2017. március 1., szerda

Best of Austria - alternatív befejezés

Time to say goodbye


Már vagy 2 hete gondolkodom, hogy mi legyen a bloggal.
Egyik részről szeretném folytatni mert utólag visszaolvasva egész jól visszaadja az elmúlt pár év legjobb- vagy csak legemlékezetesebb pillanatait, és még ha a kutya se olvasná rajtam kívül, akkor is biztos örülnék majd neki egy 10-20 év múlva, hogy ilyen részletességgel "emlékezhetek" ezekre a pillanatokra.
Ha még hozzávesszük azt, hogy az elmúlt 1-1,5 évben mekkora "rajongótábort" szereztem az ohrosz bahrátainknál - akikkel köztudottan nem ajánlatos szarakodni -az aktuális 16 000-ren felüli olvasottságról nem is beszélve, talán ( főként ugyan a saját érdekemben, de ) tényleg folytatnom kéne.

Igenám, DE... (nem hagyhattam ki boccs)

Szóval, de... nézzük más szemszögből a számokat:


Nem rossz mi? :-) De ha visszatérünk a 16 000-re nézettségi adathoz ÉS hozzáteszem azt az egy szót, hogy "össz"... "össz-eredménye", akkor már hallom is, ahogy szépen elnyújtva azt mondod: "JAAAaaaaaa, na az már tényleg nem olyan sok"
Ugye-ugye?!
Minden relatív:


és az ok, az jelen esetben jórészt persze az én hibám, mert ha nem lettem volna 3 éve IS kib*tt lusta, és valaki az elején odaadta volna EZ a listát, a 16 000 lehet hogy 160 000 lenne...
Íme a:

a Blogírás 10 parancsolata


Lehet,hogy hülyén hangzik a fenti számok tükrében, hogy én akarok tanácsot adni Neked, de ha végigolvasod az alábbi pontokat, rájössz, hogy:
a, ha most kezdesz blogolni, akkor nem árt rászánni ezt az 5 percet, hogy te ne cseszd el azokat a dolgokat amiket én,
b, ha már blogolsz egy ideje, még akkor is lehet, hogy találsz benne 1-2 dolgot amire eddig nem is gondoltál.

Szóval akkor:
1: Jó tanács minden blogot kezdőnek:
"Minden új bejegyzést, "új bejegyzésként" tegyél fel, ne egy teljes hónapot egyben!"
Ok, ahogy én írtam, talán színesebb volt az egész, és bizonyos részek az elején még könnyebben követhetők, de idővel még neked is leesik, hogy "még TE MAGAD IS LUSTA VAGY ennyit görgetni" nemhogy még az olvasóid :-P


2: ha mégis nagyobb blokkokat írsz, tartsd a fordított sorrendet: mindig a legfrissebb blokk legyen felül. SENKI NEM SZERET TÚL SOKAT GÖRGETNI!
 - kopik a 700Ft-os egér,
 - meghallja a főnök a melóban,
 - ujjlenyomatos lesz a polírozott telód a klotyón ülve
 - elfárad az ujjad és 100 ponttal kevesebben nyomsz majd munkaidőben a Candy Crush-ban
....szóval ne. Ne csessz ki az olvasóiddal.

3: Blogírás előtt / közben

4: Ne írj túl sokat egy bejegyzésbe. Reggel zombi módba a buszon zötykölődve, napközben két Angry Birds közt a céges klotyón, elalvás előtt a Dallas reklámjai alatt az olvasóid NEM AKARNAK sokat olvasni!
Betölt az oldal, meglátják, hogy 2 oldal teli szöveg és kiikszelik. A francnak sincs kedve abban a 10 nyamvadt percnyi nyugiban, tojáskeltés közben belekezdeni a kis regényedbe, mert úgyse jutnak a végére, akkor meg mi értelme?


5: Tegyél legalább pár képet a blogodba.
A 21. században élsz ember, az olvasóid még a klotyón ülve  is tudnak Pokemon-t fogni, az meg színes, zenél, villog, te meg eléjük raksz fél oldal szöveget...
Szerinted melyiket választják majd?
Ok, ha túlzásba esel mint én, valószínűleg az se jó, mert azt meg átpörgetik, amolyan post-it képregényként, anélkül hogy tényleg megnéznék ami rajta van,és akkor meg mi értelme?
Igaz, hogy a kevesebb néha több, és az egyensúlyt nem könnyü megtalálni,
de KÉP KELL BELE!
Másképp hogyan tudnád IGAZÁN JÓL leírni EZT:


6: Kell az újdonság de nem mindenáron, úgyhogy ha jót akarsz magadnak,


7: Ha blogot írsz, írd rendszeresen! És főleg a havi rendszerességnél NE ritkábban!
Ok, az olvasóid többségének kicsit jobb a memóriája mint egy aranyhalé, de bármilyen jókat is írj, ha nincs meg a rendszeres frissítés, elfelejtenek.
Joggal.
Egy átlagembert 2 hét alatt annyi inger, hír, kép, film bombáz, hogy ha leülnél és listát írnál róla már az sok lenne, szerencsétlen parasztnak meg tartalommal együtt fel kell fognia azt.
Gondolj csak bele, még a Trónok harcához hasonló sorozatok is heti szinten jönnek, te meg havonta egyszer firkantasz pár sort a kis életedről? Szerinted ki emlékszik majd rá, hogy "mi volt az előző részben"?


8: Maradj hű a - jobb esetben a címben is - kitűzött téma-csapásvonalhoz!
Ok, egy gasztrobloggal nehéz mellémenni, de ha mondjuk ott is áttérsz a hely/város bemutatására, a kaja leírását meg besuvasztod az utolsó két sorba, előbb-utóbb pont a célközönséged bukod el, akit meg a városok érdekelnek az - józan paraszti ésszel belátható - nem egy gasztroblogban fog tippeket keresni.


9: Tagolom hogy hasson - pedig itt már kirészleteztem - :
NE GYÁRTS
TARTALOM NÉLKÜLI
SZEMETET!
Még a legnagyobb sztorik is elfáradnak idővel, hát még te, és ha belegondolsz, jobb ha az emberek Terminátor 2 szinten emlékeznek rád, a Terminátor 3 helyett...


10: Legyen önkritikád:


Közzététel elött inkább aludj rá egyet és másnap olvasd el mégegyszer amit írtál!
Még mindig elég érdekes? Nincs tele hibával? Ma sem írnád másképp?
Akkor most már megoszthatod.


Igen, ezekből én is sokat elb*tam.
Nem mindet, de sokat.
Ez önmagában még nem lenne gond, De...


Az elkaszált 4. évad

De HA csinálnék is 4. évadot, annak már semmi de SEMMI köze nem lenne se Ausztriához, se a külföldi munkavállaláshoz, annak meg a fentebb leírtak miatt nem sok értelme.
Még HA minden össze is jönne az idénre tervezettekből, akkor is összesen 4 bejegyzésem lenne:

1: megírnám végre a régóta ígért "Final countdown 3/3: Ráduplázni az ultimate Passo Tour-ra" részt, ami tavalyra volt tervezve, de egy kretén fél-more, csaló BP-i autókereskedő, a marketingosztály augusztusi szerviztempója, és a szabadságomhoz időzített osztrák monszun sikeresen keresztbe húzta.
Annak a pár embernek, akinek tetszettek annyira a korábbi túráim, és ezt (is) szeretné saját maga is átélni, azoknak itt az útvonalterv: - 1.nap - ; - 2.nap - ; - 3. nap - ; - 4. nap -
és pár kép motivációként:
2: belekerülne egy nagyobb blokként a Szuper Szvájci Szerpentin Túra, az alábbi terv alapján:
nagyjából ezeken a helyszíneken:

3: kisebb 2 napos túrabeszámolóként, kb nyár közepe körül, beleírnám a "Pengeélen a Mangarton" szlovén túrát, ezen az útvonalon: - 1.nap - ; - 2.nap - 

4: végül, de nem utolsó sorban, kora ősz körül a "Párban Prágában" hétvégét - naná hogy megint - motorral.

Igen ám, De...
Ennek a nagy része a saját szerencsefaktorból kiindulva úgyse jön össze :-P Az egyik felét elmossa az eső, a másik felét eltapossa Godzilla vagy "önszántamból" kell lemondanom valami más gebasz miatt. Mi maradna ide?
Másfél bejegyzés fél év alatt, amit a(z új) célközönség: motorosok / Olaszországba/Svájcba/Szlovéniába kirándulni vágyók úgysem találnának meg...
CSAK és kizárólag olyan részek amik az Ausztriába költözőket kb fél %-ban érintik?
Na nem. 
Ennek így semmi értelme, úgyhogy, jöjjön az a mondat, aminek már talán rég el kellett volna hangzania:
Viccet félretéve:

- köszönjük a figyelmet - 


...de tényleg. Tényleg kössz mindenkinek, aki legalább 1-2 részt elolvasott belőle, még egyszer köszönet a Határátkelő Blog szerzőinek, akik megjelentettek az írásaimból párat, és köszönet mindenkinek, aki ezt a blogot valaha is tovább ajánlotta bárkinek.


THE END.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
bip: Ne morogj, nem basztalak át, ez tényleg a vége volt, de az "ALTERNATÍV BEFEJEZÉS" mindig a "betűk után" van.
...tudod, amikor tolakszol ki a moziból mert pisilni kell :-P

Szóval... Attól mert EZ a Blog itt véget ér, a történet nem ér véget, csak könnyebben fogyasztható Video formátumra vált! :-)
...igen, hogy ne kelljen görgetni :-P

akit érdekel, az első próbát itt találja:


de nyugi, a tényleges videókban szöveg is lesz, a létrehozott Youtube csatorna meg - erre a most még inaktív linkre - lesz belinkelve :-)

Kössz mindenkinek! 

...Egy élmény volt.... :-)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése