2015. augusztus 20., csütörtök

Strubklamm - Plitvice kicsiben







Strubklamm - Plitvice kicsiben



Na ezt feltenni ide potenciális úticélnak színtiszta kicseszés mindenkivel, mivel másnap mikor a cégnél mutattam róla a képeket a tősgyökeres itt született osztrák kollégámnak, az is csak tátott szájjal pislogott, hogy "EZ meg mégis hol a faszban van?"
Hát.... Itt a szomszédban öreg :-) Csak éppen a SEMMI Nagy Büdös Közepén: (sárga csillag)


Az igazat megvallva én is csak tök véletlenül találtam meg mikor a Hinterseetől akartam valahogy átjutni a hegyeken keresztül a Wiestal-i szuper szerpentinre, és még így is vagy 3x kellett a Seholország közepén visszafordulni a másik semmi felé.
Ezt tényleg csak akkor kezdd el keresni, ha több napot töltesz itt, és a kötél idegeiden még tuningolsz előtte egy kicsit némi válium-os-marihuánás teával, különben 2 óra múlva habzó szájjal, cakkosra harapott kormánnyal kurvaanyázol majd az erdő közepén, valahogy így:

Szalmaszál, de Faistenau-ból érdemes próbálkozni, és ott keresgélni a Strubklamm vagy Almbach táblákat, mert 1-2 bokor alján asszem ki van írva.
Ha megtaláltad az ösvény szélességű aszfaltozott utat a patak mellett jobbra, akkor jó helyen jársz, de még ne örülj: Nyáron a fáktól és a bokroktól alig látni az egészet, hiába van kb 10 méterre az út mellett. PLUSSZ nagyjából egyetlen helyen elég széles az út, hogy akár 2 kocsi is le tudjon parkolni hosszabb időre úgy hogy ne akasszák meg Game Over-re a közlekedést. Ha viszont AZT megtaláltad, akkor meglesz az ösvény is, ahonnan fél perc alatt eléred EZT:





...Nem tudom, látszik-e, de van aki tényleg fürdik is itt, ami azért nem kis teljesítmény még egy osztráktól sem, mert ez azért még júniusban is 3cm hideg. 8-I
Igen, centi... 
...Ha nem esett volna le segítek:


A jó hír viszont, hogy ez még nem minden! Mivel kocsival úgysem tudnál megfordulni, mert az még egy Polskival is kihívás itt, csak Wiestal felé tudsz továbbmenni, és garantálom hogy legalább egyszer itt is tátva marad a szád!
Vagy itt...



...amikor lenézel balra a szakadékba:


...vagy itt:


...amikor jönnek szembe az alagútban :-)


Nyugi, ha visszatolatgatsz pár-tíz méternyit, 1-2 helyen lesz annyi hely, hogy 5 perc centizés után elfértek egymás mellett :-)
Nagyjából egy fél óra múlva pedig mielőtt kiérnél a Wiestal-i szerpentinre végre kiszélesedik az út annyira, hogy záróizom-görcs nélkül is ott merd hagyni a motorod az út szélén, ameddig csinálsz pár képet:



Kis túra ez ugyan, de tényleg megéri, és ha nem kocsival jössz ide, még őszinte mosollyal is mész tovább innen, nem pedig így:


Ha meg még mindig valahol az erdő közepén kóvályogsz anyázva, akkor jöhet a kegyelemdöfés az idegeidnek: "ÉN MEGMONDTAM hogy ne keresd" :-D
Jól van, jól van, tedd vissza szépen a letépett kormányt, nyugodj le és pörgess még-egyet: :-D









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése