2022. március 31., csütörtök

Best of Austria - 6. évad - DVD Menü


Isten hozott kedves olvasó, de köszöntésként rögtön van egy-két rossz hírem neked:
1: ezen blog stílusa - mint a fejlécben is szerepel - nem éppen köz-ízlés barát, "szereplői (részben) kitalált alakok, a műsorban csúnya szavak hangzanak el, megtekintését semmilyen korosztálynak nem ajánljuk"
2: mivel az utolsó évad DVD-menüjét érted el, lehet hogy nem minden régóta vonszolt sztoriszálat értesz majd, de ne is törődj vele :-) Jobb esetben úgyis elolvasol még pár részt hogy tisztuljon a kép, rosszabb esetben meg még az összetett mondatok értelmezésébe is beletörik az IQ-d és kb a 4. mondat felénél kezdesz el fröcsögve kommentelni hogy: "buzi-e vagy?"



Viszont ha már idáig eljutottál, akkor jó eséllyel az 1. kategóriába tartozol, szóval íme a 6. évad tartalomjegyzéke, jó szokásunkhoz híven még mindig DVD menü formában, hogy egyszer majd visszapörgethesd a kedvenc jeleneteidet, egy kattintással, a többi fölös bullshit nélkül:


Igen, ez (is) az az évad, aminek már meg sem kellett volna születnie, hiszen eddig 5x zártam le a blogot a 6 évad alatt, amiből csak azért nem hat lett, mert az 5. évadot jó magyar közbeszerzési pályázat mintára "félúton" elcsaltuk a rendszeres csúszások, az elbukott EU-s pénzek és *khhhm* a köcsög Soros miatt.

"Akkor mégis miért? Miért miért MIÉRT játszod el Minden egyes évben ezt a cirkuszt,hogy aztán 4 hónappal később megmagyarázd valami ócska dumával, hogy miért kell folytatnod ezt a szemetet... Le merem fogadni, hogy csak a saját szórakoztatásodra tukmálod ránk ezt a szart!!"

"Nos, Tibor, ....majdnem fején találtad a szöget!"

Az igazság az, hogy már a Svájci - Túl Mindenen túra - is egy egész szép lezárás lehetett volna, de egy blogzáró Grand Finálé-nak azért érezhetően kevés volt, plussz a (kibővített) bakancslistámról hiányzott még a Motorosok Mekkája: Szardínia.

Persze csak a sziget, egy autópálya-komp-oda/komp-vissza-autópálya kombóval megint csirke lett volna, még egy 4. évad 20. résznek is, úgyhogy némi reszelgetés után megszületett a méltó TERV!!!

(.....azaz a Terv 3, hiszen a Terv 1 az a Monte Carlo tour volt - itt - , a terv 2 meg az eredeti Vallhalla túra lett volna a hosszabbított útvonalon - itt - , )
Blogzáró epizódnál viszont - ahogy a krimóban mondanák: "nem lehet szarral gurigázni öcsém" - úgyhogy kénytelenek voltunk harmadszor is "nagyot álmodni" így végül - Ez lett az eredmény (link) - :


3800km,
Olasz Alpok, Garda-tó, Firenze, Pisa, Corsika a vörös sziklás tengerpari szerpentinnel, Szardínia, Amalfi, San Marino, majd zárásnak egy Mangart BAZZEG!!!

EZT nézd meg nagyban:


Na?!
Ez már méltó tűzijáték nem?
És Mekkorát fog szólni?!
...Főleg úgy, hogy ha még hozzádobunk pár 2-3 napos kisebb túrát, meg néhány egyéb sztorit, de így az egész már egy Grand Finálénak meg sok, szóval akkor amolyan trónok harca mintára tákolunk az egészhez egy egész szép évadot!

...

...vagy nem, de erről majd később részletesen...


Na hajrá:

Season 6 - Episode 1: Bear Grillsként a Jégzombik földjén ...2.


Tibor, ne legyél már ilyen, tudhatnád, hogy ez azért a 2. rész, mert pár éve - itt - majdnem ugyanezt már eljátszottad egyszer. Február vége / Március eleje van, de mivel 4 hónap után végre kisütött a nap, 400 méteren már a hó is elolvadt ÉS megint többet ittál a kelleténél, megszületik a kolosszális ötlet, ideális "tavaszi" programnak:

"Fel kéne menni egy köcsög nagy hegy tetejére!"
Hogy ez mégis az osztrák tél "peremén" MEKKORA hülyeség, azt - itt - megtalálod






Season 6 - Episode 2: Élvezd ki ami a szomszédban van - Part 1


Ok, az előbb majdnem szó szerint megfagytál, de cserébe legalább végre-valahára megnézted St Bartholoma templomát a Königseen - itt - , és ez, plussz a tény, hogy közben eltelt egy hónap, már eléggé felbátorított, hogy Április elején motorra ülj.
Igen ám, de az osztrák április az nem rövid gatyát és Balaton-parti pisztáciafagyit jelent 15 fokkal, hanem Isten haragját a nejed személyében akit felpókoztál a hátsó ülésre. Ilyen egy dérrel borított motorostúra Hallstatt háta mögé egy idióta motoros- és az épeszű neje szemszögéből: - katt ide -


Season 6 - Episode 3: - Sakkjátszma a jövőnkért


Bár az év- és a TERV az előző 2 bejegyzés alapján egész szépen indult, Főbérlő Franz tavalyi húzása  után nem maradt más választásunk:
Idén kötöznünk kell.
Viszont 4-6000 Eurót kifizetni MEGINT azért hogy 3 utcával odébb cuccoljunk nem biztos hogy megéri.
Főleg nem úgy, hogy ennyi pénzből akár más országban is folytathatnánk a sztorit, már amennyiben jobban megéri, úgyhogy jöjjön a matek:
Menni vagy maradni? - (katt ide a részletekért) - 









Season 6 - Episode 4: Apróságok vegyesen 6.0


Tudom, más blogokban 5 sor + 2 kép is kiad egy saját bejegyzést, mi viszont jó magyar módra "naná hogy jobban tudjuk" :-P Így viszont sok relatíve fontos apróság vagy elvész, vagy útközben a DVD menü "kimaradt jeleneteibe" csúszik.
Elbukni őket viszont kár lenne, úgyhogy jobb híjján íme a tömbösített "Rendezöi változat" extra tartalma:
Föbérlö Franz lezárása Hulk módban,
Költözési tanácsok lakberendezési tippekkel extravagánsoknak,
BMW GS 850 teszt, majd végül de nem utolsó sorban:
Az asszony átcsábítása a Sötét oldalra
 - katt ide a részletekért -



Season 6 - Episode 5: Egy motoros lélekhalála - Vallhalla kocsival


Kvízkérdés 100 pontért meg egy megkezdett doboz Kozel-ért: Honnan ismersz fel egy mazochista vitenámi veteránt?
És egy "lerokkant" PTSD-s motorost?
Bingó.
Egyiket sem ajánlott megkérdezni, hogy tolószék ide-pelenka oda, de "Hova kéne menni nyaralni?" mert mindkettő pont azt ordítja majd amire számítanál: "Vissza a csatamezőre!!"
A sors viszont nem éppen a nagylelkűségéről híres, úgyhogy - mint sejteni lehet - most is válogatott módon tapossa földbe Tiborunk lelkét - itt - , (részben) új, és gyönyörű helyszíneken, de legalább megvillantva Vallhalla rejtett kincsét...



Season 6 - Episode 6: Revende on/of Vallhalla - Part 1


A túl sok pofon az élettől mindenkit megtör. Hősünk is többször megjárta már Vallhallát, de a hegy szellemei eddig mindig röhögve taposták el, az előző rész tartalmáról nem is beszélve...
Kész szerencse, hogy a Marvel univerzum lassan 10 éve pingeli a kollektív kultúrát a mesterien előadott történetein keresztül, de a sztorik mondanivalója mégis egyszerűen csak ennyi: "Sose add fel! Állj fel a 100. pofon után is, és ha még így is vesztesz... akkor ÁLLJ BOSSZÚT!!"
Tiborunk pedig igazi Hollywood-i hősként felkészül, sisakot vesz és sok vesztes küzdelem után még egyszer- talán utoljára - csatába indul minden vészjósló körülmény ellenére... A teljes sztoriért katt - ide -




Season 6 - Episode 7: Revende on/of Vallhalla - Part 2


Igen, bár az előző túra eredetileg 1 részesre lett tervezve mégis darabolni kellett, hála a sors humorának és annak, hogy kedvenc palimadaraként legutóbb 7x adott tűzoltófecskendős-beöntést... Sebaj, emberünk jó mazochistaként először rimánkodik és rinyál, majd visszamegy repetázni :-P Jó, persze, nem ugyanoda, hanem - IDE (link) - hogy bepótolja a kimaradt helyszíneket (Gaviapass, Tonale stb) és tisztességes végjáték fináléként a Mjolnirt pörgetve nyerjen... bögölypirszinggel persze, a jogviták elkerülése érdekében, és mert nálunk a szopóroller SOSEM maradhat ki :-)



Season 6 - Episode 8 & 9: Szezonzáró pánik túra 3 felvonásban


Hiszed vagy sem, de minden motorosnál el tud ám jönni az a fázis is, hogy egy augusztusi teljes hétnyi napsütéses szabadság alatt NE akarjon útnak indulni... Tudom, ez már kb az impotencia kezdete, de ameddig az csak jövőre fog zavarni, a kihagyott szabi és az ezzel bukott szupertúra sokkal előbb okoz majd kőkemény szezonzárási pánikot. Hogy emberünk hogyan jut el 3 felvonásból egy kertek alatti szombati gurulásból a dolomitok tetejére és alszik majdnem szabad ég alatt, az viszont már jobb sztori, aminek az 1. részét - ITT (link) - , a 2. részét pedig - ITT (link) - találod. 




Season 6 - Episode 10-11-12: 890 Duke R / 390-790 Adventure (video?) teszt


Mindhárom modell be volt tervezve a céges tartós-teszt flottába 2020-ban, és szerettem volna mindegyikre legalább egy hétre rátenni a seggem, és megnézni mit is tudnak a modern középsúlyú túraendúrók, és Pokol Panna kistesója ;-) Szerintem hosszabb beharangozóra nincs is szükség ;-) 

A gond viszont csak az, hogy a 2020-as koronavírusnak hála, 2020-ban majdnem buktuk az azévi tesztflottát... :-( és bát szerencsére ez nem következett be, a lezárások, home office és számos egyéb tényező végül 60%-ban mégis csak keresztül húzta a terveimet.
A 790 Adventureszerencsére már 2019 végén a flottába került, úgyhogy 2020-ban az 1. hullám  "lecsengő ágában" fékteszt címen le tudtam nyúlni a tesztmotort, és legalább erről megcsináltam a videotesztet - itt a youtube link - / kis képernyős verzió lent.
 
(blogposztot értelem szerűen ne keress most...)

...a a 890 Duke-ra sajnos végül 2021 októberéig várnom kellett, és mivel újdonsült apaként egy 1 hónapos babát próbáltam tutujgatni, így az eredetileg remélt 1 hétből 1 nap lett - a videotesztből pedig végül csak egy "képgaléria-teszt" a Sportmotorra, amit - ITT (Link) - megtaláltok

....a 390 Adventure meg.... Az sajnos csak egy reggeli munkába menetnyire jött össze október vége körül, és bár legalább a képteszthez meg tudtam csinálni a fotókat, addigra már költözés alatt álltunk, és olyan állapotban voltam, hogy AZ az anyag már sajnos ment a levesbe...


...

...ok, te bajod öreg... de HOL A TÖBBI???


HOL A FUCKBAN VAN SZARDÍNIA???

Nos Tibor, egyrészt boccs, és hidd el, nem így volt tervezve, másrészt meg mivel ezzel az évaddal most már tényleg-tényleg cserkész becsszóra vége a bulinak és végleg bezárjuk a boltot, gondolom úgyis mindegy.... ha a 7. évadra csúszott és fent részletezett Grand Tour-t már csak 2021 nyara környékén biggyesztem majd ide egy könnyes búcsúval az oldal végére.

"Jóvan, láttuk már ezt, tudjuk, megint eljátszod a hattyú halálát, oszt 4 hónap szünet után majd büfögve megint indul az új évad"

Jogos a gyanú, elismerem, de nem.
Most már tényleg nem....

...és hogy lásd mennyire NEM, a tényleges blogzáróhoz, a slusszpoénhoz, Murphy utolsó fricskájához, katt  - ide (link) - : Ez lett végül Murphy Flawless Fatality-je (...vagyis annak első felvonása)





2020-ban ugyanis számos kurva szar és egyetlen jó dolog végül olyan élethelyzetbe hozott, ami miatt minimum kérdésessé- de inkább lehetetlenné váltak a következő évekre betervezett túrák.

Tudom, hihetetlenül hangzik, hogy a Grossglocknertől 1 órányira lakva az ember "végleg" szögre akassza a motorkulcsot, de ha - erre a linkre kattintva - elolvasod a posztot, rájössz hogy mekkora súlya is van annak a rég elcsépelt közhelynek, hogy "a sors tartogat ...meglepetéseket"




Season 6 - Episode 14 - 3 Szupergát-túra a Glockner tövében - avagy a Google Maps árulása


... ok, a blogot lezájuk, és próbáljuk TÉNYLEGESEN elkönyvelni hogy ennyi volt.
Új élethelyzet jön.
Alkalmazkodj szépen Tibor!
...és emberünk hajlik is. Még nem törik , de már hajlik. 
"Ok a több napos túráknak reszeltek, de legalább valami rövid csak belefér még... Egy napos, itt a környéken, az évek óta halogatott helyeken...!"
...úgyhogy zárás utánra amolyan Bonus material-ként itt egy utolsó kanyar és egy utolsó poén a régi idök emlékére - katt IDE - 
...amihez persze Murphynek is lesz 1-2 szava....






S06-E15: Made in Austria Blog - The Last run - Part 1



2020 a rohadt covid miatt mindenkinek szar volt. Nekünk is. De 2021 elején még a leg-pesszimistább napjaimon SEM gondoltam volna, hogy a sors EDDIG fel tudja tekerni a szopóroller-potmétert. Ez alatt az egy év alatt ugyanis odáig szopatott az élet, hogy a végén már a legkevésbé-szar opciónk az lett, ha hazaköltözünk Magyarisztánba. Tudom én se hittem volna soha, de az okok töredéke is csak nagyon-nagy vonalakban lesz részletezve, mert ez a blog nem a sajnáltatásunkért íródott soha. Viszont amiért igen - hogy ha már mindent bukunk mit teszünk?
Bingo.
Még egy utolsó kör.
Mindennek az emlékére - itt:  - link -









S06-E16: Made in Austria Blog - The Last run - Part 2


Ha pedig már utolsó kör, akkor szóljon is nagyot! ....gondolná emberünk, és bár az intro-ban sokkal nagyobbat álmodtunk, ennek végül csak a 70%-ára "kaptunk csak büdzsét" - idöben, idöjárásban, és szerencsében is. 
De sebaj.
Már ezen túra első napja is elég hogy kipipáljuk a svájci "Missing-Bucketlist-tour"-ra tervezett etapokat, de hogy ez a Klausen-Furka-Grimselpass-ok után tud-e még áll-leejtős élményt adni, na azt ITT elolvashatod: - link -









S06-E17: Made in Austria Blog - The Last run - Part 3



Az előző nap szarráázását kivéve az utolsó túrám egész jól indult, úgyhogy fáradtan de elég bizakodva indultam neki a következő szakasznak. Az útvonalterv alapján ugye a "felejthetetlen túra" volt a cél, és ez össze is jött, csak sajnos nem teljesen úgy ahogy szerettem volna, a sors ugyanis megmutatta mit is jelent "Murphy törvénye".....kimaxolva.

Így kúródik el ugyanis egy tökéletes motoros túra 22-szeresen is!!  - link -











S06-E18: Made in Austria Blog - The Last Run - helyett - Az ember tragédiája



Az előző Last-Run túrát persze mindezektől függetlenül végigcsináltam. Nem teljesen úgy ahogy terveztem, pár rész kimaradt, sok sajnos be se került a tervbe, de ettől függetlenül volt benne pár egész jó rész, amiket tényleg szerettem volna még megírni nektem - és a későbbi önmagamnak is, hogy legalább ne felejtsem el, hogy nem volt mindig minden ENNYIRE szar.
A gond csak az, hogy a hazaköltözés, az ezzel járó összes egyéb teendő és szívás, plussz maga a tény, hogy az álom melómat, a hobbimat, és Ausztriát IS fel kell adnom, idővel annyira taccsra tett minden szinten, hogy akárhányszor próbáltam már nekiállni az utolsó bejegyzésnek az utolsó 2 napról, már egyszerűen nem ment... 
Így egy ha jól emlékszem 2022 márciusi kiküldetés alatt, 1,5 üveg bor után töröltem a félkészre tákolt bejegyzést és megírtam ezt a búcsút nektek  - link -
hogy legalább az a pár ember aki várta még az utolsó részt, már ne várjon legalább hiába........







 - CUT!!! -



......mondom CSAPÓ TIBOR!!
Lehet tiplizni és kapcsold le a villanyt kifele menet....






2 megjegyzés: