2019. december 21., szombat

Egy motoros lélek-halála - Vallhalla pereme kocsival



Áhh Tibor... meeennyi szarságot átéltünk már "együtt"?!
...mégis mi a szart tudok majd neked újat mutatni a 6.évben?

Hát....

Én valószínűleg csak pár jó útvonaltervet, de ha Murphy haverom a saját humorából még hozzátesz egy csipetnyit, az pont kiad majd pár jó sztorit szerintem :-P
De kezdjük az elején.... (azaz mivel amolyan Bosszúállók sorozat mintára az időrendi sorrendet már rég telibe sz@rtuk, kezdjük az - itteni - Carpe Diem 2. epizód után / a költözéses sztorik előtt / közben.... érted na!
Nem?
Namind1...)

...de mielőtt tovább mennénk, hozz legalább két sört, ha meg a céges klotyón gubbasztasz, némítsd le a céges telód, mert ez megint kuuuurva hosszú lesz...
Nem volt kedvem darabolni na :-P

Szóval....
(Majdnem)jó férjként és egy-s-mást látott motorosként az idei "szezont" az - itteni - Carpe diem epizódban leírt "bemelegítő kör" után már rég nem amatőrként kezdtem, de 7 év házasság után már a nejem sem :-P
Szerencsétlen ugyanis már 2019 Január-Februárjában megérezhette, hogy mikor emberünk a 3. hétvégén is a köcsög hintaszékéjébe gyógyulva-(néha kissé szittyósan)-motoros videókat nézve "brümmögve bedől a kanyarban, illetve 4.napja pörgeti üveges tekintettel a Google -Maps-ot valami "hív a hegy"-et dörmögve a bajsza alatt, akkor ott már gond van....
Azaz nincs, mert ez "csak" az éves téli motoros-elvonókúra része, így már tudta mi vár rá:
"phhhhh.... Tibooor" *csatt-csatt*


"FÖLD HÍVJA A HÜLYÉT!"
"HÜLYE!?!"
"ITT VAN MÉG???"

...
"flmkhhh....Maaargit...
"Mi a f@szom??? Nem látod hogy dóóógom van?"

"De cseszdmeg, de a hülye hegyed helyett az idei nyaralással kéne foglalkoznod, mert később minden 2x annyiba fog kerülni!"

*Hukk* "Jóvanna, akkoor megyünk Vallhallába!
Helyreállítjuk a szörny hírnevét és BOSSZÚT ÁLLUNK A HEGYEN!"

"ok Tibi,"
"1: mára nincs több sör, "
"2: NEM MEGYEK A KÖCSÖG HEGYEDRE MEGHALNI ÉS MEGÁZNI, ÉS K*VÁRA NINCS KEDVEM MEGINT EGY SZATYORBÓL ÉLNI 4 NAPIG!!!!"
"...valami szép helyre akarok menni!"
"Május végén úgyis ott lesz a 4 napos hétvége, találj ki valamit..."

 *büff*... izé... mehetnénk Svájcba is... - ide - *tikk* OTTVAN BOND SZELLEME, A VILÁG HATÁRA PASSO, A HALÁLSZURDOK...meg...

"NEM MEGYEK A HÜLYE HALÁLKÖZELI ÚTJAIDRA NEM ÉRTED?!?!

"....jóvanna..."
"........akkor mit szólnál (*köhh* részben) a Mercedes-es telemetria útvonalhoz Svájcban?"
"...ne húzd ki a gyufát TIBOR!
"....nyugi, oda kocsival is fel lehet menni tök nyugis tempóban.... Tessék:"
  - 1. nap - ; - 2- nap - ; - 3. nap - (maps linkek)

"Lecco-Como-Lugano!"
"Nincs ennél jobb!"
"Szép városkák, kompozás, séta, városnézés, olasz pizza, jó lesz?"
"Jó!"

"....de ez a Maloja itt mi?"
"*köhh* hát azzz egy izéééé... arra muszáj menni..."
"EGY KÖCSÖG PASSAU! TUDTAM!"
"...az Passo Marigt és ööö...félig, de ne szarj be az "főút" nem lesz baj....."
"és EZ ITT LENT???


"Mittomomén , erre még nem voltam soha, de nézd, ez majdnem egyenes, nem kell pánikolni, nincs itt semmi, ez csak szimplán a legrövidebb út Trentóba..."
"OK, jó lesz."

*kommentár Morgan Freeman hangjával*:
 "nem, nem lesz jó, de persze ezt akkor még a sunyin vigyorgó főhősünk sem sejthette..."

*bipp*

ÉÉÉS MINDEN 6. ÉVADOT MEGÉLT BLOGOLVASÓNAK KVÍZKÉRDÉS EGY nyáron is Jingle Bells-t ZENÉLŐ 6 DB-OS UBORKAGYALU KÉSZLETÉRT:
Vajon mi lehet az, amire ITT még Tiborunk se gondolt???
bingo Baby:
1: 6 év után még ő is még mindig tévedhet

2: Az, hogy rögtön az áprilisi bemelegítő körben, deres aszfalton, gőzkatapult módjára reptetted meg motorral a nejed, most nem igazán segít az útvonaltervező-alkudozásnál

3: (amire még te sem számítanál Tibikém) - az hogy bár még emberünk "csak" 37 éves, ez nem garancia arra, hogy ezt a dereka is így gondolja - úgyhogy a változatosság kedvéért, végre valahára  PONT ITT LESZ AZ IDEJE - Lumbágósat - játszani!!!
Tiborunk pedig egy *tikk* - "AZZZTAKU#VA!!!!!" kíséretében innentől 4 napig 90 éves járókeretes nyugdíjast játszik, és derékszögbe merevedett háttal úgy totyog mint egy telesz@rt pelenkás-, váliumon élő- hippi kincskereső:
"csaaaaak a lá-lá-lábad elé nézz - áááuu - bassza meg"  - hétfő -
"miii-iii-iiindjárt ottvagyunk *rotty* - kedd -
"piiii-ppp-piicsába, nem vettem fel zoknit - szerda -

4: - kérem ne veszítsük el a fonalat - attól mert emberünk (olcsó poén szinten PONT az utazás előtti napon) egy kripli lett és innentől kezdve már tuti nem motorral megy akárhova is, a kedves olvasó még azt is gondolhatná, hogy hogy Tiborunk EZT a sztorit ennyivel meg is úszta...
... Pedig (a nézettségi adatokat nézve, ha más nem is, legalább ő) már rég tudhatná, hogy Murphy a kedvenceit SOSEM engedi el némi plussz fricska nélkül...

"Jó-jó, Tibor, akkor most autóval mennek, innentől meg én pont leszarom a többi rizsát, de ha már a szerencsétlen kreténnek 13 percbe telik kiszállni egy kocsiból is, mégis mivel lehetne még megszopatni a szerencsétlen paraszto(ka)t???"
"ááááhhh... Gézukám... legyél máááán egy kicsit kreatív!"
"E!"
"Íme: Először is, amolyan bemelegítésként - ha mán' 4 napos hétvége, az ÖSSZES fillérbaszó lakókocsis hollandnak/lakóautós németnek némi napsütéssel és ingyen-szabadsággal beletesszük a bugit a seggébe, akik engednek is az ingereknek és naná hogy útnak indulnak...

Persze, annak aztán rajzfilmes klisé szinten kicsi lenne az esélye, hogy MINDANNYIAN EGYSZERRE induljanak el, de mivel EZ már a Looney-Tunes-ban SEM volt vicces, + Murphy is belátta, hogy ez egy tisztességes fricskát sehogy sem ad ki - ezért (mivel önerőből annyi fantáziája van mint egy zacskó szögnek) kénytelen-kelletlen összehívta a kreatív csoportját - (először) :

"OK Emberek, ....ez a nigger megint útra kelt, és NEM kéne hogy vigyorogva jöjjön haza szóval mit tudunk kitalálni?"
"uuuuuhhhh.... uhhh.... ÉN, ÉN, FŐNÖK! - Basszuk rá a jól bevált monszunt, 6 fokkal!"
"Nem rossz, Hans, de egy pöcs vagy! Mondom KOCSIVAL MEGY A PARASZT!"
"Valaki más? TE OTT HÁTUL, a kurva lufipukkasztós játékoddal a telefonodon!"

"izé... nemisénvoltam *rotty* elnézést uram... ööö... Indítsuk útra fél Európát egyszerre!"
"Nem rossz Klaus, de egy idióta vagy: Ha mindenki EGYSZERRE indul el, mindenki MÁSKORRA ér oda, vagyis dugó lesz, de nem VILÁGVÉGE... Kapd már össze az agyad!
"elnézést uram...."

#Murphy: "Hopp!"

"Hopp, hopp!" Itt az ötlet hülyék!"
"Indítsuk el az ÖSSZES németet meg hülye Hollandot ÚGY, hogy egyszerre érjenek Innsbruckba!"
"Na Niggerek, ki a király??? Nem hiába vagyok ÉN A FŐNÖK MI???"

ÉÉÉS TESSÉK: ÁÁÁTTRÁKCIJÓÓÓ!

Így kell bukni 1:50 órát szűk 30km-en / féltávon / 30 fokban - madárfészekre égetett kuplunggal, 16 idióta miatt, akik egy 2 PERCE ÜRES KÖRFORGALOM ELŐTT AZÉRT 4X KÖRBENÉZNEK A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT.

...Tibor... el tudod képzelni azt a rettenetet a változatosság kedvéért mondjuk a saját fejeden, mikor ennek a lenti, p*csányi 30km-es szakasznak a jobb sarkában csücsülve meglátod, hogy a TELJES előtted levő (most kék) szakasz nem sárga - hogy nagy lenne a forgalom, nem is piros, hogy kupplung1-essel, 2km/h-val lehessen araszolva haladni, hanem cigánymeggy fekete?


Láttál már olyat?
Na AZ az a szintű dugó, ahol a melletted a járdán poroszkáló combnyakficamos-járókeretes papi nemcsak hogy vigyorogva beelőz, de közben még meg is áll, integet, lassan megtornáztatja a meszes porckorongjait, majd végül egy (4 órás-váliumos) *huss* kíséretében eltűnik a távolban:


Jürgen/Niels KÖSSZ BAZZZDMEG !!!:


Sebaj, day 1, 15:00, - 13 ideg-összeroppanással és a forgalom többi tagjával való üvöltve káromkodástól  berekedve ugyan, de lassan elérjük Imst-et, a forgalom is eloszlik, és már szinte vígan folytatnák utunkat Nauders-sziklaerődje felé az oszták-svájci határon kanyargó 180-as úton .....


Igen ám, de az eddigi eseménytelen-de-legalább-tempós 40km után, kb Pfunds magasságában  egyszer csak váratlanul elénk ugrik NDK-s Günther, a hippi-spúrbajnok '82-es, dobozos fostalicskájával:


Guten Toag mejne líííben, pííísz meg miegymás, és (*köhh bár az A6 Quattro otthon pihen a garázsban) ÉN, MOST nem sietek
Mivel viszont a szarom az innentől induló 20km-es záróvonal mentén amúgy is csak 37-tel tud menni, lesztek szívesek folyamatos dudálás nélkül respect-elni a fillérbaszó retro-hobbinkat! 
...Igen, magunk közt szólva ezzel pusztán azért szopatjuk kacsára minden más embertársunkat, mert így a hotelköltségen spóroltunk vagy 37 jurót, de az Nekünk pont kiad két Caffe Latte-t meg legalább egy CSOKIT a benzinkúton kis köcsögök! 
Az meg, hogy ez innentől Nektek rángatós 3-ast, vagy ledadogós 2-est ÉS 2 levél Cataflam-ot jelent, az pont a TI problémátok, nem a mienk "hehe":


.... Igen, mivel emberünk az indulás óta eltelt kb 6 órában már Tina Turnerre rekedt a habzó szájú anyázástól, itt már csak szó nélkül fejelgeti a kormányt, de szerencsére 10 perccel később - lüktető homlokkal ugyan - de megpillantja az első tervezett megállót: - Nauders sziklaerdőjét (link) - (most végre neonszínű autódaru nélkül):




"Háhh, Maaargit! 
"NA!?
"Azt ne mondd, hogy nem fasza! "
"Nesze neked Wolfenstein kastély, sziklába vájva mint a filmekben, no meg - idénre már valamiért már nem beásott - Tankok!"
"Na? "
"Hova hoztalak mitszóóósz?"


"Tibor: kezdjük egy köcsög listával hogy Te is megértsd:"
"1: szarok a farmra meg a tankokra, NŐ vagyok bazzeg, mégis mit vártál?"
"Hogy előkapom a Toystore-os Tommy-gun-t és "HALT"-ot üvöltözve pufogtatom majd a gyufás patront, gyertyatartókat rángatva hogy hátha #bemegy majd a fal az aranyhoz# ? Tisztahülyevagybazzeg???"

"2: nincs se parkoló ehhez a szarhoz, se gyalogút."
"Vagyis kocsival kb az alagút utáni bekötő út mellett a kib*tt gazban állhatunk meg, azt gyalogolhatunk az alagútban a szalagkorlát mögött, abban bízva, hogy semelyik román kamionos nem alszik be a volán mögött és CSINÁL BELŐLÜNK EGY KIB*TT BÉLYEGET AZ ALAGÚT FALÁN???

"3: .......MONDD MEG A BUZI MURPHY HAVERODNAK HOGY AZ, HOGY MEGINT ESIK, AZ KURVÁRA NEM VICCES!!!"

"...igen asszonyom, elnézést, menjünk tovább:"

Ok, az SS40 - következő szakasza - tényleg csak akkor nagy élmény ha először jársz Svájcban, motorral, és NEM ESŐBEN, mert akkor, onnan nézve tényleg van benne pár jó kanyar:



meg néhány széna tárolós/faházas-fenyveses havas-hegyes-háttér:



viszont ha már voltál itt, és/vagy most kocsiban ülsz, amolyan nyálcsurgatós Stephen Hawking klónként, akkor az egyetlen említésre méltó rész - azon túl hogy az előző szakaszon nincs telepített traffipax - az az Altgraun elárasztott templomtornya lesz - itt -
Igen, még akkor is ha olyan pocsék időt fogtok ki mint mi:





Szemfülesek és pár (kevésbé alkesz) törzsvendégünk talán kiszúrja, hogy tényleg voltunk már - itt, ráadásul motorral - a továbbra is rasszista-klisé álnéven futó Kebab Juszuf kollégámmal (a lap alsó negyede körül) az első Stelvio túrán, és a hely akkor még nagyobbat ütött, szóval itt és most,  kocsival / szemerkélő esőben / 10 fokban se lesz annyira szar nem?

Nos... nem.
Ha neked is az a hülye ötleted támad egyszer, hogy motor helyett 4 keréken gyere ide, és az égiek veled is kikúrnak az időjárást tekintve, akkor sem kell aggódnod:
A harapható ködöt kivéve EZ a hely mindenhogy, mindenkinek bejön majd.

Mint ahogy a következő etap, az innen 110km-re / 2 órányira lévő, Svájcban található - Silsersee déli csücske (maps link) - is: 

Útközben ugyanis nemcsak hogy akkora hegyeket látsz, mint Gondor kapui 4x-es szorzóval,


hanem 170 éves műemlék hoteleket is, amiket a polkorrektség jegyében azóta megfosztottak a rotakapa-emblémás zászlóktól, és piros-fekete helyett kékre festett zsalugáterekkel hirdetik hogy "Griaszgott Herr Tourist, bitte ne lökdösse a kandallót, nincs mögötte inkasszózott arany..."
(#köhh... hülye... azt a nagyfater már rég megköszörülte hogy ne látsszon az embléma és berakta a bankba! ...tudhatnád, hogy abból van a gyereknek is a 911 cabrio... :-P)


DE... attól függetlenül, hogy rendszeres előfizetője vagy-e az UFO Magazin-nak ill. és/vagy összecsapod-e a bokád miközben a főnöködnek köszönsz reggel, van egy jó hírem:
Ez a hely mindig és mindenkor úgy néz ki, hogy a bokád lef*sod tőle, még akkor is, ha Murphy haverunk 10 percenként Gardena-szórófejjel vizel rátok fentről egy kicsit:




...de legalább így, a 6. évadban, ITT, MOST, becsípődött nyugger derékkal is őszintén röhögöd pofán, miközben az asszony aggódó fejjel néz, mert a tetőkárpitot bámulva ugatod:
"Heeehh te buzi... Ezt hívják ülésfűtésnek akkkurvaanyád!!!"



Persze szegény nejed nem teljesen érti az előzményeket és ezért némi szánalommal teljes sajnálattal néz rád, miközben te röhögve dobálsz Fuck-off-okat az ég felé, de ne törődj vele... ő 10 perc múlva elfelejti, te meg egy fél orgazmussal felérő elégtétellel szállsz vissza - igaz sziszegve és kib*tt lassan - a kocsiba.

"Jóóvan Géza, nem ázik meg a paraszt szar időben, és a telerakott pelenkája még alulról is melegíti, miközben a havas hegyeket bámulja tikkező szemmel..."
"Szép...."
".....és?"

"....."

"...mi az hogy ÉS? Tibor?...."
"És tedd pl hozzá a következő 20 percet, mikor emberünk végre nem jégkásában úszó seggel, hanem langyos pelussal, 23 fokra állított fűtéssel magyarázza a nejének:"
"MUHAHAHA MAARGIT!!!"
"MEGJÖTTÜNK!!!"
"EEEEEZ, EZ A MALOJA PASS, Az útépítő Istenek Gordiusz-i csomója, ahol csak lifttel vagy helikopterrel lehet útvonal-szintkülönbséget mérni, és annyi kanyar van benne mint egy 2kg-s, családi-kiszerelésű bolognai-spagettiben:
ÉS NEM ÁZOK MEG ÉÉÉÉRTED???? *ááááuuu*




*hüpp-hüpp* - "Képzeld ha motorral mehetnénk itt....?!"
"A giga- hegyek lábánál, 110-zel mennydörögve....?!"


"Képzelem Tibi, de szerintem ebben a 8 fokban éppen MOST fagyna beléd az ázott szar is, miközben itt, a 123. hideg aszfaltos kanyarban fékeznéd el magad ÉS dobnád be a hülye imádott motorodat a susnyásba, hogy a 400 éves fenyves hajtogasson belőle nem kívánt origami-t..."
*rotty* "...öööö... lehet, DE, afaszom Margit, miért tanultad meg tőlem az ünneprontást Ennyire magas szinten?"
"....tudod... a SORS akarata szívem ;-)"
"ja, ja... tudom. Gondoltam hogy amolyan - Total Recall / Emlékmás reboot-ként - Te is be vagy szervezve, DE.... elfelejted hogy Hollywood-on nőttem fel asszony, nem tudsz ilyen olcsó sztori-csavarral meglepni, úgyhogy inkább nézd a tájat a - hátralévő útvonal - mentén, Ez még kocsival sem szar:



...ja Tibor.
A bibi csak az, hogy lassan újra ember lakta területre érsz, ergo észre sem veszed és a perifériás látómeződ peremén már gyűlnek a balfaszok.
Megint.
Ez viszont azt jelenti, hogy Meszesnyak Matthias és Lajhár Lucas helyett most kapsz 5 dízel-fiesztás Gyépés Giorgio-t, akiknek az osztrák haverjaikhoz hasonlóan (főúton haladva) szintén szintén nehezükre esik áthajtani egy ÜRES földutat jelentő / szántóföld-traktorkihajtónak álcázott  kereszteződésen!!! TE, Tehetetlen Tibor meg, így a Google szerint jósolt 1,5 óra helyett pont 2 óra alatt érsz Leccoba:

HOGY MIT BASZOM AZ AGYAM MEGINT EZEN???

EMBEEEER!

Már eddig is több mint 4 órát buktunk a karácsonyfa-izzósor agyú gyökerek miatt, akiknél minden egyes "kiesett égő" teljes blackout-ot okoz, erre most MEGINT, MÉG FÉL ÓRA!!!
5 nyamvadt PARASZTRA, akiknek a Szörny-ön ülve kb most egy vígan elkurjantott "Juhhéééjj" keretében rúghatnám le sorban a tükrét, miközben olyat mennydörögnék mellettük, hogy fél másodperc alatt f*snák tőle riadtukban romlott Tiramisu állagúra az üléskárpitot!!!

Csoda, hogy már csak rugózó-fejű Joker-ként pszichopatán vihogva, sötétedésre éred el az aznap estére betervezett - Hotel Griso - t?

...

"...öreg... "
"Már legalább 6 éve érik bennem a kérdés, csak eddig lusta voltam leírni a kommentbe:
"Mi a rákot küzdesz itt állandóan a hülye Hotel linkjeiddel??? "
"A kutttyát nem érdekli ember!!"
"Majd én találok valami tuti sátras kempinget, pottyantós klotyesszal 20 euróért a város peremén, a maradék 60 meg jó lesz "benyára".!

"Haa haa haa" *slap*


Ne legyél már ekkora proli nigger vazzeg!!
Pont ITT akarsz spúroskodni, mikor otthon meg frakkban, és fehér szövetkesztyűben teszed a 700Ft-os craft-beer-t a tescós kosárkába a tálcás-dobozos Borsodi helyett???

1x jössz ide ÉLETEDBEN EMBER, fizesd ki szépen a kulturális járulékot és a távolba nézési díjat EZÉRT a panorámáért:




...oké, DE:

...hehe... Nem, tényleg nincs bejegyzés "DE" nélkül Tibor, igazad van, és ez itt is helytáll, mivel DE:
 - Belegondoltál abba, hogy mégis milyen hotelt is foglalhattál jó-árasítottan on-lány, ahol a reggelihez 3kg-s blokkból faragott csokireszeléket adnak desszertnek?





meg 6 féle ízesített cukrot a reggeli kávéhoz?


Nem???


Na akkor ne pislogj bután haver, amikor (előző este) a farmer-póló szerkódban lemész este vacsizni és a (mellesleg tényleg fasza) bolognese spaghetti + vino rosso kombóért a végén mosolyogva eléd tesznek egy 50 jurós cehhet :-D

Ne szívd a fogad öreg, ez itt az olasz Stílus bölcsője, a COMO-i tó partja, mégis mit vártál?
EZÉRT (a kilátásért) ITT IS fizetni kell:




...és ismét DE:
DE ha már eljutottál idáig, és már ennyit kiadtál egy hotelért, akkor már úgyis mindegy, úgyhogy menj be szépen a szemben levő Lecco-ba és szánj rá legalább egy órát, hidd el nem bánod meg.

...vagyis de.

...de, OTT és AKKOR kurvára meg fogod bánni hogy / ha nem motorral jöttél, ugyanis parkolóhelyet KOCSIVAL a tóparti sétány kávézói helyett kb max a helyi ipari parkban találsz majd, ami a belvárostól - ahová TE készülsz - minimum negyed óra sétára van....

Tudom, 15 perc nem sok ha magyarisztánból jössz, de 6 év osztrákia után és a rohadt derekadnak köszönhetően megnyert -2x-es szorzó miatt ez neked, MOST, ex-síbajnokként csoszogó kripli nyuggerként épp 30 percet jelent, ami már épp elég ahhoz, hogy "das gib's nicht"-et hurrogva, fáklyát lobogtatva próbáld habzó szájjal felgyújtani az óváros közepén - itt - található Garibaldi szobrot:


"Ne csináld Tibi, nem éri meg"

...kevésbé szofisztikáltan: " hülye vagy vazzeg, ez kőőő te paraszt = nem ég! :-P"

Nem, ahelyett, hogy most Tesco-s kutat keresnél, ahonnan majd Cola-s flaskában hozol némi benzint, inkább engedd el a dolgot, és miután kiráztad a lila köd-öt a nyakadon lévő üres csörgőből, inkább nézz körbe:

A Lecco-i kilátás ugyanis nem semmi:








...de (köztünk szólva) a fent látottakon kívül túl sok minden azért nincs itt.


Ok, az óvárosban van kb 2 szép sarok meg 2 hangulatos utca, de a fenti öböllel együtt, még egy hozzám hasonló belógó-deszkás / OCD-s fotósként sincs itt egy óránál több érdekesség:




 ....ja DE!

A sikátorba rejtett zug-Auchan: :-D (a fenti térképen jelölve)
Na az poén :-)
Plussz olcsón kapsz - kötelező túrakellék - 1,5-es Ice Teát / meg bort I-P .
Igen, jófajta olaszt, úgyhogy házi feladat:
Innen vigyél szuvenyírt!


Na de Tibikém, még csak középszintű alkoholista vagy, úgyhogy délelőtt 11 körül még igazán nem csaphatod szét az agyad, főleg nem drága, üveges olasz borral, hisz arra jó lesz a fehér benzineskannában tárolt tablettás is, úgyhogy irány inkább tovább az SP83-on Onno felé - link -

Nem, nem Ondó, és nem is Oh-No, hanem náthásan: Onno.

...Tibor, van egy rossz hírem: ha most befogtad az orrod, hogy megnézd tényleg úgy hangzik-e, akkor szólok, hogy most vagy a mögötted ülő kollégád néz szimplán hülyének, vagy ha meg a céges klotyón "Annáztál", akkor 2 napot saccolok mire a portás is tudja, hogy zug-transzfesztita vagy!
Hehe :-)

DE - ne veszítsük el a fonalat (és ne parázz rá az egyes pontra már úgyis mindegy) - szóval de, van ilyen, kattints mááá a fenti nyamvadt linkre, nem kerül pénzedbe :-P

Ok, a parton vezető útszakasz tényleg nem egy kanyartenger, de nem is az a pláne benne, hanem hogy 4D-ben - ott és akkor - ez az út így néz ki:




"Ok Tibor, de ez is csak egy köcsög szikla egy tóparton, és elhiszem, hogy fasza, de ennyiért tuti nem utazok - 1000km-t - egy irányba!!" Ha PONT EZ a háttérkép kell, azt féltávon megkapom nálad a szomszédban - itt - is!"

 "Lehet öreg, de most is az "összkép" a fontos, és az, hogy ITT jobbra nézve és néhol meg-meg állva te is belátod, hogy ezek a hegyek, és EZ a háttér mégis valahogy jobb, mint a bőrgatyás párja:





arról nem is beszélve, hogy ez, itt, nem az úticél, csak az idő kitöltő- sablon háttér, ameddig eljutsz a nap első etapjához: - Bellaggioba (link) -
Ez, a Como-i tóba nyúló félsziget északi csücskében elterülő városka a tó egyik ékköve, és már a múltkor - itt - bebizonyosodott, hogy a Google hiába ír rá 20 percet gyalog, 1,5 óra sem elég rá:


"TEDD LE A FÁKLYÁT TIBOR és nyugodj meg szépen!"
"NEM 2x akarom eladni neked ugyanazt a szemetet, hanem egyrészt Belaggio a világ azon kevés helyeinek egyike, ahova a hely méretének ellenére tényleg többször is megéri ellátogatni, másrészt mindjárt meglátod, mennyit számít ha komp-motor kombó helyett most kocsi-flipflop papuccsal érkezel!"

Először is, gyere el - ide, eddig a parkolóig -


Nem drága, (ameddig rá nem nyitod az ajtót egy Ason Martinra), közel is van mindenhez, és ha nem kb ebédidőben érkezel (11-16 között) még akár árnyékos placcot is találsz a verdának.
Innen max. 1, azaz tényleg egy perc séta a kompkikötő előtti sétány:






majd újabb 2 perc a kompkikötő:


Igen, elvileg klotyesz is van és jobban teszed, ha itt mész be, mert más nyilvános wc-t nem találtam eddig a környéken, és bár a park innen jobbra csábító lehet, légyszives NE legyél balkáni paraszt :-P


Nnna, most hogy "faszom-se-fizet-két-eurót" alapon sikerült levizelni a nadrágszárad és megijesztened pár bújócskázó kínai kisgyereket, akár mehetnénk is tovább, jobbra fel, toronyirányt, majd egy laza balos után pár perc után eléred amiért jöttél: A Salita Serbelloni és a Via Giuseppe Garibaldi sarkán álló - San Giacomo - éttermet;


"Kössz Tibor, de nem vagyok még éhes, a hotelben reggel terhes-csíkos strandlabdára tömtem a potrohomat, és még abból a 20kg-s csokitömbből is van egy kis méretű bontott téglányi darabka a kocsiban, szóval a tököm se fizet megint 30-40 eurócskát kajáért :-P"

"Nos Géza, attól függetlenül hogy egy igazi paraszt vagy és remélem a zsebre vágott mini nutelláid is mind egy szürrealista szar-pillangó képét festik majd amolyan animált Rorsach-tesztként a bézs rövid-gatyád ülepére, mi most nem enni jöttünk, hanem ezért a képért, ami még talán Neked is ismerős:


Na?
28 kép minden szögből, vigyorogva, csücsörítve, pucsítva megvan?
Jól van.
Akkor most kapcsold ki végre szépen a google-maps navigációt, nézz körbe, indulj el VALAMERRE, cél nélkül, és VESSZ EL bátran a sikátorokban!




Garantálom Neked, hogy minden egyes sarok, minden zug, minden négyzetcentiméter egyszerűen egy olyan szépen megkomponált stílus orgiát robbant a retinádra, amihez foghatót Olaszországon kívül máshol nem találsz a földön:

questo è lo stile amico mio = this is The Stile my friend!







Ne pörgesd át a képeket Tibor, kattints szépen rájuk, és időzz el rajtuk egy 5 +/- 1 másodpercet:







Na, gyöngyözik már a szemed?
Nem?
...ok, de azért csak kezded szarul érezni magad, hogy balkáni bunkóként volt képed idejönni, vasalt galléros ing és kézzel varrott Massimo Dutti cipő helyett koptatott farmer-pipás póló kombóban nem?

Tudom, le se szarod, és "te csak kirándulni jöttél", de ahelyett hogy hagynád azt a "furcsa érzést" addig hatalmasodni, mígnem végül gyufa-vörös fejjel kullogsz majd ki a kocsihoz, inkább hajts fejet őszintén 1000 év kultúrája előtt és szívd magadba egy töredékét, hogy legalább 1 ezrelékét elvihesd ENNEK a romantikusan elegáns hangulatnak:





...Tibor...
Ha még egy *zzzziiiiizzz*-es egérgörgő pörgetést meghallok, esküszöm átnyúlok a monitoron és pofán váglak!
Azt mondtam időzz el a képeken!
Tudod, az azt jelenti hogy mint a "keresd az 5 különbséget" képrejtvényt, nézd meg ezeket is alaposan!
....és akkor Most, hogy anyázva ugyan, de remélhetőleg végre megtetted ezt, megsúgom a lényeget, hogy így érzed meg igazán a mondanivalóm a súlyát:

Az előző 4 kép egy utolsó-utáni sikátor tetszőleges 2 négyzetméterén belül készült!



Ember... ez azon kevés helyek egyike a földön, ahol a látszat végre nem csal...
Itt nincs púposra taposott kukakonténer a perifériás látómező határán túl, se potyogó vakolat a következő sarkon "megb*szlak Gizi"-s street art-nak titulált graffitivel!

...Nem.

Öreg, ez a hely Pablo Picasso és Giorgio Armani olasz-bormámoros hibátlan szerelemgyereke, ahol minden sarok egy Boccherrini-re komponált mestermű:



Na?
Így már azét kezd "dolgozni" a dolog ugye?
Jó, ok, itt is van nem teljesen ideillő mütyürbolt, de ez nem azzal az otthon megszokott kínai- bakelitből fröccsöntött- sorjás szeméttel van tele, hanem kézzel készített, minőséggel összerakott- (de persze ettől még továbbra is haszontalan) kacattal, amit tényleg szép meg jópofa, viszont cserébe pont annyiba kerül mint egy téligumi-szett az Ignisre :-P



"Nem rossz Tibor, de pont ilyen macskás óra van öreganyámnál is, csak 0,5-ös lemezből és made in USSR / cyka blyat felirattal, dunakavics nyakláncot meg általános 3.-ban csináltunk technika órán, és csak spárga, meg 20 Ft-os Technokol ragasztó kellett hozzá :-P"


"A népszavába tekert gombás festőbakancsot meg, amit a Jenő felejtett itt tavaly nyáron, múlt héten b@sztam ki, szóval sikátor ide- csillagos párttitkári fotel oda, azért hogy lomtalanítás után visszamaradt szemetet nézegessek polcra téve, én tuti nem utazok 1000km-t!"

"Ok Géza, nyertél, feladom, gyere inkább, keressük meg szépen a főteret - itt -, és nyammogj el egy fagyit ott a sarkon:


A kivezető úton less be a - Grand Hotel Villa Serbelloni - kertjébe, és ne szarj be, nem fognak kidobni ha csak pár képet lősz és nem innen akarsz egy harsány "Vázzeg, kirrrstály hamutartó" kurjantással "szuvenírt" vinni:


A parti sétányon pedig eldöntheted, hogy egy fasza tóparti-



vagy egy sétálóutcás ristorantében tolnál valami jófajta pastát az arcodba:


Ha a nejeddel és kocsival érkeztél, akkor bő fél órával később jóllakottan, de kb 30 euróval könnyebben- / ha motorral jöttél, akkor korgó hassal de dollárjeles szemekkel és a Como-i mekdós sajtbuci gondolatával a fejedben fojtathatod is az utad dél felé, a tó bal lábának alsó fele mentén,:


ami ugyan csak nyeszlet 30km, de...

Igen, megint egy DE, mert a látszattal ellentétben hiába csak 30km, kocsival mégis kb szűk 1 óra Mr Google szerint.
Persze mikor először meglátod ezt a számot, a kis tranzisztorhibás 286-os központi processzorod 3 *ERROR* után nagy nehezen kidobja, hogy az sacc/kb 35 km/h-s átlagsebességet jelent. Ezen felbátorodva, ITT, egy dupla sávos üres úton még vígan nyugtázod magadban, hogy biztos te vagy a hülye és már az 5.-es fizika tananyag is kifog rajtad:


....pedig nem.
...nem Tibi.
A modern kori 10 parancsolat első 3 törvénye alapján (1: a Fidesz szent és sérthetetlen; 2: az aluljárós girosztál nem barát; 3: Mr Google NEM téved) biztosra veheted, hogy tényleg ráb@szál:
 - az út ugyanis először bő egy sávra szűkül:




...de legalább néhol még ügyesen tereli a figyelmed némi áll-leejtős háttérrel:


...sasos II. v.h.-s emlékművel:


...vagy csak szimplán fasza, félreállós  "cigs placcal",


de aztán sunyi módon elkezd tovább szűkülni - mint az inflációkövető fizetésed nettó vásárló értéke...
Először csak azt veszed észre, hogy fene tudja mikortól, de nincs záróvonal:


majd kis trükk a fényekkel, hogy ne tűnjön fel, mikor az Easy Jet-es turistaosztályon melléd ül Centucky Mc Chicken - a 140kg-s amerikai cserediák és szolidan belefolyik az aurádba:




Nem, ez még tényleg nem a világ vége - plussz bármelyik neon-sztreccspólós, cseppsisakos, tour de france mániás köcsögöt - egy teli tenyeres-csattanós seggre pacsi kíséretében a susnyásba invitálva - még egész jól el is lehetne férni, ha a másik oldalról nem tolná melléd a stewardess a 4 emeletes, kosten-effektív zsúrkocsit.
Na igen, OTT már kezdesz kicsit klausztrofóbiássá válni:


...ok, lassan már szűkebbre szorulsz mint újonc fehér-gyerek ánusza egy afrikai sitten (tudod, hogy a zabszem is csak pontozóval és nagykalapáccsal férjen fel...) de mikor már egy 6 bar-os puki is csak egy szottyadt *íííííííííííííkk* kíséretében tud távozni belőled, az egész kócerájt átveszi egy magyar NER lovag / politikus a tipikus felkiáltással:

"ELÉG A FELE IS A BÜDÖS PARASZNAK!!!"

Oda be, szembe balra te kis Sorosbérenc! 



Na öreg, ott szorulsz be egy 5 méteres kombival ilyenre:


...nem, én se mertem megnézni máig az eredetit, de Timi állítólag túlélte, és meglett az új Ájfón is... :-P


...2 perc technikai szünet azok kedvéért akiknek riadtukban most hipózzák a szemüket:


...és 10 perc az ellenkező tábor kedvéért, aki némi Google keresgélés után most máshogy oldja a feszültséget :-)


*köhh* szóval... (remélem törölted a keresési előzményeket) ... izé:

Como tényleg fasza!

1: a belvárosba nem túl nagy szívás bejutni és a centrumhoz gyalogosan mérve is közel találsz 2-3 megfizethető és nagy parkolóházat - pl itt -

2: van mekdó, vagyis 6 euróból is jóllakhatsz, ráadásul úgy, hogy hús jellegű készítményt is kapsz a kajádban - itt - Apró betűben azért megjegyzendő, hogy a wc ajtaja csak kóddal működik, úgyhogy vagy eszel és vizelhetsz, - vagy majd egyetlen hülye balkániként - később "Viva la Balcsi" kurjantással besétálsz derékig a tóba "pancsolni" egy kicsit :-P

3: Lecco-ra ez a város rátesz vagy 3 lapáttal, minden téren.
Először is a kikötő - itt - így néz ki:





4: az öböl közepére ráadásul építettek egy dizájnmólót, -ide - aminek pont annyi haszna van, hogy a helyi pecások legalább nem a parton szittyózzák a dobozos kozelt gumicsizmában, hanem itt ücsörögnek bőrcipőben, pohárból Poggio Rubino-t szopogatva.... zakóban - és! ...és a végébe még  rittyentettek egy króm nike-hárfa szobrot is, amibe mindenki azt lát bele amit akar, de legalább csillog mint a Salamon töke:






Szép-szép Tibor, de ettől ez még is csak egy b@szott nagy eszterga-forgács, még akkor is ha 50-es lemezből van, szóval gyerünk vissza a város fele:

This is the  - Piazza del Duomo -  myfriend:





...majd 10 lépéssel odébb a - Broletto -




...fasza mi?
Tudom, rendes útikalauzok most ide linkelnék neked - kedves olvasónak, hogy mit-hol érdemes megnézni, de ne áltassuk magunkat:
Jó eséllyel te sem olasz-szakos művészettörténet-hallgatóként érkeztél ide, csak jobb esetben vigyorgó de büdös motorosként / rosszabb esetben  kocsival, fészbuk lájkvadászként, szóval:

a: úgysem érdekel hogy mit- mikor- ki épített- kinek a pénzéböl- és kinek a háta mögött, csak sétálnál egy jót, és lőnél pár képet,

b: még ha kicsit böködné is a homloklebenyed valami "onnan hátulról", hogy "csak kéné tudni hogy mi a retket fotóztam", akkor se lesz időd bemenni sehova sem, szóval engedd el a bűntudatod, kapcsold ki ismét a telefonos navit, és vessz el újra az olasz sikátorokban:










"Tudom, hogy ebben a cuccban pont olyan populääär lennél mint a Jonas Bröthers, de nem veszünk semmit Tibor, főleg nem az egyik vesénk áráért, szóval kullogj szépen tovább!"




Szép, szép mi-tagadás, de a Mr Google szerint jósolt szűk 1 órát már olyan szépen túllőttük potom 240%-kal, hogy arra már egy fideszes közbeszerzési vállalkozó is elégedetten csettintene,


szóval ideje lesz a - Porta Torre - fele orientálódnunk.
Nyugi Tibi, tudom megviselnek az összetett mondatok, olaszul se tudsz, és a mobilneted is fogyóban a Gizi Balcsis-csöcsös szelfijeinek lájkolásától, de elég ennyit megjegyezned:

"Keresd a sztereo-furulya tornyot (avagy Porta Torre-t - itt -) és jó helyen vagy:"



Innen bő 30km lenne a nap utolsó etap-ja, a már a svájci oldalon található - Lugano -, amire viszont még a konzervatív hangvételű útvonalterv szerint is elég lenne 3/4 óra:


csak szerencsétlen Google maps-ba, a kocsi, vonat, biciklis ÉS gyalogos útvonaltervező algoritmus mellé még nem sikerült bedobni a Lumbágós-kripli módot, ami a fenti időtervre még rádobna egy 1,50-es szorzót. :-P
Na nem azért mert innentől vészvillogóval kéne a biciklis sávon elporoszkálnod odáig valami defektes Wallmart-Bat-Mobile-lal,:


hanem mert a fenti káposztagyalu toronytól a parkolóház 3. emelete, ahol helyet találtatok, neked,  pösze nyugger jazzesként sziszegve-totyogva, a 300 méter távtól függetlenül most pont 20 percedbe telik :-P

Innen viszont már csak egy 1 pálcás érdekesség, hogy mivel a határ menti Sagnino község Como-külső-nek számít, ezért kb városon belül, egy körforgalom közepi cigis-trafik a svájci határ: - itt -



Ha egyszer az életben Te is erre keverednél, legkésőbb ITT szedd ki a naviból az autópályákat és a fizetős utakat IS, mert svájcban, még 2019-ben is csak éves pályamatrica létezik, ami ugyan jelnértéken "csak" 38 Eur, de ha a 2x fél nap alatt itt megtett összesen 40km-re fizetsz 13 000-et az azért fáj majd :-P

Ok Tibi, de mi a tökömnek mennék én derékbecsípődéssel pont Lumbago-ba?

Ezért a kurva szar szóviccért?

Vagy hogy pucsítva Hide-the-pain-Harold-féle erőltetett- teli pelenkás vigyorral kapaszkodjak majd rokkant rúdtáncosként a kibaszott városnév-táblába???


MEGINT TISZTA HÜLYÍE VAGY BAZZEGG???

Nem, Tibor.

Te vagy diszlexiás b@szod, mondom LU-GA-NO, és 3 okból kell eljönnöd idáig:

1: Ez a hely úgy néz ki, mint Monte Carlo és Rio de Janeiro keveréke egy csipet olasz bazsalikommal megszórva:






(ez egy gigafelbontású mozaik - 36MB - úgy töltsd le mobilneten :-) )


Bazzeg Béla, mit mondtam a szerencsekerekes egérgörgő pördítésekről???
Nem jár bónuszpont azért ha először érsz a lap aljára bazzeg! :-P

"De a f@szom kivan már a ház-ház-szökőkút-ház-fa-fa kottáddal te paraszt, fél órája ezt kell bámulnom, a lőtt kutyát se érdekli már ember!"

"Ne légy már ekkora tulok Tibor!"
Idefigyelj: EZ lehet jövőre a gigatúrátok vég-sarokpontja a Jenővel, és esküszöm neked, mire itt a mólón koccintotok egyet, a félútról magatokkal cipelt dobozos Siegl-lel, kb itt fogjátok könnyes szemmel de vigyorogva a tóba hajítani a magyar személyit egy "faszom se megy vissza többet" kurjantással:




....feltéve hogy LEGALÁBB - EZT - az útvonalat nyomjátok le:


(plussz a visszautat a svájci passokkal, a Stelvioval, Timmelsjoch-al és a rejtett Brenner-i szuperszakasszal, de az majd csak nyáron tudom idetenni, mikor a Google is hajlandó a "rendes" utakon tervezni)

Szóval nézd meg a képeket vazzeg, mert ez nem helykitöltő szarság, hanem mind-mind plusz 1 indok azért, hogy higyj nekem:












2: - Ne veszítsük el a fonalat kérem, a Pro Lugano listánál tartottunk - szóval 2: ITT teszik helyre igazán az önértékelésed a kapitalizmus táplálékláncában betöltött helyeddel kapcsolatban... (egyszerűbben fogalmazva: itt jössz majd rá igazán hogy MENNYIRE csóró vagy :-D)

Ok, az, hogy egy gyűrű, amiben kb még gyémánt sincs de egy milla, azt még beveszi a kis Kazettás-magnós C64 a nyakadon lévő mákgubóban, mert nem fáj.... Eddig is megvoltál nélküle, sosem te voltál a "célközönség", szóval ezt még simán benyeled egy laza "eeehhh"-hel:


Ott kezdd el viszont majd ébredezni az agybaszó bogár a két füled közd, mikor lépten-nyomon belefutsz ilyen (neked) nevenincs csillagocskás nagyfater-style órákba, ahol először még csak fitymálva hurrogod,hogy "a faszom se fizetne egy ilye szarééé 429 eurót", de aztán jön a szeneslapátos pofánverés, mikor rájössz, hogy benézted a tizedes vesszőt....


...az 4295 Tibor...
Egymillió négy, az egy tisztességes 250-400ccm-s ÚJ MOTOR ára egy:
 - giccses,
 - nem arany
 - egygombos,
 - tekerős,
 - nem vízálló,
 - nem világítós,
  - brútúsz és rejtett kokaintároló nélküli szarért:


itt még csak megreccsen a kis lelked, de ott törik el benned igazán valami, mikor meglátod, hogy 2 sarokkal odébb, ugyanaz a szar, csillogós kövekkel már 13 200... Ha meg nem teszik se a kék számlap, se a fekete bőrszíj, akkor a jobb felső sarokban van "hagyományosabb" fehér számlapos-barna szíjas is, 21 800-ért...
...Nem Tibi, ez továbbra sem Forintban van kiírva, ez még mindíg Eur.:


...úgy-úgy, jól számolod, az 6,5 Milla.
Mondom hatfél.
Az pont 3 évnyi összes fizetésed, úgy, hogy közben nem volt rezsid, a cégnél laktál, fényevő lettél és még a legelső pókhálóra vékonyodott alsógatyád hordod... :-P
Na?

"Jó-jó bazzeg, de ez egy luxusóra te pöcs, biztos kobalt-voltfám mutatós, héliummal töltött és Megan Fox polírozta az üvegét a belső combján Tahitin na....! Akkooo meg én is kiadnék érte annyit!"
"Igeeeen?"
"Akkor mit szólsz az elszabott kínai mackófelsőhöz, pamut bermudával és 1000Ft-os piac-os pólóval 360-ért? ...ja, de ez most nem euro, hanem Forintba számolva annyi.
360 ezer, amiböl a festett kínai converse utánzat 150...
De a BKV-s cucc mellette irat- és kaller karszalag tartó szütyőkével és bőrözött nyakbaakasztós igazolványtartó biszbasszal is kb annyi...


...és ha ez még mindíg nem csapná ki füstölősre az összes biztosítékot a vállaid fölött billegő nyalókában, akkor itt van ez:
Lengyel-piacos- koreai bakelit kosárcipők 1994-ből 60 rongyért :-P


meg 12.90-es Deichman papus 1000%-os haszonkulccsal:


...és most az hiszed túlzok, és hogy ez csak pár elrettentő példa, de nem.
Hiába mászkálsz sikátorról sikátorra, mindenhol ez van.

De mielőtt most kurvaanyázva autóba ülnél és meg se állnál Hegyeshalomig, vagy veszett mosómedveként habzó szájjal berúgnád a kirakatot és 2 liter reggeltől magaddal cipelt vizelettel értékelnéd a helyi dizájnerek munkáját, inkább rágcsálj el szépen egy levél Xanaxot (fóliával együtt, akkor tovább tart) és kezj el visszafelé baktatni lassan a hoteled irányába, és útközben mindjárt mutatok valami jobbat:

Tessék: - itt - van a James Bond féle Sigsauer P320, 960-ért nem is sok, csak négy pár ótvar cipő ára:


Piszkos Harry 357-es Magnumja egy 10-essel olcsóbb, vagy ott van fél áron a 38-as hatlövetű:


Tudom mi jár a fejedben Tibor: az üvegen nincs rács, és valószínűleg elég sokan ünnepelnének otthon, ha egy Scatman John féle hadarással holnap bekérdeznéd a nemzet gázszerelőjét hogy "Do you fell lucky punk?" majd gránáttal formált darálthúsos doughnut-ra robbantanád azt a fogyatékos cipó pofáját, de ne...

Inkább ülj be valahova kajálni, és teli hassal mindjárt jobb színben látod majd a világot, csak - ne ide - Mert bár szó se róla, fasza pizzát adnak, 
 

jól is laksz vele, de mikor végeztek és 2 pizza, 0,5L vörösbor és 2 kis üccsi után eléd tólnak egy 60 Euró körüli cehhet, akkor ott elégy gyorsan csuklani kezdesz majd 8-I

3: ....tudom már rég elfelejtetted, de ez még mindig a Pro Lugano lista - szóval a 3. és egyben utolsó pont, hogy miért gyere ide az az,:
a; hogy ha nem egy alzheimer-es/lumbágós kripli pöcs vagy mint én, akkor - itt - találod a San Salvatore kilátót, ahonnan ilyen kilátásban lenne részed:


b; mivel ott és akkor ebből annyira emlékszel, hogy "valami hülye hegyre kéne felmenni", ezért Te a rólad elnevezett Pöcs hegyen, azaz Monte Bré-n kötsz ki - itt - pont az öböl túloldalán:


és oké, a kilátás innen se szar, sőt, de eredetileg ugye mégsem ide akartál jönni, szóval ez 2 nappal késöbb (mikor leesik a tantusz) kissé kesernyés szájízt ad majd az egésznek:
 

....

....

".....Ok Tibor," 

"Na MOST lett tele a faszom ezzel a bejegyzéssel!!!"
"30 perce nyomod nekem itt a szar rizsát mindenféle buzi városokról, mint valami elcseszett tapló idegenvezető, de a tökömet se érdekli!!!"
"Hol a f@szban van a Nekem való tartalom?"
"tudod, valami legalább hangyafasznyit motoros vonatkozású dolog???"

Nos Géza... ha régen néztél Agatha Christie-féle Poirot-ot, vagy Columbo-t, ott is van mindíg egy clue, egy fontos apróság, amin az elején mindenki átsiklik, pedig mégis az a kulcs...

Itt is volt, kettő is, és mindjárt el is érjük az elsőt, épp csak másnap el kell indulnunk Luganoból hazafele Lenno irányába:


A 35km-es szakasz kevesebb mint 10km-e van csak a Svájci részen, utána már az olasz  SS340-en gurulunk, ami ugyan nem túl széles, de a várostól távolodva exponenciálisan csökken rajta a forgalom, a háttere viszont végig lélegzetelállító:




Lenno viszont mindenhogyan kitérőnek számít, de azt gondolom sejteni lehetett, hogy tuti nem fogom sablon-csőcselékként az első lehetőségnél autópályára kanyarodva a 7 órás Milánó-Brenner-Salzburg szalagkorlát-bámuló maratont választani.
Trento viszont toronyirányt keletnek, át a hegyeken se Lenno-n keresztül érhető el, viszont ha már egyszer itt vagyunk, ezen a környéken, gondoltam elviszem a nejem a Villa del Balbianello-hoz - ide -

"TIBOR AZ APÁDFASZÁT!!"

"Még én is emlékszem, hogy voltál már itt Juszuffal, motorral, ráadásul - itt vannak a képek is bazzeg - a kib*tt Monte Carlo Tour első negyedénél!!""
"Miért próbálod eladni mégegyszer ugyanazt a szart te pöcs??"
"Nem szenvedtem már eleget ma??"

Nos, de, tényleg, viszont jóvátételként itt a korábban említett első clue megoldása:



Murphy (kreatív csoportjának) végső csattanója (erre a részre persze)


Szóval... Hiába a 3. nap, emberünk a folyamatos "azért is" alapú erőltetésnek hála, mostanra már nem járókeretes nyuggerként közlekedik, hanem úgy, mint a Family Guy féle Perverz Herbert lebénult vén kutyája:


tudod, amihez képest a néhai Stepher Hawking is gyorsulási bajnok, még defektes kerékkel és fél akksival is :-P


És akkor képzeld el azt, mikor ilyen állapotban indulsz neki csörgőkígyó hanggal és besózott meztelencsiga sebességgel ennek a majd 1,5km-nek:
- igen erdőn át,
- igen, hegynek fel,
- naná hogy korlát nélkül:


Igen, saccra kb az út első harmadánál szarhattam össze magam először, onnantól meg még várt ránk vagy 20 méternyi szintkülömbség, ami így, első olvasatra nem tűnik soknak, de ott, akkor, nagyjából olyan érzés volt, mintha egy Amsterdam-i begombázott turistát először beküldenél meleg-tűs akupunktúrára, majd mikor már úgy néz ki mint egy riadtan üvöltő sündisznó, összekötött lábakkal felkergetnéd lépcsőn a 8.-ra...

*tikk* - na valahol itt törtem meg testileg...


Azthiszem AZ, hogy ez az A.I. által előirányzott 20 perces etap jó magyar állami beruházáshoz híven minimum a 3x-osára csúszott az érezhetően nem túlzás... de mindez megérte, hisz ehhez a kerthez fogható továbbra sem sok van Európán belül:






de nem is ez volt a lényeg, hanem hogy a fenti lejtőn és a tucatnyi lépcsőn leszenvedve magam végre megpihenhettem itt, az árnyékos kikötőben,:


és végre... végre előszedhettem a Mavic Air drónt a hülye fél hátizsák méretű táskájából, amit 3 napja cipelek és minden kínom ellenére most is ideszenvedtem, hogy most majd olyan víz feletti körpanorámát csináljak fotón és videón, hogy mindenki összeszarja magát tőle az ámulattól...!

....

...igen, jól érzed Tibor.

Pont itt fordul meg Murphy barátom a székkel, amin már 2 napja várta hogy elég nagyot csattanjon ez a pofon:

"MUUUHAHAHAAAA TE KIS PHÖTSCH!!"
"Nyisd ki, nyisd ki!!!"

"óóóóó baaaaaazzzddmeeeeg, neeee.... Ez nem lehet igaz!!!
"EZ CSAK A KIBASZOTT AKKUS TÁSKA!!!"


"...DE ÉN EMLÉKSZEM HOGY IDE RAKTAM BELE A KURVA DRÓNT A TÁVIRÁNYÍTÓ HELYÉRE AZ AKKSIK FÖLÉS ÉS ÉS..... 
....ÁÁÁÁÁÁÁÁBAZZDMEEEG!"

"3 NAPJA CIPELEM EZT A KURVA SZART, A KIB*TT DRÓN MEG OTTHON CSÜCSÜL A SZEKRÉNYBEN A ROHADT SZEMÜVEGTOKJÁBAN A MOCSKOSKURVAGECIÉLETBEMÁÁÁÁÁR!"

*tikk* - Na itt törtem meg szellemileg


ok, sebaj Tibi, emlékezz, tudtad hova jössz, készültél erre is:
"Csak érj vissza a kocsihoz élve (és közben csak halkan sikítva), ott a kesztyútartóban a házipálesz-euphoria Absinth-el töltött nyugtatópisztoly a nejednek, vörös kód:"




*tthhhiiiiuuuu*

"....Tibor...."
*....kkkhhhhhk*
"Houston hívja Tibort... Tibor... Do you read...?
"....flmkhh.... Faszom Maaargit, ja, élek még, csak menjünk már tovább és tegyél be légyszi valami zenét, az majd eltereli a figyelmem"
"Ok, tessék Tibi, itt a kis madaras-csipogós számod, - ettöl - majd mindjárt jobban leszel, azt húzunk szépen északnak a Como-i tó északnyugati partján:


Nos.... nem lenne rossz ötlet, de mint a rendes szuperhös filmek fináléában lenni szokott, anélkül hogy tudnátok róla most rohantok épp tátott szájjal a faszerdöbe - szofisztikáltabban fogalmazva:


"It´s a trap!!!"

Murphy haverod ugyanis már jó sakkmesterként készült erre a lépésre:

Mert a Como-i tó partja még kocsiban félholtan ülve is odabasz rendesen, még a fenti zenei aláfestéssel is, EZZEL a látvánnyal:










"ÓÓÓÓÓ NEEEE.... "
"Bassza meg az élet Maaargit....
"EZT KERESTEM MONACOBAN 2 éve, ezt kerestem tudatalatt már vagy 10 éve,
"EZ AZ A PÁLMAFÁS TÓPARTI SZUPERÚT AMIRE MINDIG IS VADÁSZTAM
ERRE MOST MOTOR HELYETT ITT ÜLÖK EGY KIBASZOTT KOCSIBAN, ROKKANTKÉNT ÉS CSAK A NYÁLAM TUDOM CSURGATNI, erre az igazi minden lében két kanál / Top Gear best of látványra....

NEEEEE!!!!!

Nyugodj le Tibi, gyere, eszünk - itt-  szépen valamit, kapsz egy fél lityi olasz hauswein-t, meg igazi olasz Tiramisu-t, azt mindjárt jobban leszel:




"hzzzmmmfkkk"
"Margit, igazad volt, ez tényleg fasza volt...!"
"Jobb Pizzát adtak, mind eddig bárhol az elmúlt 3 nap alatt, sokkal olcsóbban, és a Tiramisu is olyan mintha Leonardo da Vinci csinálta volna a pápának, karácsonyi ajándékként...."
"Jó, jó Tibi, gyere, totyogj vissza ide a kocsiba szépen, beteszünk valami random zenét és elindulunk - erre - amerre mondtad, jó lesz?":


Persze hogy jó lenne öreg... Csak éppen ITT jött be félholtan Murphy Mortal Combat féle Goro-s Fatality-je:

a bejegyzés legfontosabb Clue-ja, a 2-es pont:
Emlékszel Tibor, ahogy a bejegyzés elején mit sem sejtve említettem: 

nincs itt semmi, ez csak szimplán a legrövidebb út Trentóba..."

Nos, a csattanó az, hogy de....

...de van...
 ...mennyire hogy van te kis pöcs!

...mert itt a Morbegno és Edolo közti szakaszon ahol állítólag semmi sincs, csak (a térkép szerint) "pár csaffadt" kanyar:






...meg valami Aprica nevezetü, Google Mapson is alig fellelhetö - de áll-leejtös - falu:




majd pár újabb (de már gyanúsan beszarás hátterü) kanyar,:



az itt lent látható Edolo után:


...Murphy berobbantja a sok éve reszelt Iráni ATOMOT, a Google Mapson is szépen elrejtett / alig fellelhetö Passo del Tonale-t, de úgy hogy az igazán, DURVÁN odabasszon a parasztnak:

2 erdei snassz kanyar közepén egyszer csak a random playlist bedobja - NAVIGH - Dance Now - címü számát és emberünk erre pillantja meg a Dolomitok rejtett kincsét, VALLHALLA KIB@TT FRIGYLÁDÁJÁT A PASSO DEL TONALE-T:









Na és itt nyer csatát a sors...
...itt aláz és tapos tiszta eröböl a porba egy lumbágós nyomorékká aszott motorost Murphy úgy igazán, mi meg (3- *tikk*) itt törünk- és halunk meg lélekben....:


"ÁÁÁÁÁÁHHHH!!!!"

"Mi a faszom van Tbi, mit kell üvölteni egy kocsiban????"

"MAAAARGIT.... EZ... EZ A DOLOMOTOK SZENT GRÁLJA, VALLHALLA SZÍVE, EZT KERESTEM EGÉSZ ÉLETEMBEN, EZT A VAJ ASZFALTOS-. GIGA-HAVAS-HEGYES-, NYÚJTOTT KANYAROS-. TITKOS VERSENYPÁLYÁT, erre most találom meg, rokkantan, szaros pelenkával, egy kibaszott dízel kombiban!!!! 

*nnyehehehebrühühühüüüü*





Nem, ezt a sakk mattot, már a Trentó-külsői giga szállásunk se menti meg, hiába a Jakuzzi meg gyönyörű a háttér:




és az az 2 pálcás poén sem szépít semmit a helyzeten hogy másnap - az utolsó nap - Ternetóban megállva, (bár a város még mindig az európai top 10 erős versenyzője, de most plusszban még) Mókusnap is van:







...és már azt is (szinte) leszarod  , hogy a hazaút utolsó meglepetése - Molveno - mekkorát szólna a fejedben "józanul":


itt már csak egy dolog számít:



 - Bosszút kell állnunk !!! -
 ....mindenért...
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése