2020. április 13., hétfő

Szezonzáró pánik túra 3 felvonásban - 2. rész

 

Da-Ra-Bo-Lunk TIBI!!! 

Muszáj érted?? 

Túl sok a content és ha még TE is lusta vagy visszaolvasni, még szittyósan is, akkor mit vársz Átlag Árpitól Árpásfűzfőről?

....nos... mondjuk AZT, hogy a 6. évad végén tudja, hogy rendszeresen újravágunk régi részeket is, a (nekünk nem létező nagyobb bevételért *Heil Spielberg*)

 - meg azt, hogy ÍGY a következő Túratervezésnél KEVESEBBET KELL GÖRGETNIE a parasztnak (#no offence Tibi) - szóval mint lenni szokott, itt az utólag megvágott / külön kiadott / Star Wars digitálisan (nem)feljavított 3 felvonásos bejegyzésünk 2. darabja - amiből nem lesz 3. rész.... - Ne hurrogj Tibi, EZ a 2020-as évek Hollywoodja ;-)

Avagy NESZE , íme a most már külön kiadott része - ENNEK (link) - a blokknak - az:


ACT III. - október 26/27. - Egy méltó finálé


...ismerhetnél már annyira, hogy tudd: Naná-hogy-NEM ennyi az egész, sőt!
2019 október végén Tiborunkat még mindig (részben joggal) feszíti a tenni- és menni - akarás, szóval egy október végi napon - minden azonnali fej- és pöcsvesztési rizikó ellenére - emberünk minden férfiasságát összeszedve beközli otthon:

"Maaaargit.... idén EZ az utolsó (utáni, utáni) lehetőség, úgyhogy én MEGINT leléptem!!"
"....az olvasóim KÖVETELIK HOGY NE LEGYEK BUZI CSÍRA, szóval SAJNOS muszáj mennem!

6 év őszinte- és nyílt kommunikációra alapuló házasság után szerencsére pont azt a választ kaptuk amire számítani lehetett:

"....Tibor, én leszarom hogy mit csinálsz, de jól meggondoltad...?"
"...4 ! azaz négy fok lesz holnap, de mivel már rég elittad az agyad és csak mémekből értesz, itt van a neked való válaszom:"


 "Kössz szivi, de ne aggódj, Isten szereti a hozzám hasonló idiótákat - másképp nem teremtett volna ennyit - és ebből fakadóan, szerintem így a Szezonzáró Fináléra megszán majd, csak figyelj!"


Milyen meglepő, ezek után másnap reggel tényleg 4 fok és tejköd fogadott, :


de 6 évadnyi kántálásommal ellentétben most mindent feltettem a piros 14-re, és még egyszer utoljára- de hittem a (személyre szabott) időjárás jelentésnek, ami némi "kis-napocska-nagy felhőcske" köntösbe rejtve tudatalatti szinten is ezt súgta a parasztnak:

"Nyugi Tibi.... Nem fog esni..."
"Sőt... lásd kivel van dolgod, - a kínai gazdasági növekménynek, és a nem létező globális felmelegedésnek hála, - bár jövő héten már novembert írunk - holnap délutánra még akár 14 fok is lehet..."

...ja... Lehet...(ne)
...de az is lehet, hogy a reggeli 4 fokból a hegyek közt, Obertauern alatt egy kicsivel még az A10-es autópályán is max 5,5 lesz, az meg 100km/h felett egy csupasz motoron kb pont 2...

...mondom 2 fok Tibor.
Nem túl meglepően az éppen 100km/órás jeges szembeszelet jelent egy idom nélküli motoron....
Ennek hála már "alig" 130 km-rel az indulás után valahol Sankt Michael im Lungau-környékén már meg kell állnod egy benzinkúton, hogy a legóemberre fagyott kezed legalább oldalirányba le tudd húzni a kormányról, hogy a shopban vehess bármit, ami segít felolvadni annyira, hogy ismét tudd mozgatni az ujjaidat - és pl az innen következő szerpentinen mondjuk ismét tudd használni az első féket is...
Persze a 6. évben már kemény vagy, mint a januári- gereblyével golfozható kutyaszar, úgyhogy - remegve bár de törve nem - amolyan dadogós dzsigolóként még a kutas nénivel is próbálnál viccelni egy kicsit:
"Griaszgott freijlein, egy *b@szott nagy nigger kávét kérnék - tudja, *kacsint* 1,5x akkorát mint ami belém fér", de Frau Gerlinde néni csak részben veszi a buzis poént:

Kávét ugyan kapok, sőt, még valami tartós-kekszet is ad hozzá - süti csávónak szánt dizájntálalásban:


viszont a remélt- fél literes black attack size-ból úgylátszik csak polkorrekt pohárgrafika jut:


sebaj, ez is jobb a semminél, #BLACK POWER!!! - és miután pettingeltünk a pohárral egy 10 percet, majd Parkinzon-Palibáként remegve,


- a felét magunkra öntve betankoltuk szépen az izzó löttyöt, indulás tovább, - erre -, a már 100x kihagyott 99-es út fele:


Tudom Tibi, JÓZANUL ÉN IS TUDOM, hogy nem biztos hogy jó ötlet 5 fokban valami landstrassén döntögetni, ahelyett, hogy az autópályán magzatpózba görnyedve próbálnád jégzombi szint fölött tartani a maghőmérsékletedet, de...:

1: mint mondtam már vagy 100x jártál erre, és MINDEN ALKALOMMAL az baszta az agyad, hogy "ott lent a szurdokban biztos' egy kib@szott fasza út van, te meg itt rohadsz fent agyhalott módban a pályán"
2: ITT és MOST a kedvenc mondásod is elsütheted magadnak vagy 5x, miszerint "ki tudja mikor járhatsz erre megint"
3: ...6 év osztrákia után némi fillérbaszást IS tanulván, a végén még a köcsög alagútdíjat is megspórolhatod vele a Sankt Michael és Wirnsberg közti szakaszon...

"Nos Tibor, így november előtt mindez most csak mérsékelten szar ötlet, de inkább nem..."

"Mit nem? Dehogynem!"
"Ezt figyeld Murphy, csak itt az Y-ban kihajtok balra...."

"Mondom NEM!"
"Lófaszt a seggedbe kisköcsög!"
"Nesze, listába szedve, csak neked, hogy te is megértsd:
1: mivel minden fillérbaszó osztrák ezt csinálná, ezért EZT az ötletet már a jard is rég belátta, szóval ha ITT hajtasz ki balra, akkor az útdíj kb 80%-át AKKOR IS kifizeted!

2: mivel TE jöttél erre, MOST, ezért a 99-es út Stranach utáni szakaszából lezártunk egy 2-3 kilométerecskét... Épp annyit hogy ne tudd kikerülni a lezárt részt, KIZÁRÓLAG az autópályán!
....Ez viszont azt is jelenti, hogy:

3: - ha már vissza kell fordulnod a pályára, akkor leszel szíves ISMÉT ÚTDÍJAT FIZETNI!!

...de... de... Ne mááár! 20 perce sincs hogy fizettem a szemközti Toitoi bódétoknál...
...Óóóó DOCH... Az nem a MI problémánk Herr Csupor, szóval vagy fizet, vagy bitte takarodni vissza ahonnan jött...

Nem, tényleg nem volt más megoldás, úgyhogy a lenti becsléssel ellentétben a fél órás bukta miatt bő 3,5 óra és 240km után végül 20 euróval könnyebben, de ugyanúgy autópályán értem el Lendorf-ot, onnan a 100-as úton Oberdauburg-ot,:


hogy onnan a 110-es úton délnek tartva végre rátérhessek a bakancslistám egyik régóta hiányzó szakaszára a - Plöckenpass -ra. Ez a szakasz így október végén nemcsak az üres utak, és a részben már aranyszínre váltott erdők miatt gyönyörű,:


hanem a háttér nagy részét adó giga-hegyek,:


és a Passo teteje előtti- még éppen osztrák szakaszra eső neve-nincs tó miatt is:



Ezek után bár maga a hágó teteji határ kicsit kiábrándító, a jobbra még éppen üzemelő- de semmilyen osztrák-

illetve a vele szemben lévő- jobban kinéző, de bezárt olasz hüttével,:


de ne aggódj: Alig ereszkedsz 4-5 kanyarnyit az olasz oldalon, és az út maga már ismét mindjárt sokkal jobban fest:



a szerpentin lábánál fekvő Timau község főutcáján lévő - fura alakú templom - pedig épp elég indok arra hogy megállj egy fél percre, legalább ezért a 2 képért:



Ha meg már úgyis megálltál, tedd be szépen az őszi fényeknek- és az itteni hangulatnak megfelelő zenei aláfestést:
ááá, meg is van: a - Caravan Palace - Human Leather Shoes for Crocodile Dandies - PONT jó lesz, mehetünk!
Hogy merre?
Erre!:


Nyugi, a látszat és a nyomvonal most nem csal, tényleg több tucatnyi beszarás jó kanyar után éred el  - a naná hogy színtiszta mázliból felfedezett - következő etapot, a Folni Avoltri nevezetű falucskát, amiben bár semmi "extra látnivaló" nincs, mégis elég szimplán balra nézni a főutcáján, hogy az aszfalton koppanjon az állad a látványtól:


Fasza bizony! És 2-3 kanyar után pont ott fogsz nagygázon mennydörögve szaggatni, a kép felénél keresztben látszó aszfaltcsíkon, erre- (jobbról-balra) fele:





"Bazzeg Tibor, ez tényleg nem rossz!"
"Hol is van ez pontosan?"

"Hát öreg.... sacc/kb - itt - az SR355 mentén, úton Sappada-ba, ahol látnivaló ismét nincs szinte, te viszont mégis megállsz párszor fotózni, mert az a "semmi" valahogy összességében mégis tök jól fest:

 


mint ahogy az innen 30km-re fekvő Danta is - itt - , ahol bár az összes említésre méltó dolog az max a város közepén található óratorony,



...meg a "főtéren" álló pulykás csobogó:


(plussz amit azért nem fotózol, de bónuszként a torony aljában lévő kisboltban legalább kapni Ice Teát, meg literes Colát is, ami így kora délután már életet ment.)
Mindezeken felül pedig - minden kihaltsága ellenére - az egész környék hangulata mégis olyan kellemesen olaszos, hogy így az őszi fényekben a sárgálló levelek alatt nem is kell más.


Itt és most, így a szezon vége után már valahogy nem hiányzanak a csaták..., nem kell a nyélgázas küzdelem lapra fektetve Vallhalla harcosaival..., csak hálás nyugalommal hallgatod - Panama - Always - című számát, és látod meg végre amolyan öreg Corleone-ként a szépséget a hétköznapi részletekben is:



és nem sokkal később, valahol - itt - , a Danta-ból délnyugatra kivezető SP6-on kapod meg a hegyek szellemeinek utolsó ajándékát, mikor egy snassz kanyar-fotózás után:




...idén utoljára, ezen a bő 10km-es szerpentinen:



...utolérsz pár hozzád hasonló kapuzárási pánikos bohócot.

...sajnos persze annyi eszed már nincs hogy a sisakodon fityegő kamerán is megnyomd az "ON" gombot, így ennek a - legendás - csatátoknak csak a fejedben marad meg az emléke, de.... ISSSTENEM, DE JÓ IS VOLT....!
...Azt képzeld el Tibi... Mikor a sisakodban a kedvenc zenéiddel, tucatnyi *BBRRRAAAAPPP-BRRAAAAAPP-BOOOOBBOOMM-mal zúzod le Hornet Henriket, meg Kawasaki Klaus-t - miközben az őszi erdőben suhanva a motorok kerekei táncra perdítik a napfényben szinte csillogó aranyszínű avart.... te pedig örömtől könnyes szemmel dünnyögöd csendben a sisakodba, a régi idők emlékére, hogy "this is... vagy was once... Sparta!!!"

Sajnos túl rövid idő múlva éred el mostanra vigyorogva- és némi beteges erekcióval- a térképen egyértelműen következő- de neked most mégis "Háááháháháááá"-típusú meglepetést adó - Diga di santa caterina - duzzasztógátat - ahol már tavaly is jártál - itt - ,


és bár Megalázott Markus-ék itt inkább elmennek nyugatnak az SR48-on a Misurina tó irányába, te, öreg Vallhalla-i veteránként inkább délre fordulsz az SS51-re Belluno irányába:


"Mi a tököm van Tibi...?"
"....azt hittem, most jön megint a sablon "Misurina tó az ISTEN monológ...!?"
"Nos Tibor... a Misurina tó TÉNYLEG az Isten, de mi MOST akkor sem arra megyünk, mert arra már jártunk vagy 3x, amerre viszont MOST megyünk, arra még 1x SEM,
...de, előbb tankolunk, itt, - ennél - az AGIP kútnál:"


"Háhh Tibor, VELEM nem baszol ki, mert bár továbbra sem tudok egy kukkot sem olaszul, de cserébe így a 6. évadra már kívülről fújom az olasz-benzinkút-billentyűkombinációt!!!"
"EZT FIGYELD:"
*biiiippp-biiippp-biiiipp-biiiipp*

....

"Error"

...*biiiippp-biiippp-biiiipp-biiiipp-BIIIIIPP*
"AKKOR IS ERROR Signore GYÖKÉR, MIT NEM ÉRT EZEN????

MONDOM *BIIIPP-BIIIPP-BIIIPP-BIIIIIPP-BAAAAZDDDMEEGGG!!!*
"vaffanculo tua madre - NNnnno Gasoline!!"

 "Tudod mit Tankstelle? A TE k*va anyád! Akkooo továbbmegyünk ÍGY, és a szörny majd FÉNYT eszik! Meee a Youtyúb megmondta hogy AZT is lehet...!

...nos... ja... Félig... De ne aggódj Tibor, Belluno-ban úgyis találsz majd olyan kutat is, ami beszél nemzetköziül, és miután megpúpoztad Pokol Pannát, mehetsz is tovább az SP2 irányába észak-nyugatnak, ERRE:



...Miii? Mééér' ?? Erre LÓF@SZ SINCS TIBI!!!!
...de, de van Géza, PONT ITT van a Lago del Mis, amit bár átlag réti nigger tényleg nem talál meg, de ettől azért még így október végén is egész jól néz ki:
  

És oké, ez (is) csak egy elfelejtett út, a világ peremén (belül),de...:


"...de ez még továbbra is elég nyeszlet indok azért, hogy ÉN erre menjek öreg!"
"...nos Tibor... Bár a  felsőbbrendűségi komplexusomnak tényleg jót tenne ha most nagy pofával ugathatnám, hogy" DE, DE te kis kötschög, EZ MINDEN PÉNZT MEGÉR!, ...de ez most sajnos nem lenne teljesen igaz..."

Mert bár oké, a Lago del Mis egy még a Google Maps-on sem látható- de attól még egész szép patakban folytatódik északnyugatra,



és a patakparton húzódó SP2-es út is egész jól néz ki, (főleg amikor így október végén a kutya se jár erre), mi viszont nem ezért jöttünk idáig...
Hanem EZÉRT:


Ugyanis kb. innen indul annak a SZUPERSZURDOK-nak a bejárata, amire már anno az eredetileg tervezett Revenge on Vallhalla túrán is készültél.
A légy viszont ott ugrik csobbanós-seggest a képzeletbeli levesedbe, hogy bár ez a néhol csak alig 10 méter széles, de több száz méter magas kanyon bár hozza az elvárt #beszarás feeling-et:



de az egész, így, 6 év Dolomitok után valahogy mégse hozza azt a "BASSZA MEG, MEGINT KINCSET TALÁLTAM" érzést....
Oké, a fenti pár képet megnézve, a hely tényleg nem rossz, hiszen én is ezért jöttem idáig,
...DE:
 - a fenti "szuperszurdok" amitől a legutolsó Vallhalla túrán a giga-monszunban rettegtél, az jó ha 1-2 km megvan a tizen km-es össztávból,
 - és oké, van itt tényleg pár hangulatnövelő elem, mint pl EZ az elhagyatott/beomlott régi hotel épület a szurdok közepén:


...de sajnos 6 év után azt kell mondjam, hogy HA otthonról indulsz neki, NE EZT az útvonalat válaszd, hanem AZT a 4 napost, amit a bejegyzés elején ajánlottam.
EZ a kitérő ugyanis korlátozott idővel és büdzsével tényleg túl sok, túl hosszú és ha motorosként már idáig jössz, hidd el, tényleg többet ér egy IGAZI Vallhalla passo nyélgázon, mint ez...

...de rendben, semmi baj, EZT IS látnunk kellett, különben örök életre baszta volna az agyunkat, így viszont most már legalább őszinte nyugalommal nyugtázzuk:
"...Nem Tibi..."
"...Nem volt rossz, de azért legközelebb nem erre jövünk...!"

Szerencsére viszont az ezt követő Passo Cereda így az őszi naplementében nemhogy nem okoz csalódást, de így az üres utakkal és az elnyújtott fényekkel - Ngẫu Hứng - Hoaprox remix - ével megmenti az egész szakaszt:






Nyélgázas mennydörgés helyett viszont itt is csak a svájci - James Bond túrának - megfelelő hangulattal ereszkedsz lefele, némi szolid dübörgés kíséretében, a nap utolsó meglepetés-kitérője felé, erre,:


...a - Lago Welsperg - felé, ami bár alig 1km-es kitérő az eredeti útvonaltól (oda-vissza):


...de mégis megéri.
Még ha a feni linket ki is hagytad, 2 IRRRDATLAN POFON fenyegetésével legkésőbb - ide kattintva - rájössz, hogy nem, ez tényleg nem rossz deal, még akkor sem, ha már csak a lemenő őszi nap utolsó fényénél érsz ide:





...."jólvan Tibor, nem rossz, de azért nem is akkora szám, és nem akarok túlzottan ünneprontó lenni, de egész praktikus lenne, ha legkésőbb - ITT - az SS347 tövében húzódó Torrente Canali-nál beugrana,:


...hogy kurvára abba kéne hagynod a fotózgatást, mert még mindig orosz-rulettben nyomod a túrát!

Igen, tudom hogy az őrangyalod vért-izzadva ugyan, de eddig valahogy mindig megmentette a nyüzüge kis segged,de most hajszál híjján NOVEMBER van bazzzdmeg!!!
...a hozzád hasonló szentimentális idióták kedvéért pedig ez PONT annyit tesz, hogy:
 - 1; a motoros szezonnak már rég vége....
 - 2; a síszezon még pont nem kezdődött el....

Na Tibor...
...megy a basic közgazdaságtan egyedül is, vagy segítsek....?

"Szakadj már le rólam ember, ez csak 2 perc, és EZT a látványt nézd:"


...látom, látom öreg, nyugi és már az is rég leesett, hogy szentimentális kis homár vagy, de ameddig te "az utolsó napsugarak peremét nézed, miközben a szalagkorlátot már a motorod mesterséges fénye világítja",


...addig ez minden nálad épeszűbb Átlag Árpinak már pont azt jelenti, hogy:

Níííínóóó! 
Ennek nagyon csúnya vége lesz öreg!


"Tudom, hogy a fenti tavacskától a Rolle kapuja ahol most állsz az alig 15km, de MR Google szerint EZ, ITT bő 20 percet jelent, és már hiába mész 100 felett a legtöbb szakaszon,:



mert már MOST ESTE 8 MÚLT, ÉS OKTÓBER VÉGE VAN!! 

öreg... 
...alig fél oldallal feljebb mondtam, hogy "MOTOROS SZEZON VÉGE, DE MÉG PONT NEM SÍSZEZON!!! ...ez mégis mit jelent a kis 386-os procinak, abban a nyakadon himbálódzó 10 köbös-, üres hidroglóbusz-ban?

...hidro... hidro... az biztos valami ingyen WELLNESSHÉTVÉGE!?!

Az, azt bazzdmeg... :-P


Vagy inkább AZT hogy a hotelek 99,5%-a:
 - most tartja az éves leállását
 - most renovál
 - vagy amúgy is évek óta zárva...
 - ha pedig a fentiek egyike sem, akkor is max tartaléklángon üzemel, és mivel fél 9 múlt már akkor is bezárt mára!


......Bizony bizony Tibor, nézz csak körbe! :

Itt vagy a dolomitok közepén, november elején, este fél 9-kor, kukk sötétben!!!


 - 115km-re és 2 órányira a követkető nagyáros - Trentótól,

 - 136km-re, és 2,5 órányira Bolzano-tól....

...a kuuurva SEMMI közepén és (a közvilágítással sugalltakkal ellentétben)
MINDEN ZÁRVA!!!



Muhaha!!! Na MOST basztál rá igazán kishaver!

vagy itt fagysz meg egy padon a motorodba kapaszkodva, vagy az opciós "menekülőutak" mentén csusszansz meg egy jégfolton / gázolt mókuson / nedves trágyadarabon és dobod magad és a vasad egy utolsó "Hooooppssz, asssztakurrrva!" kurjantással a sziklás-havas szakadékok egyikébe...

Gondolkozz Tibor!! 

Minden irányba 100+ km-nyi vak sötét Passo vár, és ha "C" tervként vészvillogóval 30-as átlaggal túl is élnéd bármelyiket is, éjjel fél 1-1 körülre érnél a következő nagyobb lakott településre!
Slusszpoénnak pedig mi a garancia hogy ott, és akkor bármi is nyitva lesz még???


Na Tibor...?
Remélem indulás elött kitörölted otthon a Purnhub-History-t és tudod mivel magyarázkodsz majd Szent Péter előtt a sok tolókocsis mémért amin annyit röhögtél, mert innen már nem mész haza...

....

...azaz de, de talán mégis...

IRDATLAN Kib@tt nagy mázlidra ugyanis - ITT - az egyébként mindig nyüzsgő San Martino di Castrozza-ban, a sors most valami Isteni csodaként ment meg a Matrix-féle Trinity-Headshot-haláltól:


...ezzel a paranormális-anomália számba menő - Hotel Cima Rosetta -val, amin az összes korábbi hellyel ellentétben nincs 6 lakatra zárva a főbejárat :


...és ahol nemcsak hogy nem koppansz bamba-büdösbogárként az üvegajtón, - de ismét kurva nagy mákodra - a recepciós a bűzös-bogaras-retardált vigyorod ellenére mégis jó kufárként azt mondja, hogy:
"hááááttttööööö.... ha muszáj, akkor akad egy szobánk miszter, fent a tetőtérben a baglyok mellett megalhat egy 60 juróért... Feltéve ha nem kezd velük együtt huhogni éjjel 2-kor!! :-P :


"Nem, kussban leszek Giorgo, ígérem! *köhh* feltéve hogy nem találok pálinkát ott a padláson, mert akkor SEMMIT NEM GARANTÁLOK!"

Viccet félretéve, ezen királyi kegyelem OTT, AKKOR, egy hozzád hasonló szalonképtelen bumburnyáknak nemcsak az életet jelenti, de az a "bagolylak" is jóval több mint egy pudvás padlásszoba:
18 000-ért egy teljes LAKOSZTÁLYT kapsz - reggelivel persze, (de erről majd később:)



és ha ettől még mindig nem csókolgatnád a portás New-Yorker-es kínai tornacipőjét, legkésőbb ott smárolod le igazi olaszos "GRRRRAZZIIIE SIGNORE"-t kiabálva, amikor a kulcsátadásnál bedobja neked a tippet:

"Ha siet Signore Tibor, akkor a templom melletti sikátorban - EZ - a pizzéria még 9-ig nyitva van":


"Helyi sört is adnak..."


"és ha tippelnem kéne, a mostani kinézete alapján a csizmaszárát is lefossa majd örömében a helyi kövön-sütött pizzánktól:"


"Áhhhh.... Tiborom...!!!" *cupp-cupp* MILLE GRAZIE BAZZDMEG!!!
"Si... Bitte, vagy hogy szokták maguk mondani, semmi gond, csak ne ölelgessen már a bogárbeles gúnyájában kérem...."

Mivel egész nap nem ettünk, a jól bevált módszerként előételként betankolt toszkán Moretti sörből egy üveg is pont elég, hogy vigyorogva nyammogjuk a tényleg isteni pizzánkat, viszont pont nem is túl sok, úgyhogy pac-man mód helyett egész gyorsan vissza is találunk a hotelhez.

Zuhany, minden kütyü töltőre, majd a wifin steamelt Supernatural rész (és 1-2 macskás videó) után szunya reggelig.

...

Másnap a reggeli viszi a 10-böl 8 pontos pálmát, mert bár az enteriőr és a kilátás marha messze van az - itteni Lecco-i rekordertől -



de egyrészt a Basic szükségleteid bőven fedezve vannak:
1: szuper-(de hidegkoszt)-szendvics helyett fasza rántottát (is) kapsz sült szalonnával:


2: a kedvenc nagy poharas-buzis lattédat meg *bling-bling* módra érintőkijelzős automata nyomja a poharadba, ha a bélrendszered bírja, akár 3x is:



a fenti képen meg már prezentált- 3: szuper-pisztáciás tortáról nem is beszélve:


"...de Tibor... Ez zöld bazzdmeg!"

"...látom Géza bazzdmeg, de ne mutogass, ne fintorogj faszom, MONDOM PISZTÁCIÁS!
"Tudom, még mindig rossz emlékkel tölt el a részegen a hűtő sarkában talált krémes emléke, de nyugi, ettől nem megint a horrorra akadva 2-es ördögűzős "gátszaggató" jön:



"Nekem mindegy Tibi, nem én ettem 3 Lattéra sült szalonnát - penészes pitével, de ha tippelnem kéne, nem biztos hogy száraz gatyával kiérsz majd a parkolóig, arra viszont a forgalmimat teszem, hogy jövőre Oscart-kapsz majd a John Deere trágyaszóró reklámjában nyújtott performanszodért...!

Nyugi mááár, öreg, 3x voltam Indiában, vagy 4x Malaysiában, az ottani csatornaszéli lucsok-burgerekhez képest EZ lófasz!
Inkább ezeket figyeld:
Futószalagos palacsinta gép:


és - bár kevésbé beszarás, de Gofri-automatát láttál már?


Nem-nem, ez nem süti meg neked a cuccot, arra ott van mellette a sütő, csak kinyomja neked vizespohárba a cuccot, aztán csak rajtad áll, hogy szalonnával és egy citromkarikával megdíszítve retardált-gurmé-módra kiiszod húzóra nyersen, tequilaként, vagy a tradicionális verziót választod...

"....Tibor... Ne kezdd itt nekem megint a balkáni Gordon Ramsay-t bazzzdmeg, elég ha az asszony folyton ezt nézi, a lőőőtt kutyát nem érdekli érted?"
"...a tuti útvonalakat nyomjad inkább, csak azokért szenvedem végig ezt a sok faszságot!"
"Szóval meeeeerrreee?"

....jól van Tibor, erre:


"...de..."

"...ember... Ne kezdd már megint!
MÉG EL SEM INDULTUNK TE PÖCS, MI A FASZT KERES ITT MEGINT EGY ...."de"....?

NYUGOGGGGYYÁÁÁÁMÁÁÁLEEE FASZOM!!!
MINDJÁRT MEGYÜNK MÁR BAZZZZDMEG, csak legalább ameddig melegszik szerencsétlen motor itt az esti 4 fok után, legalább ADDIG nézz körbe:

EKKORA mázlid volt tegnap:
MINDEN be van zárva!

(nem, az ott balra a székekkel csak egy kávézó, NO HOTEL)


"jóoovanna, de megúsztuk nem?"
"...de..."
"...akkor mehetünk végre?"
"ja.... csak előbb tedd be - GoldFish x Cat Dealers – Colours & Lights - című számát, ami épp elég lesz ahhoz, hogy ne gyorsan, de azért tempósan indulj el, mert bár az aszfalt még tényleg hideg, a Passo Rolle viszont ÜRES:




És bár kb 10 perccel később szomorúan konstatálod, hogy - ide (3D-s link) - most mégsem fogsz feljutni... Mr Google ugyanis sajnos most sem téved, és a Rolle alap-nyomvonaláról tényleg csak egy egy-sáv-széles-sóderes út vezetne fel idáig, amit Pokol Panna lépésben nyögve ugyan, de nagyjából azért bírna,:


viszont az itt, az út közepén bóklászó fél millió turista közül az a 200 000 turistabakancsos-rövid-gatyás-síbotos buzeráns az német. Azok mellett meg hiába mész el 5m-es kerülővel, az utat keresztező 2 tucat sóderes-vízmosás lévén max kb 2km/h-val, mindegyik úgy néz rád mintha otthon lenne, majd közepes hangerővel, hogy biztos halljad, dünnyög valamit a centis bajsza alatt:
"....feeeeljelentelek köcsög!!"

"Mi??? ....de hisz' ide NEM TILOS bejönni motorral Gerlinde, és kössz a kommentet, de ha nem is szarnám le azonnal pisztáciás baconnal megtámogatva, AKKOR SEM OTTHON VAGY BAZZDMEG!!!"

"....AKKOR IS!!!
FELJELENTELEK!
FEL-JE-LEN-TE-LEK....!!! MÁR 2 NAPJA NEM JELENTETTEM FEL SENKIT, és ez NÉMETORSZÀGBAN Környezetkárosítás! Zajemisszió! VER-KEHRS-ORD-NUNG-HEIL!!! *kopp*

"...TE VISZONT NEM OTTHON VAGY TE BASZATLAN TEHÉN !!! ...és mint mondtam ez ITT NEM TILOS!!!"
....Viszont a tempónak hála tényleg araszolok itt vagy 20 perce, és még félúton se vagyok ebből a nyeszlet 3 km-es szakaszból:


úgyhogy mielőtt még több időt- és pár Superduke idomot buknék, egy 88x-ra Brandi Love- féle nagyterpesszel sem megfogott megcsúszás miatt, inkább tényleg visszafordulunk.
Fél órával később már (leizzadva ugyan, de törve nem) - ebből (3D-s link) - a parkolóból fotózzuk a Rolle ékkövét, a - Cimon della Pala - 3184m-es csúcsát:


majd irány lefele nyugatnak Paneveggio irányába:


hogy az első kereszteződésben végre ráforduljunk északkeletnek az SP81-re,:


ami meg azért jó nekünk, mert azon túl, hogy ez az út (ismét) egy Google Maps-on nem látható hegyi patak mellett fut,:


...ez itt már a térképen szintén alig előcsalogatható - Passo Valles - eleje, szóval itt az ideje, hogy amolyan zárószámnak betedd - Matrix & Futurebound - Live Another Day Smoke & Mirrors Mix -ét:


és ne, ne várj semmi "extra" csodát, mert nem lesz itt sem semmi különleges, csak egy bő 1 sáv széles, kanyarokkal teli és jó minőségű aszfalt, ilyen háttér előtt:





És bár sajnos tovább KELL mennünk, mert fogy az időnk, ne aggódj, szerencsére a hágóról leérve és balra fordulva nyugatnak az SS346-ra, az út ismét egy hasonlóan fasza rejtett kincshez vezet:
Ez már ugyanis - a térképen szintén alig fellelhető - Passo Pellegrino - :



...közben pedig lassan a szám is beindul, a kanyarok is egyre jobbak, Vallhalla búcsújaként pedig az utolsó fasza rész jön, - ezen a szakaszon - :


...azaz, jól látod öreg!
Ez itt 3 láncba-fűzött Passo, alig több mint 50km-en úgyhogy innentől bármennyire elvakult fotós is vagy, már csak 3x állsz meg:
Először - ITT (3D-s link) - a Vigor di Fassa közepén található körforgalomnál, ami a - Passo Costalunga - (könnyebben kimondható osztrák nevén Karerpass) eleje:



Másodszor a Nigerpass tetején (de, DE, létezik Tibor, csak egy "G"vel írjad baszod :-P):










Végül pedig itt, a Nigerpass végén, hogy az üres őszi út közepéről megcsináld az utolsó képed, amit aztán párás szemmel brümmögve nézhetsz majd egész télen a következő szezonig:



Na Tibi,... ugye most már végre OTT VAGY, 
ahol MINDIG IS LENNED KELLETT?? ;-)









 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése