csak egy korgó hasú svájci-triatlon-os nyugdíjas, akinek csak vigyorogva biccentesz egyet, ahogy anno - Agostini szellemétől láttad - :

"Nem rossz kilátás Fater, de voltam már feljebb.... és *tikk* nekem "Vissza kell mennem... Hív a hegy..."

 - Santa Cateriana di Valfurva - innen délkeletre egy biztonsági-tankolással és 3/4 órával később, nem éppen egy metropolisz, látnivaló sem sok van benne, és tipikus síparadicsomként a másfél utcájára jutó 35 hotelén felül van kb 3 étterme és pont 0 benzinkútja, úgyhogy ne itt fogyj ki a naftából, különben rollerezhetsz vissza Bormioba...


...ami viszont minden Motorosnak számít, hogy innen indul a híres Gaviapass, ami az olasz-Alpok Houdini-szintű bűvészmutatványává válik, ha 50-50 alapon van akkora mázlid és északról érkezve látod meg először...

Ok, ezt lehet hogy illett volna jobban felvezetnem, mert így már sejt(het)ed, hogy itt valami olyan jön, amit eddig ÉLETEDBEN NEM (sokat) LÁTTÁL, de sebaj, legalább tudod, hogy nem hiába vettél jegyet...

Az attrakció ugyanis a tipikus bűvészes lagymatag felvezetéssel indul, tudod, amikor egy még éppen nem taknyos szövet-zsebkendőt tuszkolnak egy szebb napokat is látott fekete cilinderbe:
Ez a Grossglockner / Nockalmstrasse-keverék szerű háttérbe csempészett-, többnyire inkább szar minőségű, egy sáv széles, de azért kanyarokkal bőven teli aszfaltcsík:



"Nem rossz, nem rossz..." *taps-taps-taps*

...majd jön az sablon bűvész helyett az IGAZI VARÁZSLÓ szint, ahol az ócska-snassz "csiribú-csiribá!!" kurjantás helyett jön a szó nélkül, de elegánsan elhintett magnézium-foszforkeverékből felcsillanó csillám-szikra-hullám, amitől először lesz csönd a teljes közönségben...:

Ez a Passo teteji kilátás, ami ügyesen vegyíti az osztrák Alpok hágóit a svájci szuperpassókkal, enyhe skót-felföld beütéssel:





igen, ha nem lennél lusta a képekre kattintani, és rászánni azt a kb 12 másodpercet, hogy meglásd a kőkunyhót, a patakot, Zsákos Frodó ösvényét és a kib*tt koboldokat, akkor még nagyobbat ütne az egész, de sebaj Tibi... Tudom a kínai, Tesco-s, 1200Ft-s egeret nem lehet csak úgy hiába koptatni, és egyébként is rohadjak meg ahol vagyok, hogy veled ellentétben én itt szittyózhattam a 350Ft-os Spar-os Iceteámat... :-)

Nyugi, azért mielőtt legörbülne a szád szólok, hogy ettől ez még egy bűvészmutatvány, és mint olyan rengeteg múlik a tálaláson, mert amint bepillantasz a függöny mögé, vagy adott esetben megfordulsz, már rögtön feltűnik a komor valóság- sóderágyába baszott "menedékháznak" csúfolt koleszépülete


meg a mátrai hambi-büfé:


amin hiába próbálod a "jól bevált" f@szbukos lájkvadász kutyafül-filtert, vagy fotósként az "előnyös nézőpontot", mert egyik sem sokat javít a helyzeten..:


Szerencsére az igazán jó bűvész még innen is vissza tud hozni...
Sőt..., még lehet hogy ez is a "trükk" része...!
...a vihar előtti csend...

Először is, kell egy más inger, ami kiránt az előző sokkból, mondjuk - Daxten - Right now - című száma, majd ahogy felépül újra az érdeklődésed, kezdj el lefele gurulni délnek a Vespás párossal, akik felé ezúton minden tiszteletem, hogy a kis vakarcsokkal felmásztak majdnem 2,5 kilométer magasba:


és "oké, tudom, június végén 1,5méteres havat fotózni az út mellett poén", de menj szépen tovább...


"De, igen, én is látom a szuper-olvadéktavat Tibi, és tényleg fasza..."



"mint ahogy a 3. kanyarból visszanézni a Passo tetejére is tényleg megéri..."


"JÓÓÓVAMMÁÁ BAZZDMEG, A TÜKÖR TAVAT IS LÁTOM, INNEN JOBBRA!!:"


"....de fülelj csak...., hallod a dobot??"

*tttrrrrrrrtrtrtrtrtrtrtr*

és igen, itt, pont ezen szar semmi sziklás balkanyar előtt mondaná a nagy Houdini, hogy:
"...aaaaabrakaaa..."


"...DABRA BITCHES!!!!"
*BO-BO-BO-BOMMM*


"...MAAAGIC!!!!"


ba...ba...
....baaazzzdmeeeeeeg EMBEEEER!

LÁTOD EZT???
TE IS LÁTOD EZT???

Itt van a kibaszott - James Bond Furka Pass - de szűkebben, tisztábban, és EGY 2200 MÉTEREN LÉVŐ SZIKLAPEREMEN FEKVŐ SZUPER-TÓVAL, AMI MÖGÖTT FOLYTATÓDIK A SZIKLA LEFELE MÉG EGY JÓ FÉL KILOMÉTERT!!!


ÉS TE ITT VAGY 100 MÉTERREL FELJEBB, A(z itt még korlát nélküli) SZUPER-szerpentin peremén:



és cidriző lábakkal ugyan, de kiülhetsz ide, a világ peremére flegmán szotyizni:


vagy a hely szépségétől szótlanul, "bepárásodott" napszemcsiben szelfizni egyet, hogy 5 év múlva magadnak is elhidd, hogy DE, ez a hely igenis létezik, és DE, te is tényleg jártál itt:


Nem, nyugi a lefele vezető út egy jó részen tartja EZT a szintet és látványt, de ettől függetlenül mindenképp állj meg egyszer-kétszer fotózni, hogy legyen ideje az agyadnak lejönni az előbbi ecstasy-val turbósított heroin trip-orgazmusról és fél év múlva is maradjon 1-2 "tiszta" emlékképed:


Innen a következő etap alig bő 25km, kb egy Gödöllő-Budapest távolság, de míg az utóbbin kb annyi élmény és inger ér mint egy panel-teknősbékát, amit terráriummal együtt feltettek a spájz felső polcára, azt ott felejtettek, EZ a szakasz úgy vezet át a skót felföldről Vallhalla kapujába, hogy szinte észre sem veszed, de az állad végig bokamagasságban húzod közben magad mellett...


Először ugyanis még csak amolyan utolsó megmaradt hegylakóként korzózol a hegygerincek pereme alatt futó 2/3 sáv széles, ámulatba ejtő- de lélekvesztő szerpentinen, amit néhol - pusztán a dekoráció kedvéért - "szalagkorlát jellegű készítmények" is díszítenek... És bár többnyire csak kb 20 centinyi fűcsomó választ el 500 méternyi szabadeséstől, valami megmagyarázhatatlan késztetést kezdesz érezni arra, hogy gyorsíts...


Pár száz méterrel lejjebb, felbátorodva azon a tényen, hogy ....minden statisztikai valóságszámítással ellentétben NEM haltál meg, utolérsz egy kisebb csoportot, akiket először csak szolidan, majd pár kanyarral később már kokós-veszett csivavaként kezdesz gázfröccsökkel és rendszámtábla-csiklandozással tempósabb haladásra ösztökélni...:


Hiába... Sose engedj PTSD-s veteránt Vietnámba, tartja az ázsiai mentős mondás, mert a hegyek szelleme és Vallhalla előszele hat ám rendesen, a csoporton eluralkodik a harci szellem és indul a játék, a növekvő golyószámú orosz-rulett, egy bukótér nélküli bobpályán:


Tudom, ne utálj, tudom, hogy nem szép dolog másokat kísértésbe vinni, de mentségemre legyen mondva, mind leértünk élve, és szerintem élvezték is a srácok, mert a 6-ból csak 2-en álltak meg a végén hányni... :-) ...viszont le merem fogadni, jövőre újra itt lesznek mindannyian...
...mert őket is hívja majd a hegy...

...Hehe... eljött hát ez is, ahogy Oppenheimer is mondta: "Én lettem a halál, Világok pusztítója..."

"Oké Tibi, ideje lesz szépen kirázni a nyakadon lévő nyalókából a beképzelt-megalomán faszságokat, és húzni szépen tovább! Csak annyit nyögj ki, hogy hol vagyunk és hova megyünk!?"

"Nyugi már, - itt - vagyunk a Zoanno-i kereszteződésben, az újoncok itt mentek el jobbra Edolo irányába, mi meg számot váltunk és balra kanyarodunk...
"Neeem..., neeeem..., neeeem, ez az, - EZ - kell ide! Na gyerünk!"


"Véééégre, ez az!"
"Majdnem 2 teljes sáv, sokkal jobb aszfalt és változatos kanyarok!"
"Ez ám a fasza!":




*BRRRAAA-BRRRAAAA-BRRRRAAABOOOM*


*dumm dumm dumm dummm*
Tisztességes túladagolt kábszeresként kb 170-es pulzussal és kabátgomb méretű pupillákkal éred el a Passo tetei I. vh-s emlékművet, továbbra is - Harrison - LA Girls - számától pulzáló sisakkal,



de mielőtt egy *klakk-klakk* dupla visszaváltást kísérő viking ordítással, pár hangrobbanás kíséretében eltűnnél a hyperűrben, szerencsére pont ITT, pont MOST győz a fejedben egy másik ősi ösztön:

"Bazzeg Tibi, éhes lettem!"

Nosza, gyerünk, *zzzzzzzzz - satufék*
"Nem is találhattál volna ENNÉL jobb helyet Tibor, EZ figyeld:"
 "Isteni olasz pizza, fél lityi kólával, hogy jó baba módjára tudj majd büfizni egyet és útközben később ne hányd tele a sisakod:"


"....mindezt ilyen kilátás mellett:"


"Zs"-kategóriás modern-kori- Indiai Western film forgatókönyvbe illő lenne, ha a gaz fekete GS-es csávó most ráborítaná a fekete cukros löttyöt erre a hűléstől néha finoman pattanó mennyei Pizza Prosciutto-ra, majd gonoszan nézve nyeregbe pattanna én meg jól üldözőbe venném mi...?
"...ja, ja, az tényleg gáz lenne, de nyugi, amolyan Horrorra akadva 2 módra én is szét tudom b@szni a saját agyam ám, segítség nélkül is...:"


Mire ugyanis jóízűen betolom az egészet ...nem, nem a 30 centis talpas-brokit a füleim közé, hanem a pizzát az arcomba, jókedvvel fütyörészve vizelek egyet, majd visszabaktatok a motorhoz, hogy-hogy-nem pont addigra szólal meg a sisakomban a régi-jó - Coyote Kisses - Six shootere - mire pár 600-as sportmotoros bohóc egykeréken egy "yeee-haaaaw"- kiáltással elhúz a főúton....

"....tudom hogy benne van a kezed Murphy, és hogy ma mindenképp meg akarsz ölni, de figyeld.... Leszarom:"

*BRRROOOBOMM*

Öreg... Ezt most tényleg, még én sem fogom tudni akárcsak megközelítőleg is átadni, hogy milyet mentünk itt a helyi Rossi-klónokkal...
De te is tudod, hogy van ám AZ a szint, amikor már az "életed filmjének" vetítését is megszakítják az agyadban, mert az adrenalin szinted miatt már nem menne...
AZ a szint amikor mondjuk egy nő elérné az ördögűzős epilepsziás rohammal kevert orgazmust, neked-, motoros fasziként meg kib*tt Barry Alan-módra minden idegszálad egyszerre izzik fel, a pulzusod pedig eggyé válik a motorod gyújtástérképével:


amikor minden idegsejted az üvöltené, hogy ITT NE, de te mégis előzöl:


amikor nem tudod, hogy a sziklafal árnyékában áll-e a dugó, de te akkor is belerongyolsz 80-nal:


amikor túl közel a szalagkorlát, de NEM ELÉGGÉ, mert jönnek szembe, neked viszont 2x-kell átdöntened a gépet 40 méter alatt és még mindig 80-nal mész:


De nem számít...
...SEMMI SEM SZÁMÍT, CSAK A SEBESSÉG!!!

....és hogy NYERNED KELL!!!
 ...BÁRMI ÁRON!!!!

"Hogy miért nem haltam meg mégis??"
Ha tippelnem kéne, vagy azért mert itt már Murphy is csukott szemmel sikítva ült a vállamon, vagy mert már az első kör után kiszállt, mert nem bírta a bűzt....
"....Persze hogy beszartam vazzeg, nem is egyszer :-D hisz nem tudok motorozni rendesen, csak túlságosan szeretek, a parának meg valamikor-valahol ki kell jönnie, és EZ, ITT nem tudás volt, csak színtiszta szerencse, egy 10-körös, 5 golyós orosz-rulettben...

"Jóóóóóvan Tibor, ne vetíts már EKKORÁT, akkor mikor volt időd 10-zel pittyegve félreállni és megcsinálni EZEKET a képeket???" :




"Nos öreg.... ez kurva egyszerű!"
"......a 3. körben!"
"....igen, jól olvasod, a 3.-ban, mert ez a szaros bő 10km a Tonale és Vermiglio-közt szép időben ANNNYIRA KIB*TT KIRÁLY, hogy az eddigi összes túrám alatt CSAK ITT fordultam vissza 3x, hogy csak mégegy dózist kaphassak...
"Tuuuudom, tudom, - Mr Google szerint nincs itt semmi, ez csak a legrövidebb út Trentóba - egy szar snassz főút...:"


"...de már a fél internet és Galaxis útikalauz stopposoknak is megmondta, hogy az élet értelme a 42..."
"....és akkor most kattints végre a kibaszott képre és nézd meg az út nevét...!"

"...de..."
"...de Bazzzdmeg, az bizony! Ez az SS42!"
"...de..."

EZÉRT!


Szerencsémre a következő 60km a Mendelpass-ig elég volt ahhoz, hogy - GoldFish & Cat Dealers – Colours & Lights - c. számával a fülemben szolid korzózássá moderáljam a vezetési stílusom, majd miután átértékeltem az életem párszor, egy benzinkúton a 6 bar-os mosóval kimossam a motoros-gatyámból az előző élmény kapucíner-mintás testnedveit :-P

Ne érts félre, ezen a szakaszon is voltak fasza kanyarok, erdei patakmedrek, szurdokok, minden, amit valaha fel tudnál írni egy útvonal-kívánságlistára, de az előzőek után tényleg ezen a szakaszon bootol be újra az agyad, így egy részét fel se fogod a látnivalóknak, plusz mivel még mindig cidrizel egy kicsit, jobb is, hogy csak párszor állsz meg fotózni:



"Neeem Tibi, tudom hogy a - Rio Sass Canyon - útba esne, és biztos tök fasza lenne, de nézz az órádra! Este 6 van, és ma még el kell jutnod Szent Péter-ig, nem fér bele..."

"Ha úgyis itt nyírod ki magad a hegyen nem mindegy?"

"Nem ahhoz a Szent Péterhez te paraszt, hanem az észak-olasz kuzinjához, San Pietro-ba, - IDE - :


"Oké, de forszírozott tempóban fél 8-ra simán odaérsz, mit siránkozol?"
"Nos... te is tudhatnád öreg, hogy Naná, hogy nem..."
"Tuti nem érek oda, hisz' eleve megállok egy jó fél órát - ITT - a Mendelpass tetején, fotózni, vizelni, meg képeslapért az otthoni "Hall of Fame" gyűjteményhez, és nézd, van itt látnivaló bőven:







Arról nem is beszélve, hogy a Mendel-Pass innen továbbindulva keletnek motoros szempontból is  király, és nem csak a következö kb 3-4 kilométeres Bolognese-spagettiről mintázott szakaszon, hanem az azt követő 15km-en is, hisz ez még mindig az SS42...:


de még mennyire hogy az!
Hibátlan vaj aszfalttal, Michelangelo által megálmodott nyomvonalon, kanyaronként 50 méteres szintkülömbséggel az első szakaszon, és mivel pont ideillőn mostanra - Alvaro Soler - La Libertad - Valax Remix -e szól a sisakodban, gyönyörtöl könnyes szemmel riszáltatod mennydörögve Pokol Panna seggét itt lefele:


"Gyerünk, ne szégyelld öreg, mindenki tudja hogy bár semnem tudsz spanyolul, a hangod is olyan mind egy picsánrúgott pulykáé, de az utóbbit úgyis leszararod, a szöveg meg majdnem ugyanaz mint a Lambadánál: "ájájájjájj lá Lálíbertááá!!", *diundissun-diiiundissun*

"EZT FIGYELD BÁÁÁZZEG!!:"
"Zzzzzeeeeem-zzzeeeem, szuper-szikla-szerpentin a szakadék peremén, ájájájájj lá Libertá!!"


"Jááááj, Dios mio! Ide (is) vissza kell még jönnünk muchachos!"

Szűk egy óra riszálás és jajjgatás után szerencsédre eléred San Pietro-t és ugye, megmondtam?!
Fél 9-van!

"Jól van Tibi, ha hazamentünk elmehetsz jövendőmondó cigányasszonynak, azok se sokkal szebbek mint te, fel se fog tűnni senkinek, kristálygömb helyett meg majd kapsz egy sziloplaszttal kinyomott gömb alakó akváriumot, most boldog vagy?"

"...tudod mit te kretén?"
"Igen!"
"Ezért, ezt nézd, láttál már ennél szebbet?:"


"Nos, nem rossz tényleg, de egyvalamit elfelejtesz..."
"...mégpedig hogy miért nem akartál későn ideérni egy hegyek közé rejtett-, csodaszép- de picsányi kis faluba: Mert nem akartál megint úgy járni mint a - Túl mindenen túrád 3. részében - hogy beszorulj a hegyek közé szállás nélkül!"
"Neeeem kell beszarni, Murphy-t otthagytuk sírni a Tonale-n, nyugi, lesz valami!"

Hotel 1: sooorry we're full:


Hotel 2: "No! és kotródjon innel ezzel a dübörgő szarral, fél 9 elmúlt maga barom!"

"Scusi bazzdmeg, már mentem is, nem kell rögtön hozzámvágni a pastás-tálat..."

Hotel 3: "Nééézze signora, kápé meg egy kvárcóra, itt a papír, hogy nem lopott!":
Signora Rezeptioni:

Na, jó, próbáljuk ki a leg-triviálisabbat, pont - ITT (katt és körbe is tudsz nézni) - a főtér közepén:
"buonasera signora, van szoba?"
"Si"
"Mi?"
"Mondom Si maga barom, van, 78 euró kell vagy nem?"

"Kell boccs, persze, és ha még valami kaját is adnak felőlem a fél vesém is kiszedhetik reggelre!"

Jó, oké, nem húzom tovább, itt kaptam:



Ezt:


"Hááhh! És a disco-gömböt miért nem fotóztad a fürdőben hülyegyerek?" :-D

"Ne kezd bazzdmeg, ezt nézd inkább, ilyen 2 tenyérnyi schnitzelt kapsz, szűretlen barna búzasörrel meg kólával, és MONDOM, NE KEZD, fáradt vagyok a hyülyeséghez, a fél liter sör az előétel oké?:"


*hukk*
"Eeeeeez fasza volt, és ahogy nézem épp itt az ideje szunyálni menni!"



*blackout reggelig*

Másnap reggel elégedetten konstatálom, hogy még jó, hogy nem este értem ide és láthattam a helyet "jó megvilágításban", naplementénél, mert mivel a "jó rész" a hegyekkel pont kelet fele van, már rögtön fele olyan durván fest az egész, amin ez a felhőtlen-fos-szürkeség csak tovább ront:


Sebaj, húzzunk szépen reggelizni!
A kaja felhozatalra itt se lehet panaszom, viszont amiért a Booking.com-on csak 4,5 csillagot adnék az 5-ből, az a "Stílus és hangulat" szekció. Rosszmájú magyarként az első, ami a lenti képeket megpillantva beugrott, hogy "Na mi van bazzeg, a székeket meg a szamovárt ki lehetett menteni '45-ben a szomszéd faluban lévő kastélyból, csak a tálalószekrény volt túl nehéz mi Signora?"



De végülis NEKEM tökmindegy, a lényeg, hogy bár dizájner latte helyett itt csak bögrés kávé jut e-bázisú tejszín jellegű készítménnyel, a magam fajtának ez is pont megteszi, hisz kajából össze tudjuk rakni a standard-receptet:


"Oké Tibi, de lassan tovább kéne állni, szóval elő a tutival! Merre?"
" - Erre! - "
"És mi a tököm ez a St Magdalena itt lent? Zárdába nem vonulhatsz te kretén! .....Bááár, jobban meggondolva, ha csak a pöcsöd hosszán múlik, lehet, hogy mégis..."

"Kurva vicces vagy Karcsikám, de egyrészt se a nejed, se a mutterod nem panaszkodott eddig, másrészt meg "kincskeresésre" jöttünk!
"Háááhh! Akkor rossz helyen kotorászol öreg, a náci arany a svájci bankokban csücsül, a majdnem-tuti közbeszerési pályázatok meg Mészáros Lőrinc macskaalmában vannak hugyfogó alátétként, szóval leszel szíves valami "értelmes" helyre kalauzolni minket!"
"Nos Karesz, egy Kretén vagy, de semmi baj, kigyógyítalak!"
"Idefigyelj! Fogd a kedvenc orrtúró mutatóujjad és pötyögj annyit, DE CSAK ANNYIT a Google-ba, hogy "Dolomiti". Mi jön ki?"
"NEM BAZZDMEG, NEM DONNA TITTI te f@sz, nem a Pornhub-os kedvenceidre gondoltam, de hagyjuk is, nesze, ezt kéne látnod:"


".....dee nem tudok külföldiül"
"Tudom te Tulok, de - csak a te kedvedért - most a kép a lényeg: EZT KERESSÜK:


és ENNEK bizony sacc per kábé itt kell lennie a környéken!
Hogy megtaláltuk-e?
Háááát, a hegycsúcsok és az irány stimmel, de először kikötöttünk valami dombon, ahonnan viszont közé-p középen nem látszik se AZ a templom, se a mellette levő kis házcsoport:


viszont már "langyos" és jobbra a kilátás se rossz:


"Oké, akkor menjünk közelebb, hátha..."


"Neeem, nem jó Tibor, a hegyek eltűnnek a fák mögött, annak a templomnak meg annyi köze a fentihez mint Soros Györgynek a magyar életszínvonalhoz - nagyjából éppen NULLA, úgyhogy ha nem akarod itt eltölteni az egész napot részeg postásként utcáról-utcára bóklászva, inkább add fel szépen és menj tovább...
...majd legközelebb RENDESEN UTÁNANÉZEL, hogy hova a rákba is mész oké?

*hüpp-hüpp*
"....oké"

Neeeem, nyugi, nem találtam meg 10 perccel később "a kincset", de valahol itt, a Monte di funes és a Santa Maddelena Alta közt futó SP163 mentén a domboldalban bejelzett a "pókösztönöm"


"Te Tibi... szerintem ez már majdnem az!"




...ja... Maaaajdnem.... Kuuurva messze van az te Tibor...!
Igen, én is azt hittem, de itt jött csak Murphy utolcsó taslija, fél évvel később, 2-3 sör után egy szutyok esős-februári délutánon,  mikor minden alkoholisták szelleme a fülembe súgta:

"....nézz már a motorod hátsó kereke mellé 3 óra irányába Tibi..."
"MUUUUUHHHHAAAAHHHAAAA....!!!"
"MAAAAJJJDDNEMM MEGVOLT!!! 
....milyen kár, hogy CSAK MAJDNEM!!

"...tudom, hogy tudod, mit fogok erre mondani zárásként...."
"...szomorú is lenne, ha nem tudnád csuklóból ennyi év után...."
"....de csak hogy neked is fájjon egy kicsit, inkább EZ lesz az utolsó szavam: ;-)












1 megjegyzés: