2016. június 8., szerda

Final countdown 3/2: Best of Slovenia motorral - Part 1Kicsit olyan lett ez az évadzáró, mint a Harry Potter utolsó részei: Egy filmbe nem lehet besűríteni a történetet annyira hogy valami épkézláb egész legyen belőle a végére, darabolva meg elveszel a részletekben és a végére úgysem emlékszik senki a sztorira, csak max arra hogy valami zavaros tördelt szar volt az egész :-P
Kvízkérdés 100 pontért - vagy első nekifutásként teljesen őszintén:


2: Melyiket válasszam? Zárórészként illene valami egybefüggő nagy finálét elsütni, hogy mindenki szájtátva kattintson fél perc fáziskéséssel az "x"-re, miközben próbálja még egyszer összerakni hogy mi is történt.... A gond csak az,hogy már a Szingapúros bejegyzés is önmagában több volt mint előtte néhány teljes hónap, úgyhogy nincs más választás, darabolni KELL a sztorit, majd max. kiadjuk több déjvédén...


3: Ha most visszagondolsz bármelyik sorozatra amit elkezdtél nézni, de félbehagytad valahol, mikor jött el a pont, amikor már nem érdekelt az egész?
 - mikor túl sokára jött az új évad és elfelejtetted? (igen ezt én már rég elbasztam :-P)
 - mikor meghalt Bobby?
 - vagy mikor beleuntál abba, hogy az 5. évad után is mindig minden ugyanaz?
A főhőst még mindig rendszeresen félholtra verik de feltámad, az aktuális Bögyös Macát meg még mindig nem láttad pucéran, és valahol a 72. epizódnál, mikor megint bedobnak egy schnitt-et a legjobb rész előtt, elszakad a cérna, odabaszod a TV újságot egy hirtelen jött "faszom az egészbe"-vel és ...elkapcsolsz egy másik csatornára...

...azt meg ugye senki sem akarja... :-P

Lehetett volna ez a túra is pont olyan mint az eddigiek.
Indulhattam volna egy hátizsákkal mint mindig, benne a kötelező 1,5-es Ice Teával és a 2 száraz alsóval, amiket aztán az első nap végére elhasználok, majd jön a "kifordítom-hétfő / befordítom-kedd / vonalkód előre-szerda trükközés, de ugye EZT se akarja senki :-P

Még szerencse, hogy mikor bejelentettem az asszonynak, hogy én 4 napra lelépek az idei első ádvencsör-túrára, most gondolt egy merészet és csak ennyit mondott:
"Jó, de akarok menni én is"

...ha jól emlékszem, valahol itt elröhögtem magam :-)


- 1. Nap -

Úton Bledbe fagyhalállal"...ok, de tudod-e mivel jár ez?"
"...persze"
"...neeeem, Neehehehemm ....hidd el... fogalmad sincs..."


1: nézd, itt az útvonal: 1. nap, 2. nap, 3. nap, 4. nap. (ezek linkek)
Ez majdnem 1100km.
Motoron.

2: A kedvenc mantrámat is ismered: "mindegy mit mond az időjárás jelentés, soha ne higgy neki!"
Egy biztos: MEG FOGUNK ÁZNI.
Nem egyszer.
...és nem kicsit...
ezt garantálom.

3: Itt egy rövid használati utasítás a motorostúrákhoz:


4: Ha egyszer elindultunk, NEM fordulunk vissza... A kilométernek meg kell hogy legyen, különben nincs több céges motor, úgyhogy Villachnál van az utolsó lehetőség hogy felszállj egy vonatra :-)

"Nem baj, ha te is ki szoktad bírni, akkor én is ki fogom! Megyek!"
"Muhaha, rendben, de ne feledd, Te akartad..." :-) ...Akkor indulás!

Kezdjük "easy" fokozatban - avagy "kampányidőszakkal": Május lévén majdnem ideális motoros időben 12-15 fokban, napsütésben gurulgatunk a Wiestal-i szerpentinen Bischofshofen felé, majd kb 100km után Radstatt környékén megállunk tankolni."Na? Hogy bírod? Nem fázol, minden ok?"
"Nem rossz, csak kicsit elzsibbadt a hátsóm"
"Akkor jó, jöhet a 2-es pálya, "advanced" fokozat, most innen felmegyünk úúúgy.... 1500 méterre, Obertauern fele...
"...lehet hogy ott egy kicsit "hüvi" lesz fent..."

16 fokból indultunk...

Untertauern után kicsivel (nem szóvicc, tényleg van ilyen) 1100 méteren már csak 9 fok volt, de az még ugye viselhető, főleg mióta normális ruhában motorozok, de Obertauern innen még 400 méter.
...felfele.
Ez pedig bár valószínűleg a legtöbb alföldi-nek nem sokat mond, ITT, májusban pont 1 fokot jelent ...50 méterenként :-P Tessék kérem számolni :-)

...6...


...4...


...2,5...


...bassza meg, itt hideg van... :-P


"Te nem fázol?"
"Én....? Dehogy, nem én remegek, csak szar az út...Nekem ez már meg se kottyan!" :-P

Nos, habár ez már eleve a "szar az út" miatt Ausztriában legalább akkora hazugság mint bármelyik parlamenti képviselőnk vagyonnyilatkozata, ha ezt nő is olvassa, elárulok egy titkot, hogy hogyan lehet megtudni, fázik-e a férfiember:
Kérjétek meg hogy vizeljen szívecskét az út menti hóba :-P
 - ha megy, tényleg nem fázik
 - ha szívecske helyett EKG eredményt produkál, akkor egy kicsit fázik
 - ha Gardena gyepöntözőfejet megszégyenítő kaleidoszkóp mintát produkál 3 különböző sugárral egyszerre, az meg azért van mert 2 ujjal 2cm-n már nehéz célozni, ÉS mert itt már kurvára fázik.

Igen, itt nekem is meglett volna 5sec alatt a százszorszép virágrajza :-P

Persze Facebookon jól mutatott volna pár teli-vigyoros hógolyózós kép, májusban, motoros cuccban, de szép padlizsán lila szájjal nemcsak hogy nem lett volna őszinte a szelfi mosoly, de az epilepsziás rohamos koreográfiával valószínűleg sokan inkább kokainfüggő transzvesztitának néztek volna :-P
úgyhogy fullon izzó markolatfűtéssel inkább jobbnak láttuk továbbpöfögni.

Szerencsére a "bűvésztrükk" a hőmérővel lefele is működik, úgyhogy negyed órával később, és pár száz méterrel lejjebb, Oscar jelölésre méltó alakítással kérdeztem:
"Na, nem is volt olyan vészes ugye?" :-)
"Nem, nem kiolvadni álltam meg, hanem megnézni Ezt:


"Tényleg? És hol vagyunk most?
"Ööööö.... (csinálj úgy mintha tudnád!) .... "Útdíjfalván!" :-P


Benézzünk?

Ne.

Az udvar egy semmi, és már az is fizetős...:


...a "körbevezetés" kb ott visz a fateraszon körbe, meg pár teremben, de két főre lenne vagy 12 000, hogy aztán kb ugyanennyiért egyetek még végül a várteraszon 2 tányér levest.
Ne hülyéskedj.
Ennyiből otthon megvan egy hétvégi strandbelepő az egész családnak, lángossal, sörrel és fagyival, és garantálom neked, hogy többet ér mint ez.

Menj inkább tovább. Ha ügyes vagy, az asszonynak fel se tűnik, hogy a Nockalmstrasse kimarad - vagy feltűnik, de nem szól és örül neki - te meg ne aggódj, autópályán nincs olyan messze, ide meg eljöhetsz máskor is:


És pont itt kell megemlítenem az elsőt, abból a sok pontból, amiért megéri az asszonyt motoros túrára vinni:
Ha útközben rájössz, hogy hideg van, esik, vagy csak simán puhapöcs vagy végigcsinálni azt az útvonalat, amit otthon a légkondis szobában, fotelben ülve beterveztél, nos Akkor te Nem nyámnyila kislány vagy.
Nem.
Ott és Akkor, te gondoskodó férj vagy, aki az asszony kedvéért a 16 fokot és az autópályát választja! Volt-nincs bűntudat, és még a relativitás elméletről szóló emlékfoszlányaidat is felfrissítetted! :-)
Kell ennél több?

Az aznapi úticél - Bled (világutazós link itt) - innen még úgyis majd´ 200km, a Loiblpass az osztrák-szlovén határon pedig pont elég lesz 8 fokban a Passokból.:


Mi tagadás, EZ (is) tényleg egy fasza szakasz:


Másfél órával és egy tankolással később pedig már meg is érkezünk Bledbe, (kényelmes kora délután, nem pedig szürkületben tanácstalanul bóklászva mint egyébként) azon belül is egy igen fasza és ajánlott hotelbe: a Hotel Jelovica-ba: (érdemes végigpörgetni a képeket a Booking.com-on)
1: fasza nagy szobát kaptok:


...korrekt fürdővel:


2: estére Bregyó 1-2 helyett Pro7-tel nagyképernyőn:


Nem, tényleg nem EZ a legfontosabb, de hozzáad az összpontszámhoz, és aki most nagy hanggal megkérdezi, hogy este mért nem inkább doktorbácsist játszunk TV nézés helyett, az valószínűleg még nem ült 400km-t motoron.... főleg nem 10 fokban.
...Szóval De, estére a nézhető TV igenis számít! :-P

3: Végül de nem utolsó sorban, mindezt ilyen kilátással:ami aztán este duplán megtérül:


És pont itt kell megemlítenem az másodikat, abból a sok pontból, amiért megéri az asszonyt motoros túrára vinni:
Ugye ha egyedül mész túrára, pont 3 szempontod van a szálláskeresésnél:
1: legyen olcsó
2: legyen benne ágy, meg legalább langyos vezetékes víz
3: ha lehet, legyen ingyenes Wifije
Kajának úgyis ott a tasidban a Spar-os madárlátta beigli, vagy valami hasonló:


...innivalónak csak maradt még benzinkutas Ice-teád, több nem kell.

Bezzeg ha viszed az asszonyt! Tök nyugodt szívvel keresel 3-4 csillagos Wellnesszállót, szaunával, és brutál kilátással, és (félig)őszintén mondhatod, hogy nem számít a lóvé, a lényeg hogy neki tetsszen! :-)

Minél faszább, annál jobb!

Egymagadnak tuti nem olyan hotelt találtál volna, ami 50 méterre van a Bled-i tótól:
A harmadik asszonypárti pont az öltözködés:
Májusban itt kényelmes 20-23 fok van, és bár motorosgöncben is bóklászhatnál itt, a nejed úgyis rád szól, hogy ne nézz ki csövesként, és tegyél be legalább egy normális farmert meg legalább egy-két rövid ujjú inget.
Voilá, mennyivel jobb így!
Nem a keresztszövésű Cordura motoroscucc polírozza a széria-télapózsákodban a párolt mogyikat, hanem puha száraz pamutcuccban mászkálsz, és így már meg is van az előfeltétele a negyedik feleség-túra-párti pontnak:

Út menti Mekdó 1 eurós sajtburgerrel elvitelre? Nem rossz, de ha viszed a nejed, nyugodt szívvel nézel ki egy rendes éttermet, és mivel nem protektoros zsugorfóliázott gázolt borzként érkezel - mily´meglepő - be is engednek, mondjuk ide:


...ahol ilyen kilátással várnak:...és kérsz vígan 2 személyes brutál grilltálat (aminek persze hogy te eszed meg a 3/4-ét :-D)


Igen ám DE...

...nyugi, nem rákontrázós telhetetlen rinyálás jön :-P

De attól mert 1x az életben német nyugdíjas bling-bling módban nyomjuk a motorostúrát , az még nem jelentheti azt, hogy most benyomunk 2 korsó búzasört, azt megvárjuk a szaunában zacsi hintáztatva amíg elkezd hatni :-P

Nem.

Ha már eljöttem Bled-be fel KELL mennem a várba a sziklán!
Gyerünk, jó móka lesz, csak alig pár lépcső:


jó, azért egy kicsit több...:


Oké, oké, nem kicsit, hanem kibaszott sok lépcső :-P


És bár mire felérsz a várkapuig az étteremben púposra pakolt kis potrohoddal, már minden testnyílásodon sípolsz, de mindenképp mássz fel idáig, mert nagyon megéri...

...Ennél a kilátásnál...:..ezt a három mondatot tuti hallani fogod:


A várról nem is beszélve:Ha szemfüles vagy fotózhatsz házisárkányt


Nem, nem a hozottat, hanem az itteni kovácsoltat:


Innen már csak 5 lépés a kápolna:


A vármúzeumban pedig fotózhatsz lovagpáncélt és kincseket:


vagy gardróbklotyót 1,40-es parasztra tervezve, mellette a 2 méteres háziúr maradványaival, aki emiatt székrekedésben elhalálozott:


Az utolsó teremre meg marad az 1 pálcás kakukktojás - avagy mit tegyünk egy várterembe amire már nem maradt díszletünk?
"Fönök, a Jenő egyik haverja vett a múútkor részegen egy terepasztalnyi méretű 3D-s Avatar díszletet... Aszonta` fasza mee világít meg minden, és 2 rekesz Kalovacko-ért odaadja...!


"Ez az Tibor, PONT EZ KELL nekünk!! A kiskölkök zabálni fogják!!"
"A kék macskacsávókat is adja hozzá?"
"Azokat nem, de majd vesznek a parasztok hűtőmágnest, meg kannásbort a pincében Pater Noster-nél" :-P

Hát...
...képeslapunk már van, úgyhogy akkor irány a borospince!

...Egy emelettel lejjebb aztán tényleg megtalálod Julianusbarátot az Adult Szuvenyírshopban:


és itt megjegyzendő, Bor-isz atya igen barátságos és vidám ember - ami bár valószínűleg szakmai ártalom, vagy annak szövődménye - mégis tökéletes Sales-essé teszi.
"Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel" ...mondhatná, de nincs rá szükség.


Ne is erőlködj, hiába csak fotózni jöttél be, 10 perc múlva röhögve állsz az ajtó előtt, 3 üveg helyi borral a kezedben :-) de végül is erre mondják szakszóval hogy "win-win helyzet" nem?

És hogy a végére ne maradjunk szakállas sablon slusszpoén nélkül, a kapun kilépve kénytelenek vagyunk előre nézve meglátni ezt:


(hatásszünet)

...

...nem, nem a hegyek. (bár a látvány nem semmi az tény)

...Mivel mire idáig visszaérsz, már nem kocsonyaként remegnek a lábaid, és a pólódra izzadt tintapacateszt is eltűnőfélben van, ezért a fenti kép láttán vicsorgás helyett vigyorogva csak ennyit szólsz:
"...Nnnabazdmeg"

Itt a parkoló!

(dudumm-csssz)

Igen, tényleg felhozathattad volna a formás kis hóember tested idáig a céges motorral is, de valahol azért érzed, hogy jobb ez így.
Ha nagyon hiányoznának az elégetett kalóriáid, negyed órával később már úgyis visszaérsz a sétálóutcába és engedhetsz az ördög (cafe) kísértésének:...vagy Update Norbiként lemondasz a triplacsokis palacsintáról és szép lassan visszasétálsz a Hoteledbe a parton, a tájban gyönyörködve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése