2016. augusztus 8., hétfő

Final countdown 3/2: Best of Slovenia motorral - Part 3Az, hogy aznap reggel nem sokkolóval és viperával kell a reggeli crossaint-ért küzdeni fél tucat Jack Wolfskin kabátos Jürgennel, először meglep, de aztán mire hatni kezd a kávé és bebootol az agyam leesik a tantusz:
Ha nyugodtan akarsz reggelizni, válassz drága de legalább szar hotelt, és garantáltan egy német se lesz a közeledben. Na a Trieszt-i NH-Hotel bár mindössze 300 méterre van a Canale Grande-tól, az PONT ilyen!
 - Először is drága: Ha nem akcióban fogod ki valami kereső portálon, 120-130Eur 2 főre reggelivel, amiért a szikkadt zsömlén és pár szelet szalámin kívül a reggelinél, még a sokadik emeletről is ilyen kilátás fogad: Ha lenne rács az ablakon legalább postolhatnánk fészbukon hogy Welcome to Alkatraz, de na... ennyi pénzért nem őszintén röhögök rajta, főleg a továbbiak fényében:

 - Se garázs, se parkoló, se semmi. 3 sarokkal arrébb persze már van parkolóház, de az még egy motornak is +20eur/éj, ami viszont még mindig kevesebb mint a -21 000, amit a cégnek fizetnék ha másnapra a porta elöl elkötnék :-P plusz így cipelheted a csomagjaidat mint egy hülye a fél városon át :-P

 - A képek a szobákról persze itt is beugratósak, mert ami a booking.com-on fent van, az nagyon nem a 130 eurós szoba. Amit TE kapsz 40 000-ért egy éjszakára, az 76-ban lerakott és azóta terepszínüre koszolódott padlószönyeg, kényelmetlenül puha, rugós matracos ágy, és egy allgemein megkopott 70-es évek berendezés.

- Végül, de nem utolsó sorban, "Wellness részleg" helyett itt csak "Relax" van, amit tuti valami elborult agyú divattervezö álmodott meg, pl Jaque le Doboz:


...ki más tenne a főbejárat és az étterem közé egy 200x200-as franciaágyat?:Na és minek? Egyáltalán mi volt a látomásban, hogy kéne ezt használni?
Becsekkolok, felmegyek a szobába, levetkőzök fecskére meg pörköltfoltos atlétára, majd fogom a szobából a takarót, lehozom a liften és a kínai műanyag Nuke papucsot ízlésesen az ágy lábához helyezve szunyókálok egyet?
Vagy inkább öltönykabátban és makkos cipőben illene itt fetrengeni miután kiittam a térelválasztóra pakolt üvegek tartalmát?

... na jó, hagyjuk inkább... Fizessünk azt indíts, az első úti célunk mára a Castello di Miramare nincs messze:


Akit érdekel a kastély történelmi háttere, az - ide - kattintva fél oldalban utánaolvashat, mindenki másnak valószínűleg elég annyi, hogy ez egy tényleg fasza tengerparti kastély, ami miatt az itt töltött idő minden perce megéri:

...és itt még a tenger is tiszta:


Szívesen elnézelődne az ember itt bármeddig, de 10 óra elmúlt, és a napi etap bár csak 260km és Mr Google szerint szűk 6 óra:

 ...de szerencsétlen nem tudhatja, hogy a 102-es és 103-as út az Isonzo mentén kanyarogva lépten-nyomon megállásra készteti az embert:
...a Dolomitokkal vetekedő 206-os útról nem is beszélve. Minden motorosnak garantáltan felcsillan a szeme a nyomvonal láttán, és nem véletlenül:

...ugyanis keresztül visz a Vrsic-hágón, ami azon túl hogy 50 kanyart tartalmaz és felvisz 1600 méterre, idézem: "Szlovénia legmagasabb autóval járható hágóútja az ország leglátványosabb és tájképileg legtöbbet nyújtó autóútja"
...az pedig nem jelenthet rosszat :-)

Ami viszont igen, hogy már nagyjából a 10. kanyar környékén elkezd esni - szerencsére a +5 foknak hála - csak eső. Ha az ember pozitív életszemlélettel próbálja nézni a helyzetét, mondhatja persze, hogy legalább nem jégen kell motorozni havazásban, ha csak realista, akkor 2 kurvaanyázás közben gratulál magának, hogy helyette 5 fokos esőben teszi ezt. 
...Az meg nem jó vicc.

Már csak azért sem, mert ilyen időben a tájból ugye nem sokat látsz, és nézelődés helyett amúgy is azzal vagy elfoglalva, hogy a kormányt és a záróizmod szorítsd minél jobban, mielőtt egy 5km/h-s akaratlan driftelés során a reggeli crossaint-ból zselés ülésfűtést csinálsz magadnak :-P

Egyetlen szerencsénk, hogy a magas csúcsok felfogják az esö jó részét, így legalább lefele lőhetsz 1-2 képet:

Fent a csúcs közelében a méteres hóról az út mellett, ahol CSAK TE motorozol ilyenkor
majd kicsit lejjebb, - mikor már kiolvadtál annyira, hogy újra képes vagy a koordinált mozgásra - már a tájról is:


A völgybe visszaérve pedig aztán gyíkkén sütteted magad a napon, a Jasna tó és a - tényleg létező - Milka panzió mellettAki esetleg - hozzám hasonlóan - ismét Windows háttérképekre pályázik az az egy kanyarral odébb lévő Mr. Kozorog szent kecske lábánál lőhet párat...


...feltéve ha kivárja a sorát és nem megy közel azon frissen érkezett kecske-fetisiszta Kozorog hívőkhöz akik - politikailag inkorrektül - a szobor meghágásának mennyisége szerint meg lettek jelölve a kis zászlókkal:


Nyugi, csak vicceltem, nincs itt szinte egy lélek se:


és ez a látvány tényleg lenyűgöző: A gond csak az, hogy délután 3 van lassan, az út minimum negyede még hátra van, és a hátad mögött már gyűlnek a viharfelhők megint, pedig az 5 fokos esőtől átázott cuccod még el se kezdett igazán száradni.

Na és akkor, épp úgy mint a Passo Tour végénél, beindul a matek:

 - Ha továbbmész terv szerint Tröpolach-ba át a Nassfeld-hágón amit még meg akartál nézni, az innen Google szerint is minimum 2 óra, és a környező hegyek felett elnézve megint szarrááztok majd csak most vagy 4, vagy épp 6 fokban :-P


- Felajánlod az asszonynak, hogy ha kibír +150km-t és plussz 1 órát, ÉS megígéri hogy nem sikít attól ahogy vezetsz, akkor estére már a saját ágyában alhat, egy nagy kád forró vizes fürdő után.

Naná, hogy egyikünknek se kellett sokat gondolkozni! :-P
Bassza meg a Nassfeld hágó, mikor a forró vizes kádban olvadva, a spájzos vörösbort kortyolgatva nézhetem a Simpson családot! :-)
Igaz, hogy a hátralevő út 1/3-án ömlött ránk az eső, ami motoron, 130 körül kb olyan élmény volt mintha egy szál alsógatyában és egy búvárszemüvegben beraknának egy autómosóba - alvázmosással egybekötött prémium programon, - de túléltük.
És ami nem kis teljesítmény, hogy az asszony is.


- Egy nap,
- 420km,
- 7 helyett 9 óra motoron egy seggel,
- az út harmadában esőben,
- negyedében 5 fokban

Csoda hogy táncolt örömében mikor hazaértünk? :-)

...és amit már ö nem látott - még én is :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése