2020. január 18., szombat

Revenge on/of Vallhalla - Part 1


Pppphhhh.... ide valami bevezetés kéne mi?
Indok, legalább egy "miért" vagy valami...?

Nos, az indok továbbra is egyszerű és őszinte: Egy tipikus 1d-s, őszinte (motoros) faszi vagyok 4 basic ingerrel:
 - 1: ha lehet mindent megdug(nék) aminek 2 vagy (legalább) 4 lába van
 - 2: megeszek szinte mindent amit elém tesznek, feltéve ha sör is van hozzá,
 - 3: a pöcsöm BIZTOS NAGYOBB mint a tied
 - 4: ha az előbbi 3 parancssor bármelyike "ERROR-t" dob bosszút KELL ÁLLNOM!!!

SZÉP!
A Keep It Simple and Stupid elmélet a legtöbb esetben tényleg beválik, de (itt és most) mégis mi vele a probléma?


Ja.... ha ilyen alacsonyra tettük a lécet, akkor tényleg semmi Tibi...
Motivációnak most is PONT ELÉG volt annyi, hogy az utolsó IGAZI Vallhalla túránk alatt mint - itt - is olvastad anno, csúnyán  eltaposták és cigicsikként elnyomták a kis pöcsödet; egy hónapja - 2019 májusában - pedig Stephen Hawking-ra kriplisedve találtad meg tök véletlenül Vallhalla kincsét, és a popkultúrás pálmafás-tengerparti sétányt a Como-i partján, egy dízel kombiban, ráadásul  fájdalomcsillapítóktól nyálcsurgatósra szadálva...
Csoda hogy kicsit megreccsentél tőle? :

Persze, mikor ezek után 3. hete azt mantrázod, hogy "bosszút kell állnom", anyád már aggódni kezd érted és megkér, hogy imádkozz, amit a magad módján meg is próbálsz:


 ...majd mikor ez nem segít, a nejed elrángat egy agykurkászhoz:aki persze csak a kliséket mantrázza: "Étkezzen egészségesen, sok gyümölcs, és töltsön több időt a barátai körében!"
".....oké doki:"


*hukk*
"...vazzeg..."
"...látom a hangokat, és tényleg minden relatív Tibi!"
"...tényleg lehetne minden szarabb is:"


Mi tagadás, ha legutóbb Murphy nem szopat ilyen szinten öklendezősen-köhögős-kacsásra, valószínűleg máshova mentem volna...
...Mondjuk, így a 40 felé közeledve egy (rossz esetben kéz nélküli) prosztata vizsgálatra:


Oké, hülyeséget félretéve:
Svájcból ugye még mindig hiányzott egy 5 Passo-s bakancslistás szakasz, a Flüela/Albula/Julier/Oberalp/Nufenenpass - itt - ; amit ügyesen kiegészítve elég jól lehet nagyon durvára pimpelni, mondjuk egy Torino-Colle del Nivolet-tel:


Szardínia pedig már évek óta érik/reszelődik egyre über-brutálabbra a fejemben, és mostanra már a 8 napos basic verzió is itt tart: (- 0.(fél) nap - ; - 1.nap - ; - 2.nap - ; - 3.nap - ; - 4.nap - ; - 5.nap - ; - 6.nap - ; - 7.nap - ; - 8.nap - )
és igen, EZ lesz AZ a túra amit (valamikor remélem) a "Grand Finale" keretében tényleg le fogok nyomni...

...de...

(nem tartott sokáig mi? :-) hehe)

szóval igen ám, de 2019 április vége / május eleje körül jó filmes klisé szerint pont az történt, aminek ilyenkor egy filmben történni kellene:
Az előző bejegyzésben leírt Lumbago-Tour-on Rocky-t / Rambo-t / Batman-t cipóra verik, de egyszer csak megjön az az apró szikra, a tudatalattit begyújtó apróság, amire (majdnem) senki sem számít, avagy az élet és Hollywood közbeszól:

...2019 április 25.-én mozikba kerül a Bosszúállók: Végjáték.

Tiborunk pedig mint jól kondicionált nyugati-imperialista-fogyasztó azonnal törik, mint a 3 hétig  radiátoron felejtett ropi és nagyjából 2 perc alatt dobja kukába az eddig nagy pofával hangoztatott "SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM NÉZEK JÓ FILMET OSZTRÁK MOZIBAN, NÉMET SZINKRONNAL!!!" - elvét.

...tudom a lőtt kutyát nem érdekli, de a dolog miértjét már anno - itt - Malaysiában leírtam, valahol a lap alja körül, és még ha lusta is vagy a linkre kattintani, gondolom ha tippelned kéne, kb akkor is elsőre találnád el az indokot:
A német szinkronra, az átlag, 70-es/80-as években született magyar ugyanis nagyon mást asszociál mint kéne, hála a sok alámondásos VHS kazinak, és ez eléggé el tudja ám terelni egy film hangulatát...
Tibor, csak gondolj bele.... Nézed a fent említett filmet, mire elhangzik ez a pár mondat:

"Schneller, schneller!!"
"warte! Ich komme gleich!"

...azok kedvéért akiknek ez semmit sem mond, íme itt van emberünk fejéből az egérmozi Family Guy fordításban:


De ne veszítsük el a fonalat... Ott tartottunk, hogy minden korábbi nagypofájú kinyilatkoztatása ellenére, Tibink 6 év után, propelleres sapkában, XXL-es vattacukortól túlpörögve rugózik (kb) a premier napján a Salzburg-i Cineplexben:


3 fős Jumbo-size csípős nachos-szal persze:


Innentől pedig már nem kellett sok...
1-2 héttel az autós kripli-kirándulás után, Tiborunk kedvenc hintaszékében vegetált magában, dupla vonalkódos alsógatyában, a nagyfater átlátszó lekvárját majszolva,:


Google maps-ot pörgetve, és azon filózva, hogy a következő hónapban melyik hétvégére lehetne belegózni a fenti svájci túrát, mikor megszólalt a személyre szabott, gyógyszer emlékeztető a telefonján (tedd be szépen ismétlődbe, hogy megadja AZT A HANGULATOT AMIT KELL) :


és minden mosolygós tabletta / PTSD-s kezelés azonnal ment a kukába, emberünk pedig főnixként támad fel egy szempillantás alatt a hamvaiból:


A FASZOM A SVÁJCI PASSOKBA!!!
MEG A TENGERPARTI PÁLMAFÁS-KOKTÉLOS KRÚZOLÁSBA!!!
ROOOOOAAAAARRRRR!!!!
VISSZAMEGYÜNK VALLHALLÁBA ÉS SZÉTB*SZUNK MINDENKIT!!!!


.......Emlékszel Tibor?
.......már - ITT - megmondtam: EZ, ITT, NEM JÁTÉK!!!!
.......EZ VÉRRE ÉS BECSÜLETRE MEGY, MINDHALÁLIG!!!!!

.... 

....és az lesz a szép az egészben, hogy a színfalak mögött már évek óta készülsz a bosszúra:

Már anno az első pofon után beiratkoztál kemény valutáért (240 juróért kb) kanyarodástréningre:2x is jelentkeztél "advanced" szintű biztonságtechnikai tréningre:úgyhogy MOST jött el az idő!
...mindig is tudtad hogy az eddigi pofonokat nem hagyhatod ennyiben!
...fel kell állnod 101.-edszerre is és ...mindazért ami eddig történt, amit eddig olvastál, 


BOSSZÚT KELL ÁLLNUNK!!!

....

"....Tibor!!!"

"A faszom beléd!!! Hányszor próbálod még eladni ugyanezt a szart???"
"Mi a fasz vagy te, valami kibaszott Pókember forgatókönyv író???"
"TUDJUK HOGY minden rebootban MEG FOG HALNI BEN BÁCSI, MEGINT, ÚJRA ÉS ÚJRA - 
DE 85.-szörre MÁR KURVÁRA LESZARJUK ÉRTEEEED????


...héjjj.... nyugi Tibi... Még nem kell ki-x-elni az oldalt, mert ok, EZ, ÍGY, tényleg csúnyán lerágott csont lenne egy 6. évados bejegyzéshez, de:

1: a látszat most is csal, - egyrészt némi reszelés után az útvonal jó 60%-a tök új- és a Google maps szerint is brutál helyeken megy majd, hiszen az idei első (kkkkhhhhm... az asszony jóváhagyása után a második) hosszú hétvége programja június végére ez lett : 
 - 1.nap - ; - 2. nap - ; - 3.nap - ; - 4. nap - (linkek)
2: akkor kezdj csak üvölteni, ha a kis rumbatök a nyakadon képes volt feldolgozni minden vonatkozó információt:
....ok, tényleg mehetnél máshova....
....még az is lehet, hogy szebb, és/vagy tök más helyeket látnál....

...de...

Ha a fenti képeket rendesen megnézted, feltűnt, hogy az útvonal jó része tényleg új, benne pl a Lago del Mis-i szuper-szurdok (katt - ide - a 3D-s képért) , a - Mendel - és a - Gavia pass -és még sok minden más!

Szóval NE MENJENEK SEHOVA, RÖGTÖN JÖVÜNK A REKLÁM UTÁN!!!


...

....öööö.... jahh.... ok Tibi, de addig viháncolsz itt (csendben), amíg fel nem baszod Murphy "haverod", aki szabin van éppen és flip-flop papucsban, meg pálmafás hawai-ingben miattad PONT a kis esernyős koktélját lesz kénytelen dühből a szomszédra köpni, amint feltűnik neki hogy púposra pakolva kitoltad a motort a hét ágra szóló napsütésre ide a garázs elé:"Már megint TE??? Mit próbálkozol megint hülyegyerek??!!?!"
"KI ENGEDTE MEG HOGY JÓKEDVVEL VIGYOROGVA MEGPRÓBÁLJ FŰ ALATT MOTOROZNI SURRANNI?!?!
"NESZE,TE KIS PÖCS, PONT MIRE ODAÉRSZ, OTT VÁR MAJD A KEDVENC INDIAI MONSZUNOD:"


...oké, seggfej, de a 6. évadban ismerem már az ÖSSZES pit húzásod...
...tudom, hogy ha most megnézek 2 MÁSIK előrejelzést, az már nem szarat be és "csak" felhőcskét jövendöl majd! (.....*köhh* legalább az utolsó napra)
....öööö.... vagy mégsem::"MUUUUUHAHAHHAAAA!!!!"

"SZARRRÁ FOGSZ ÁZNI TE KI PARASZT!!!"
"MEGINT!!!!"

"ÚJRA ÉS ÚJRA!!!!" 

"ANNYISZOR, HOGY MIKOR VÉGRE SÍRVA FAKADSZ A SISAKBAN, A KURVA KÖNNYEID LESZNEK A LEGSZÁRAZABB RÉSZEK RAJTAD!!!!


...öreg... nem unod még?
...azt hiszed EZZEL be tudsz szaratni a 6. éven???
...nesze a válaszaim LISTÁBA FOGLALVA:
1: mindenem vízálló, még az esőruhám alatti vízhatlan ruhám alá felhúzott kotton IS 2 rétegű te paraszt, még ha bolygó teljes évi csapadékát baszod is rám, AZT IS LESZAROM!!!!
2:.....már ITT és MOST, az induláskor látom, hogy megleptelek, és így, jobb híján csak blöffölsz te kretén, hisz a ház előtt, mire mindent felpakoltunk még mindig süt a nap...

Sőt!
Még - itt - , 160km-rel odébb, a Felbertauerntunnel déli kijáratánál is:
...Tudom, neked, kedves olvasónak az eddig olvasottak alapján (vagy már csuklóból is) több eszed van, és most kb pont EZT kérdezed:

"...öreg..."
"...jól meggondoltad, hogy MEGINT magát a kib*tt sorsot kísérted akkora pofával mint egy triplaszárnyú ólajtó?"
"...te tényleg semmiből nem tanulsz?"
"...na akkor nesze:"
- itt - ezen a  Huben és Erlsbach közti nyamvadt szakaszon először még vihogva fotózod a helyi beltenyészet "sasfiókát" aki az öreg unatkozó Hegyhászó Hans és fényes-toll - a snassz rétisas - szerelemgyereke volt:...de elég gyorsan arcodra fagy a mosoly, mikor a Passo Stalle-ig egyszer már megázol kb a semmi közepén....
"Jóóvan, leszarom, mi mást vártunk volna, de itt, a passo tetején legalább már száraz az út, és megcsinálhatjuk a régi - Tátott szájjal a passo-k földjén - túra képeit a saját szörnyünkkel, csak kicsit borúsabb háttérrel:

Szép Tibor, de mostanra nagyjából 5.-szörre vagy itt, úgyhogy megmondanád kérlek, hogy mi a retekért kéne hogy ez érdekeljen engem akárcsak egy lerágott hangyafasznyit is?

....naná Jenőkém!
...tudom hogy egy -minden-posztot-újrahasznosító - csaló kreténnek tartasz, de ez most SEM TELJESEN igaz, mert Vallhalla kapuja még mindig tud valami újat mutatni:
...kezdjük ott, hogy nem a sisakodban *brrreeeeem-brreeemmm*-et brümmögve dübörögsz fel nyélgázon a hágó tetejére, mert ott ÚGYIS MEG KELL ÁLLNOD, hiszen csak minden óra .00 és .15 közt engednek le a túloldalon, vagyis 1-a-4-hez az esélye hogy úgyis rosszkor érsz ide (....és tényleg!)


...Így viszont nyugodtan megállhatsz akár 100 méterrel előbb is - kb itt - és teljes nyugalommal csinálhatsz 2-3 ...oké, 47 képet:

igen ám, DE ezzel el is megy jó negyed órád, és így a 6. évadban bevillan, hogy bár jó lenne a szemközti hüttében betolni egy schnitzel-pommes-weizenbier kombót, annak elkészítése valószínűleg PONT 32 percébe telne a helyi Válium-Wolfgang-nak, amivel viszont buknál egy teljes órát egy nyamvadt rántott-húsért...
Az meg nem vicces, főleg, ha azok a sunyi felhők ott 11 óránál időközben elengedik vizeletüket, mert akkor ITT, kb 3/4 órán keresztül nem lesz semmi búvóhelyed, és lefogadom hogy úgy végzem mint egyszeri madárszar a 6 bar-os autómosóban :-P

Ezen gondolatmenet után inkább egy: "HAHH-HA (te kis buzi) - na EZT BIZTOS NEM!" - kíséretében inkább csinálunk (1)6 képet a passo tetejénél, :...majd a sötétedő felhőket elnézve, a felmosóvödörnyi jégkásás beöntés lidércétől rettegve 10 perccel később inkább megállunk (ismét) a lenti - Platzl am See - hüttében, majd pár kretén bringás mögé behúzódva az eresz alá zsákot húzunk a legféltettebb kincseinkre: a száraz alsógatyáinkra:


Murphy "szerencsére" mint jóllakott Trump-klón-óvodás hozza a tőle várhatót:
Először kb 5 perccel azután hogy leparkoltunk, 2 perc alatt középszürkéről feketére festi az eget:majd nagyjából a brazil esőerdő félhavi csapadéka hullik alá egy jó órán keresztül...
"Hehe... te fasz... tető alatt vagyok én is meg Pokol Panna is, és még szuper-burgert is adnak (du 2-ig kb) szóval velünk nem baszol ki:...persze azért a jól hangzó "SHOW" mögött annyira nem vigyorgunk, mert egy ilyen "zuhi" lehet fél óra vagy 7 nap is, és mivel a fél órás keretet már 2x-esen kimerítettük, kezd szarul állni a szénánk....:


...de mivel közben Murphy-nek leesik hogy elkésett, elég gyorsan benyomja a II (pause) gombot a szopató rolleren és "einigemaßen" eláll a nyál:


Na EZ persze nem azt jelenti, hogy innen vígan leszünk, mert "Pózer Péterünknek" innentől vagy 15km-en keresztül az bassza az agyát hogy "hogy fog kinézni a motor (a képeken) a következő megállónál?
És DE, PONT olyan szarul ahogy várnád: Kulás/vizes út autóval - x3 = Mint egy ázott majd aknára futott vaddisznó amin átment 3 arató kombájn a kukoricásban :-P

.......nem szép na... :-P

"Sebaj, majd a következő megálló, a hegyek közé rejtett- szép időben fingszagú tó- az innen bő fél órára lévő - Lago di Bries - jobb lesz!"

"ÁÁÁhhhh Tibor...."
"Te kis naiv....."
"Igen, ez a tó kinézhetne úgy is, hogy a látványtól annyiszor mennél el, hogy tehénmintásra váltana a fekete motorosgatyád":


....de.... mivel most motorral jöttél ide, (ráadásul TE), ezért naná hogy NEEEEEMMM!!!
....TE, itt és most inkább taknyos-zsebkendő-szürke eget kapsz, eleinte még csak vizes-kulás aszfalttal:


....majd naná hogy némi permettel is - ami később épp az addigra 2. elázásoddá erősül:
...és hiába lenne szép a háttér, a kurva eső miatt ezen most az se segít sokat, hogy a hátad mögött lévő - Hotel Pragser Wildsee - ismét Náci-aranykeresésre csábít:


"HALT"
"Was machen sie da? - izé - "I'm ravin':


*PAFF*

"...mi...?"
"...faszom beléd Jürgen, már kinyírtam a fél személyzetet, de sehol az arany, ez így nem buli, én mentem tovább..." ...az innen 36km-re lévő Misurina-tó felé (igen megint):


...igen, tudom, jártunk már ezen az úton, de akkor pl nem mondtam, hogy a fenti kék szakasz kb felénél,  - ITT - találod a Hotel Baur am See-t - is ami tényleg jól is nézne ki, mögötte a tóval meg mindennel, ha ITT és Most a kibaszott lakóautós Jürgen-ek mögötti sorban araszolva nem áznánk meg AZNAP 3.-szorra:


"MURPHY!!! A FASZOM!!!!.... TUDOM HOGY EZT MEGINT TE CSINÁLOD, de nem tudnál már valami MÁST kitalálni?
"Meteort, váratlan hererákot, mittomén, csak valami MÁST ÉRTED????

......

....na erre kaptam kb azt a választ, amit egy szabadságon zacsit lógató főnöktől várhatsz, akit a hülyeségeiddel kizaklattál a ZEN-böl:
"Nem, neeeem, ezt nem ÉN találtam ki Tibi, te akartál tátott szájjal lihegve faszerdőbe rohanni, most itt van, nesze: Maradunk szépen az ÉN TERVEMNÉL TIBOR, neked meg nesze  - a tavat elérve - még egy kis eső.... 4., azaz negyedszerre aznap:
 - E! -


...mindjárt, mindjárt, (nézd a vizet):
BAAAAZDMEGGANYÁÁÁD TE PARASZT!!!!

"....izééé... ok menjünk tovább.... csak nem eshet EGÉSZ EURÓPÁBAN NEM????"

.....

"....nos ...de"
"....de eshet Tibor, főleg - ITT - a Passo Tre Croci -n, 5 perccel ez a 3 kép után:

SCHNITT!

...ok Tibor...

4x áztál meg 1, azaz egy nap alatt, - ami igazából csak bő fél nap volt - , szóval akkor innen az eddigi "sablon" szerint kb 3 hétig nyugi lesz nem???

...nos...

... filmes klisékkel ellentétben, csak maaaajdnem....
...Mert bár a Passo Tre Croci nyugati szakaszán már nem esik, azért a korábbi patakmedrek jól mutatják Murphy eddigi dühkitörésének szintjét:


...és ok, Cortina di Ampezzo-ban kanyarogva, az előző bibliai özönvízből nem sok látszik, mert a szörny továbbra is Armageddon-álló, de - ITT - a főtéren azért nem éppen vigyorogva csavarjuk az esővizet a kesztyűnkből:...."ok Tibi..."
"....Murphy már 4x verte ki rád ma...."
"....de... még ha viagra-red-bull-kombón él is a paraszt, akkor SEM megy majd neki több, emlékezz, mikor Te voltál 17...:"

*sssskkkqqquisssiiiihhh* - kesztyűt kicsavar,

".....hhhh....."

"....okééé...."
"....felállunk...."
"....felállunk még egyszer...."
"....Amerika kapitány is EZT tenné...."

........öööö.... talán Tibor:
Steve Rodgers sem annyira hülye mint TE, és nem, TUTI NEM ázna szarrá 4x egy nap csak azért, hogy motorozhasson, de neked be kell bizonyítanod, hogy téged is legalább olyan fából faragtak...
(...vagy hogy legalább a Paulo Coelho féle önjelölt Buddha klónonk és ezoterikus jedik kedvenc kliséi közül legalább a "Nem eshet örökké...." nem faszság.)

.....és tényleg...!
Az aznapra tervezett híres/hírhedt Giau pass-on már száraz aszfalt fogad:


....és Murphy-nk hiába veri ödémásra a répát, azért 5.-szörre neki se megy aznap, csak kicsit beborul estére:....aminek hála, te, Kitartó Kálmán, most végre vígan fotózhatsz a Passo tetején:


.....majd indulhatsz el délnek, hogy 1,5 perccel később a 3-as kanyarban megint megállj
".....ááááhhh vazzzeg öcsééém, innentől EZ lesz a háttérképem legalább a következő szezonig":....nájsz Tibor, DE...:

Ne feledd, 2 út is vezet Caprile-be, és hidd el, ha erre jársz majd, te is az ÉSZAKIT AKAROD VÁLASZTANI, azt ami Rucavá-n keresztül vezet:


...ok, tudom hogy hosszabb kilométerben, DE, útközben először EZT láthatod ha jó időben balra nézel:...arról nem is beszélve, hogy mekkorát koppan majd az állad a térkövön, mikor meglátod - EZT, ITT - a Beleverde-i "parkolóból":

...igen, tudom Tibi...
...6. éve járjuk a dolomitokat, lassan magyarisztáni helyközi járat szinten - havonta 1x - , mégis, itt és most MEGINT koppan az állunk a földön:

"...de..."
"...azzzztakurrrva...."
"....MEKKORA AZ OTT MÁÁÁR BAZZZZDMEEEEG...???"
"....Baaaazdmeg, ezt NEM HISZEM EL!!!!"

...de....
...de Tibi, hidd el, ez, amit itt ezen a csaffadt 2d-s képen látsz, az MEGINT közelébe se ér a valóságnak, és hidd el, ha a Magyarisztáni 5-ös út után meglátod EZT, a bokád összef*od majd tőle, de legalább a szagot ráfoghatod majd a birkákra - SAC - azaz "Zacsi" előtt itt a domboldalban:"Hehe..."
"Vajon ha az egyik megcsúszik az hány másikat gurít ide bowling-bábuként az útra, és ha Carmageddon módra csak hátsó kerékkel kapod el őket, jár értük multiplicity bonus???"

*SLAP*

"EGY FASZ VAGY TIBOR - MÉG MINDIG - és csak úgy snassz emlékezetöül, még meg se száradtál rendesen, úgyhogy tegyél szájkosarat Pokol Pannára és kulturáltan mennydörögjetek szépen a Hoteletekhet - ide, a bevált Hotel La Montanina-ba - ,


ahol legalább vacsorának igazi olasz Lasagne vár:


meg házi sör Vallhallából:


*hukk*
"üres gyormorra azért ez odabasz Guseppe, de csak hordjad szépen...."
"Tudom, most egyedül jöttem, de gyere, igyunk Odin szellemére, és arra, hogy Holnap az utolsó bosszúállóként is elkenjünk mindenki száját!!!"


*HUKK*
"....1, 3, 7.... "

*blackout*


....másnap ugyan még mindig az utolsó mohikán érzés maradékéval, de egy fokkal jobb kedvvel és 2 fokkal szárazabban és józanabbul ülsz le reggelezni:"HÁÁÁÁHHH!!!!"
"NA EZ ÁM A NEKEM VALÓ REGGELI, NA NÉZZÜK, MIT TARTOGAT MÁRA A SORS NEKÜNK TESTVÉREK:"

...Hát... mondjuk egy jópofa német GS Fahrer-t aki megpróbál még az első kávéd előtt jópofizni veled:

"ááááhhh Herrr Izéééé, Sie sind mit den Szörny unterwegs oder? Láttam magát a Giau-n tegnap... Szép Machine ször..."
"Danke ...Tibi, de kávé nélkül kb annyira vagyok barátkozós kedvemben mint egy tökön-csiklandozott pitbull, szóval hagyjuk a bájcsevejt... oké?
"....oké"
"Na szóval, időjárás......."
"....nabazzzdmeg:"

....

".....Tibor... Ok, egy igazi skizofrén antiszociális FASZ VAGY és úgy látszik, ma IS meg fogsz ázni - Gyurcsány szerint is - nem kicsit -..."


*hukk - büff*

..."Murphy... idefigyelj:"
"Ismerem az össze trükködet, szóval tudom, hogy jó 21. századi mega-multi-ként a reakcióidőd felér kb az ipari forradalom teljes időtartamával, ergo mire kapcsolsz, én már árkon-bokron-túl leszek, szóval figyeld a kezem,mert csalok:

1: betesszük - Drax Project - Woke Up Late - című számát és elindulunk észak-nyugatnak Arabba irányába:...ez alatt a szűk 20km alatt a gumik is bemelegszenek és közben látvány tekintetében sem unatkozunk, hisz van itt minden!
...*Brabommm* BATMAN alagút:


kanyartenger, hegyi patak, szuperhíd, :


...dizájn-erődhotel:2: mire elérzékenyülnél, pont eléred az - innen 20km-re levő Arabba-t -:


 ...és a közepén lévő körforgalmat ahol végre - tudtodon kívül - Vallhalla idei első csatája vár:


"Nézd mááá, he he.... ZX6R, meg egy öreg GSX-R 600 dobozolva..."
"....na! Csak nem ti is a Passo Pordoi-fele jöttök?"
"....*fogadjunk hogy NEM FOGTOK TUDNI MEGELŐZNI FÖLFELE!!!!!"

*klakk, klakk - BRRRRAAAAAAP*


"hehe"  * TIKK * " NEM FOGTOK MEGELŐZNI, AKKOR SEM, HA ITT DÖGLÖK MEG!!:

*BRRRRAAAAPPP, BRAAAAPPP,BOOOOBOOMMM*....gyerünk Tibi, megy ez DURVÁBBAN IS:
"dőlj a kibaszott kanyarba nagy gázon!!!"


*BRRRRAAAA, BRAAAA,BOOOOBOOMMM*

És valahol itt, a 85. kanyarban múlik el az utoljára otthon beszedett dilibogyóid utolsó maradékának a hatása, és mire észbe kapsz már megint magaddal beszélgetsz:


...OKÉÉÉ...!!

*BRAABOOOOBOOMMM*

"ok, utolértél pár hülyét, nem rossz, de AKKOR SE ENGEDD A NYAKADBAN LIHEGŐ ZX6-OT ELŐZNI!!!!


...és... ÉS... ITT jön a nap első meglepije:

A Pordoi-tetejének 2. kanyarjában, ahol félreállsz fotózni, ott fogod fel:

...

"....Tibor.... haha...."

"....nyertél...."

"....NYERTÉL BAZDMEG!!!..."
" MR ZX-6R minden küzdelme ellenére SEM TUDOTT MEGELŐZNI!!!!"


...na valahol itt, a neked határ felett motorozástól való adrenalin-túltengéstől, és a nem hivatalos - de attól itt még számító győzelemtől - ITT - esel térdre először:


"ÁÁÁÁÁÁHHHHHH..... VÉGREEEE....."
".....VÉGRE MÉLTÓ VAGYOK.....!!!!!
".....VÉGRE MÉLTÓ VAGYOK VALLHALLÁRA.....!!!!!"
*hüpp-hüpp*

"...Te... Tibi...." *bök-bök*
"...Tudom, hogy annyi év után, MEKKORA dolog ez most neked de tovább kéne mennünk..."
"...oké...*hüpp-hüpp* ...csak még 2-3 ...10 kép a győzelmem emlékére:"
...igen ám, de...

Egy tipikus Hollywood-i forgatókönyvben kb most lenne vége a finálénak:

 #roll credits#

 - a következő részt az ejakuláció után meg majd megkapod újabb 1500Ft után paraszt, fél év múlva a mozi(n)kban de azért - tudván hogy mi NEM vagyunk annyira jók - némi sisak rázás után - továbbra is 0 Ft-ért - jöjjön a következő csata:


Először is Soundtrack-et váltunk - Lemon Fight - Stronger -je pont jó lesz most már naná hogy Champion Remix-ben :-D

a Pont a Pordoi tetején pedig elkapjuk a következő főellenséget, a Nagyarcú Német csapatot az 1200 / 1250 GS-ekkel:...."mehh...."
"...karlengető "Jack Wolfskin-es buzeránsok" - meddig meritek húzni a 25-ezres szarotoknak???:"dőőőőlj Panna bazdmeg!!!"


*BRRRRAAAAAAPPP-BRAAAPP-BO-BOMMM*

"Hááááhhh.... Így kell nyerni Vallahallában bazzeg (és tökön rúgni egy Africa Twin-t)!!"
 "Addig kell lökdösni a féklámpáját az első sárvédővel, ameddig egy hajtűkanyarban össze nem szarja magát egy bűvésznyúlként egy szál fenyő mögül előugró turistabusztól:


"aztán Dühből és Izomból lenyomni MINDEN ÁRON!!!"...

*BRRRRAAAA-BOMMM*

.......*hukk*.... héjjj Panna... nemtom hogy vagy vele, de én sikítva fostam össze magam az utolsó 5 kanyarban, mi lenne ha megállnánk pár kép erejéig - itt - a passo Sella előtti Rifugio Monti Pallidi tövében?? :


Oké Tibi, de....
pár perc és a sisakodban szóló playlist átvált - Cukros Jézus - Gone - című számára, úgyhogy húzzunk mi is, hopp hoopp, Sellára fel!*BRAAAAA- BRRRRRRAAAA- BRRRAAABOMM*


....*zzzzzzz...* ....tikk.....*

"Fotószünet!!!"
"MEGIIIINT???"
"NE MÁÁÁR...."
"....nézd meg ezeket a kanyarokat Tibor...., milyen szépen döntöget itt mindenki???!!"

"látom vazzeg, de néz már egy kicsit EZT A HÁTTERET GÉZA:"
"Hát nem fenséges?"
"Láttál már ennél szebbet bazzdmeg???"...arról nem is beszélve, hogy tartozunk fél perc tisztelettel az előttünk itt járt bosszúállókért, akik itt estek el a Motoros Mennyország szívében az álmaikért harcolva:
"...értem én Tibi, de csatát nem nyerünk siránkozással, úgyhogy indíts KANYART VADÁSZNI TE PARASZT, ŐK IS EZT AKARNÁK, MENJÜNK MÁR!!!.:".....okééé, de akkor az előbbieket szem előtt tartva, és mindannak emlékére amit eddig itt megéltünk, keressünk egy megfelelő soundtrack-et, mondjuk - ezt - , aztán gyííí!!Szép mi?
Megállnál fotózni???

FELEJTSD EL!!!!
NEM EZÉRT JÖTTÜNK BAZDMEG!!!
GÁZT NEKI ÉS DŐLJ A KANYARBA!!!


A Gardena-ról lefele pedig küzdj meg a végre hozzád méltó ellenféllel: egy Z 1000 SX-el:
 ...tudom, tudom Tibi....
...az öreganyád is jobban bedől a járókerettel a postán, és az öreg Gézabá is 60 felett veszi a 190 fokos kanyarokat Dobogókő külsőn a kispolákkal, én meg itt baszakszom 50-nel...

 Nos.. lehet, de:

Ha te ITT pl 60-nal fordulsz, akkor következő szezonban fizetem a sörödet Corvara-ban a bosszúállóvá avatásodon:


....és nyugi, mondom IZOM és DÜH:
Ok, nem elegánsan belső ívén, de Mr SX-nek elég 1x egy fél pillanatra féket húzni gáz helyett:


mint ahogy Pöcs-zsugor-Pethersen-nek is egy rizikós kanyar előtt, amit mi már vérben forgó szemekkel, *dumm-dumm-csissz-t* kántálva egy 3-golyós orosz-rulettel abszolválunk külső íven:


Nem, nyugi, itt tuti nem fog leperegni életet filmje, mert nincs idő rá, itt csak nagy gázt rántani és egy másodpercig reménykedni hogy a sors még egy *tikk*-et osztott *BOMM* helyett és a szikla takarásában most nem egy betonkeverős kamaz caplat felfele....

...vagy mondjuk nem ugrik eléd egy dobozos Transporter:

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHH!!!
 ....MEGINT BESZARTAM, de ezt is túléltük bazzdmeg...
....azt hiszed, hogy a 170-es pulzus és a kabátgombra tágult kokainos pupilla a vég????

MUUUUHHHAAAHAAAA

....akkor várd meg annak a hatását mikor Murphy-t is elkapja a "flow" és itt, ilyen állapotodban bedobja neked - EZT - a számot

Na, ott szakad el az utolsó józan idegszálad öreg!!
Corvara peremén száll csak le a vörös köd az agyadról és ott konstatálod csak, hogy mit tettél, mikor a válladra nézve keresnéd az őrangyalod, de az csak magzatpózba kuporogva bőg remegve.

"Na és te... gonosz én?"

"MUHAHA, leszarom hogy annyi a vérünkben az adrenalin a folyamatos halálfélelemtől hogy eladhatnánk a Red Bull-nak, de NYERTÜNK!!!"
"Ok, hogy majdnem az életed árán, de MEGINT NYERTÜNK BAZZDMEGG!!!"


"....hhhhh.... öööö.... oké..."
"...de lehet hogy meg kéne állni egy kicsit nem ....ööö... tudod, mondjuk egy kávéra nem?"
"NEMMM!!!!"
"TOVÁBB!!! "
"MEGMONDTAM HOGY MINDENKIT LEZÚZUNK!!!!"
"...jólvan bazzdmeg, de ha továbbmegyünk, Murphy basz agyon minket MEGINT, nézd, már mindjárt esik:"
 

"NEEE PRÓBÁLKOZZ ILYEN BESZARI DUMÁVAL, HOL A FASZBAN LÁTSZ TE ITT FELHŐT TE KIS PÖCS???"

"....ööö..."
"...mondjuk Ott szemben, amerre megyünk:""AZ NEM IS ESŐFELHŐ BAZZDMEG, csak szürke és úgy néz ki!"
"NEEEMM, Nem, emlékezz, az előbb a Pordoi tetejénél visszanézve, már kezdett gyanúsan szürkülni az ég nyugatnak:"


"...meg délnek is...:"


"Bassza meg, ez egy csapda!"
"EZ A KURVA MURPHY CSAPDÁJA MEGINT!!!"
"De velem nem baszik ki ez a köcsög! Ha ha! - ITT - A Canazei közepén, az Agip kúttal szemben van az egyik kedvenc éttermem:
"Nem, oké, nem ez:"


Hanem ezzel szemben egy másik hotel, a Laurin aljában, ez:


...aminek megvan az a marha nagy előnye, hogy fedett kerthelyisége van :


...így mire kihozzák a fasza olasz pizzát a fél vödörnyi cola-val:


már nyugodtan leszakadhat az ég, kicsivel dél előtt, (aznap először) mi már marha vígan vagyunk:


"HÁÁÁÁHH!!!"
"MILYEN FASZA MÁR???"
"Na nem az hogy esik, azt úgyis leszarom, mindjárt eláll, de közben egy JÓÓÓT kajálok, szárazon is vagyok, a motor is hűl egy kicsit, és 3x is Bosszút-álltunk Vallhallán, mégsem haltunk meg!!
"....Ennél jobb már nem is lehet!!!"


Fél órával és egy tankolással később, úton az innen 14km-re levő Passo Fedaia-ra , még Canazei határában elfog a rossz érzés....
"Neeeem tetszik itt nekem valami... " 
"ok, az út még az előző felhőszakadástól vizes, és a felhők már csak világos szürkék, de itt nekem valami bűzlik...: "
 

Innen felfele a Fedaia tetejéig csodával határos módon nem ázol meg, de a gyilok monszun a hegygerincek felett már a válladat nyaldossa.
És ok, a Passo teteji szupergáton megállva, már érzed a veszted a korábbról még vizes macskakövet és a távolban sötétedő fellegeket látva, de azért még relatíve nyugodtan állsz neki fotózni:


"...te Tibi..."
"...szerintem mennünk kéne:"


"Mindjárt, mindjárt... ne legyél már beszarva...!"


...DE MOST MÁR KUUUURVÁRA MENNÜNK KÉNE BAZZDMEG!!! :


"Hhhhhhhh.... oké:"
*klikk*, *zzzzzz....kheheheBRRRABOMMM*


...

# 10 Minutes later:

*bipp* 
"MAYDAY MAYDAY....!"
"THIS IS HELLRIDER ONE, WE ARE GOING DOWN!"
"I REPEAT; WEEE ARE GOING DOWN!!!


...

*bipp*
*pííííííííííí*

"HELLRIDER ONE COME IN"
"DO YOU READ....???"

...
"...uram... szerintem elvesztettük..."
"...ne..."
"...várjon még tizedes!"
"...hallja...?"

*bbrrrrraaaaAAAAABOOBOMMM BOMM BOMM* :


"pprrrrrfffff....AKKURVAANYÁD MURPHY, MÉG MINDIG ÉLEK, TE FASZ!!!!
"......Bár ez most tényleg nem sokon múlott..."

...és NEM, hidd el Tibor, fogalmad sincs, mit jelent, amikor egy ilyen Vallhalla-i szuperpasso-n Isten úgy dönt, hogy MOST van itt ideje elkezdeni a 2. özönvizet, mindezt úgy hogy a fenti 14 fokból most paradoxonkén lefele csökken a hőmérséklet kanyaronként 1 fokot...

Na ott tudod meg igazán hogy mit jelent: Vallhalla bosszúja....

....

#ROLL CREDITS!!!#

"Nem rossz Tibor, sőőőt, ez már majdnem jó, az Álomgyárban ezt már simán el tudják adni, de... "
"Ne feledd, te még mindig csak egy kis balkáni nigger vagy egy drága motoron, és bár AZ az eső mennyiség amit az elmúlt fél- 3/4-órában a nyakadba kaptál, egy kisebb ázsiai szigetet eltörölt volna a föld színéről ÉS MÉG A CNN IS KÖZVETÍTETTE VOLNA, na AZ, ITT, a kutyát nem érdekli!!!"

"...de..."

"....nincs de....!!"
"Meghalt valaki?"
"Sír legalább 4db Coca Cola pólós koreai kisgyerek a kamerába?"

"....ööö... nem, de csak mert a kutya se lakik itt, viszont ott lent a völgyben az egész út eltűnt, és nem sokon múlott, hogy az az elhagyatott kis menedékház is az ár martalékává váljon:"


"AKKOR EZ NEM HÍR TE PÖCS, HÚZZ TOVÁBB A PICSÁBA!!!
"....Najóóó..."

Valahol - ITT - a Malga Ciapela és a Saviner di Laste közti szűk 8km-es szakaszon találod tűzoltófecskendőbe szorult moszat szinten péppé ázva a nap első poén érdekességét, ami megér annyit hogy továbbra is esőben, de mégis megállj fotózni:
 - a hegyről lezuhant sziklatömbre épített kis házikót:


Majd alig ár km-rel odébb a másodikat,  - ebben - a kimondhatatlan nevű Sottoguda-Palue nevű mikro-községben, ami szép időben a hegyek miatt biztos marha jól néz ki:


de itt és most, úgy hogy még mindig szemerkél az eső és egy paint-tel rajzolt szürke turha-tenger a háttér, legalább segít, hogy észrevedd azokat a részleteket, amiket egyébként a hegyeket bámulva meg se látnál, pl a házak homlokzatának festményeit:


meg a helyi fémszobrász boltját, aki előtt ezúton is le a kalappal:Na most jön az egyik kedvenc "mantrám":
"Kattints a képre, hogy lásd a részleteket", mert ok, eddig ennyire szőrös kígyót én max egy albánokkal tömött naturista szaunában láttam, de egy rőzsegyűjtő acélsárkányon azért mégis jobban mutat a mamutbunda:


...a többi totemről nem is beszélve!
Van itt acélsas, csirkefejű-kaméleon,


szurony-karú homár:


...rézfaszú bagoly és az Excalibur, amit a sok hülye Angliában keres, pedig Arthur király itt baszta bele éktelen dühében egy sziklába, mikor irdatlanul tele lett a töke azzal, hogy 47x ázott itt meg egy átlagos hét alatt::-P


A csernobil-i óriáspillangó pedig már tényleg csak a hab a tortán...:


Szép, szép Tibor, de összegezzünk egy kicsit...
A mai napra tervezett szakaszból lenyomtuk az első bő 3,5 órás kanyart, tudod a Picasso kutyája részt, és most megállhatunk tankolni ott a farka hegyén:


...igen ám de...
...ebből a szűk 4 órából legalább egy teljes órája ázol, és ok, most megálltál tankolni, szó szerint egy autómosóba, hogy száradj egy kicsit..., 
(Nem, ez nem szarkazmus, és de, tényleg, szó szerint, hisz gondolj bele: ki az a hülye aki bekapcsolna egy autómosót ilyen időben?)
 - szóval de ettől még ugyanúgy egy seggedbe tolt 6Bar-os tűzoltófecskendő jégkásás orgazmusa csiklandozza a vakbeledet, - szofisztikáltabban fogalmazva: Rábasztál, de nem kicsit...
Ez Murphy 9 pontos kelepcéje, a tuti csapda, mert innen szűken véve csak 2 irányba juthatsz ki:
Északnyugatnak a Fedaia vagy a Falzarego irányába, de mindegyik 2000 méter fölé visz fel, úgy, hogy itt lent is csak 10 fok van:


Vagy délnyugatnak Alleghe-, majd a terv szerint a Lago del Mis-i szuperszurdok felé, vagy a Passo Rolle irányába, erre:


"DE TIBOR BAZZDMEG AZ EGYIK SZARABBUL NÉZ KI MINT A MÁSIK!!!!"
"AZ ELSŐNÉL MÁR MAJDNEM HAVAZIK A HEGYEN, A MÁSODIKNÁL MEG HA BESZORULSZ A 10 MÉTER SZÉLES,- DE 100 MÉTER MAGAS SZUPERSZURDOKBA, OTT FULLADSZ MEG MINT EGY KLOTYÓBAN LEHÚZOTT BÜDÖSBOGÁR!!!!"

"A Faszom az egészbe, akkor megyünk a Rolle fele, át a nemlétező úton délkeletnek, erre:"


Nem rossz trükk Tibi, de a feni kék szakasz harmadánál, Falcade külsőn már IRRRRDATLANUL teleszalad a faszod azzal hogy most már 2 és fél órája ömlik rád a jeges monszun:


"A KUUUURVAKIBASZOTTG*CIÉLETBEMÁÁÁÁR!!!!"
"MI A REDVÁS CIRÁDÁS PÉK FASZÁÉRT NEM TUDSZ MÁR ELÁLLNI TE SZAR????"

na valahol itt reccsen meg az agyad annyira, hogy a hegyek közti üvöltésed visszhangjában már tényleg hallod Murphy-t :


"MEGMONDTAM NEKED TE KIS CSÍRA, HOGY ADDIG BASZOM RÁD AZ ÖZÖNVIZET, HOGY A KURVA KÖNNYEID LESZNEK A LEGSZÁRAZABB RÉSZEK RAJTAD!!!!"


"Idenézz te kis pöcs!!!"
"Amerre mennél arra is esik,"
"Ha visszafordulsz arra is esik!"

"HOLNAP IS ESNI FOG, EGÉSZEN BORMIO-IG, A TELJES GAVIAPASS-ON, MINDENHOL!!!"

"ITT DÖGLESZ MEG TE KIS SZAR!!!!"

"NEM!"


"Jobb ötletem van te paraszt!"
"...kinyalhatod a seggem...! "
"Hogy én nem ázok még 2 teljes napig a TE szórakoztatásodra, az biztos, úgyhogy az lesz amire nem számítasz:"
"Tudom, hogy délután fél 5 van, és hogy az a 340km ami alatt hazaérek, az még száraz időben, MEGÁLLÁS NÉLKÜL is 5,5 óra lenne, és legalább 2 Passo-n kell átmenni rajta:"


de leszarom érted!
Ezt figyeld!:

*klikk*, *zzzzzz....kheheheBRRRABOMMM*

...1 órával később már a Falzarego teteje körül eléred a felhők peremét, és már csak alig esik,


sőt, fent a Passo csúcsán még a nap is kisüt neked egy negyed órára, hogy megcsinálhasd az utolsó pár képed a Revenge on/of Vallhalla túrádról:...de ha azt hitted, innen már megúsztad, marhára tévedsz:


"Odanézz hülyegyerek!":


"BRING IT ON BITCH!!!!"


"ROOOOOAAARRR!!!!"

...innentől már nem volt megállás, csak 1x, Cortina d'Ampezzo-ban - ITT - , az Agip kúton, ahol még utoljára tankoltunk egyet világosban és relatíve szárazon:


és már ez a kilátás sejtetni engedte, hogy arra, északkeletnek, a hátralevő 280km-t sem ússzuk meg szárazon:


És sajnos be is jött:

Este 11-re értem haza, koromsötétben, és az utolsó 100km-t olyan viharban, hogy az autók vészvillogóval haladtak 40-nel az osztrák autópályán...
...de túléltem...
...ezt is...
...és kb egy fél órás-, forró kádas fürdő, majd 2 nap takarós-kanapés vegetálás után már biztos volt:

"az út fele még kimaradt, úgyhogy nemsokára visszatérünk!"
*klikk*, *zzzzzz....kheheheBRRRABOMMM*Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése