2013. december 5., csütörtök

Hello Ausztria - Egy rövid december


vagy ugrás a legelejére:

12.05. Korrekt bánásmód irónia nélkül


Megjött a decemberi fizetés, és Magyarként most kellemesen meglepődtem.
Ugye az osztrákok nagy előnye, hogy habár havi szinten kevesebbet lehet keresni mint a németeknél, viszont törvényileg jár 13. és 14. havi fizu is!
Na nem ez volt a meglepetés, mert ezt minden hülye megtalálja 5 perc alatt a neten, viszont ami a KTM korrektségét mutatja, hogy annak ellenére hogy hivatalosan a próbaidőm csak dec.2-vel járt volna le, dec. 1-én én sem a megszokott összeget láttam a számlámon :-) Ok, persze, nem sokkal többet, mert részidőarányosan a 100%-ból ennyi járt.
De mutasson bárki nekem egy multit magyarisztánban, aki a próbaidős kisparasztnak is csepegtet valamennyit és nem valami olyasmit köhög be, hogy még csak 3 vagy 4 éve vagy itt ezért csak 60% jár, vagy a kedvencem: "nem hoztuk a tervet ezért az idén képeslapot sem kaptok buzik, mert kellett a prémiumotok főnök új A7-esébe"

M.L.K. után szabadon: "Van egy álmom..."

mindössze annyi, hogy Pénteken szeretnék hazaérni.
Mondom Pénteken!
Nem szombaton.
Csak azért mert egész jó kis havazást jósolnak. És az igazat megvallva nem az alpesi fél métertől félek 400km-en, hanem az otthoni 5cm-töl a Kisalföldön... Ez azért gáz nem?
De mielőtt azt mondanátok, hogy most mit bunkózok innen, egyrészt ha a múltkor a +10 fokban a szélcsend is betett a MÁV-nak, akkor most mit várjak?
Másrészt meg úgy látszik nem vagyok egyedül a véleményemmel:

...Remélem megkapták, mert kb nov. elejei szösszenet volt :-P

Apróságok

Ugye mivel megint költöztem ezzel 2 dolog következett megint.:
1: át kellett jelentkeznem lakcímileg Mattighofenbe. Érdekes módon, most hogy nálam volt az útlevelem is, így nem 10 perc volt csak 5. Sorszámtépés nincs, a hivatalon belül mindenki azonnal segít,hogy a jó irodába kerüljek - kedvesen és mosolyogva - ahol kitöltenek egy egy oldalas papírt (nem kitöltetik velem), ezt aláíratom a panziós papival és kész. Még csak vissza se kell vinnem nekik, elég lent bedobni mindenféle meghatalmazás meg egyéb szarok nélkül a főbejáratnál a postaládába, a többit intézik. Kedvesen, szó nélkül és nem mellesleg GYORSAN.
Ha valaha egyszer haza kell költöznöm innen, ez biztos hiányozni fog :-(

2. minden kis csóró örömére megnövelték a LIDL-t :-D Ja, meg közelebb is költözött a mostani helyemhez :-) Ennek következtében a napi kajám már vígan kijön 10 Eur-ból (a kezdeti 13-15-höz képest), ha meg se csokit, se chipset, se kannás-bort nem veszek, akkor megvan 8-ból. És mint köztudott, a Lidl-ben azért nem szemetet kapsz. Nem is beszélve arról mikor a Kinder Milch-schnitte 10db-os dobozban 1 Eur :-D Még jó,hogy biciklivel járok dolgozni :-)


12.12. Nem-korrektisztán


Ma beszélgettem egy magyar sráccal a soron és valahogy szóba kerültek az orvosi ellátások, kórház stb, és mondott egy elég érdekes dolgot: Attól mert nem otthon dolgozol, ergo nem fizeted a magyar TB-t, az a befizetések hiányában nem szűnik meg!!!
Sokkal inkább az történik, amire az ember legmocskosabb számítása hajaz: szépen mindenféle értesítés, telefon vagy levél nélkül halmozzák neki a "tartozást", majd amikor már elég sok összegyűlt, majd akkor jelentkeznek, hogy fizess 800 ezret :-P Gondolom kamatostul...
Szóval bárki emigrál, ki kell tölteni és be kell küldeni - kizárólag postán persze - egy űrlapot az Egészségpénztárnak,hogy te már x dátumtól nem otthon dolgozol és máshol FIZETSZ MÁR TB-t.
Ja, és NEM ÉR RÁ!! A kinti szerződésed aláírásától számított 15 napon belül be kell küldened!
Kíváncsi leszek mi lesz még ebből nekem így 3 hónap késéssel.... :-P Remélem a hivatalaink most is olyan trehányak és lassúak mint mindig és fel sem tűnik... :-) Jó lenne, mert nincs kedvem fizetni :-P


12.13. A legkisebb is számít: Boldog karácsonyt


Pénteken megvolt a céges karácsonyi buli.
Hát... Eléggé meglepődtem. Persze pozitívan. :-)
A mai világban,ugyanis egyre több cég és vezetősége felejti el, hogy a dolgozóiból él, ők termelik a tényleges hasznot, (meg a főnök bónuszát is!! :-P ) és ezt azért néha nem ártana megköszönni nekik!
Na a KTM nem felejti el... :-)

Ami sok cégnél van: Kaja :-) 


Már a bejárattól nem messze kezdődött egy asztalsor, aminek nem a nagy tervezett létszámtól nem lehetett látni a végét, hanem mert annyi fajta kaja volt rajta:
Nem, ez itt nem kimért egytálétel, 2 szem szaloncukorral :-) Szedj amennyi beléd fér :-)

Ami már kevesebb cégnél van: Pia és dekoráció


Ok, a legtöbb cég kitesz ilyenkor képeket, mintákat a termékeiről, itt sincs ez másként - leszámítva a versenymotorokat, meg a fél-hivatalos prototípusokat :-) ...ja igen, meg az összes tuját, díszfát meg pálmafát, amit még hoztak dekorációnak.

Ja, igen, a pia :-) Ok, ingyen van az üdítő. De a bor meg a sör is :-D
Ha hoztak volna néhány színes szalagot meg lampiont, felért volna egy Oktoberfest-tel :-)És végül: a meglepetés és ami sehol máshol nincs :-)


Ok, van évzáró beszéd meg filmvetítés, láttam én már ilyet...

Vagy mégsem....? ;-)


Na ezt kapjátok ki:


Akinek meg limitált a mobilnetje vagy az IT figyeli a céges gépe adatforgalmát
azoknak íme egy pár kép:
Szóval... Egy elég fasza félórás, zenés/videós lézershow, aztán:
Minden koktéllal, röviddel stb felszerelt Bárpult :

Dj pult korrekt hangtechnikával:

7 vagy 8 világbajnok személyesen az MX1, MX2, MOTO3 meg mittoménmilyen kategóriákból:

a teljes vezérkarral együtt, köszönik mindenkinek, hogy olyan motorokat építünk, amivel ők folyamatosan nyernek :-)

Úgyhogy ezért a profit egy részét szétosztják :-) (nem, azért nem 4000-ret :-) )
Aztán ugye a 20 éves törzsgárda tagok megkapták a külön emléklapot és eléggé vigyorogtak tőle, de ez még semmi: az a manus, aki 40! éve van a cégtél, na az kapott egy motort :-) Nem, nem szériát. Az is kurva sokba kerül,de nem. Megkapott egy eredeti versenymotort (örökbe, papírokkal mindennel) a 60-as évekből, aminek az értéke euróban is 5 számjegyű... Boldog karácsonyt! :-)

Ja... és végül de nem utolsó sorban: volt vagy 3 csokiszökőkutunk vazze :-)

Sajnos a legjobb kép meg lemaradt, hogy a gumiraktárban voltak a sörcsapok, és k**va jól nézett ki, hogy a pult előtt egyekben áll a sör, mögötte meg a Conti Sport Attack 190-es hátsó gumik :-)
De majd jövőre... ;-)


12.18.: Meglepetés!


Elég jó hét volt ez. Azok után hogy megvolt a karácsonyi buli, arra aztán végképp nem számítottam, hogy valahogy minden nap csurran-cseppen majd valami :-)
Először is hétfőn vagy kedden a szakszervezet osztott karácsonyi ajándékot minden dolgozónak, de akkora b*szott dobozban, hogy bringával alig bírtam hazavinni:
Egy napra rá meg a főnök hozott még mézespuszedlit meg 1-2 apróságot:

Ez aztán a "Boldog karácsonyt" :-)


12.19. Az utolsó nap


Bár valószínűleg sosem fogja látni, lefordíttatni meg főleg nem, de ezúton is köszönöm a főnökömnek, hogy tudván, ez az utolsó napom, nem adott semmi melót mára. :-)
Így volt időm egy elég fontos dolgot elintézni, megtervezni nagy vonalakban a jövő évet:
Rövid (olasz) távon:

Rövid (szlovén) távon


Közép (horvát) távon:


aminek különlegessége egy potom 200km-es tengerparti szerpentin:

És akkor még nem is beszélve a Stelvio-s Ultimate Italy Tour-ról a Stelvion keresztül Monte Carloba :-D amit jövőre akkor is lenyomok ha végig meteorok potyognak az égből :-P

Tudom, kicsit genyóság ilyet idetenni, de egyrészt bárki beszállhat - a beugró 2 nap szabi (péntek/hétfő) - elsősorban persze motorral, mert az autóval érkezőket jó esetben a köztes megállókon tudjuk bevárni.
Másrészt meg akkor gondolom senki nem fog anyázni, amikor minden túrán minimum 300km-en tuti megint indiai monszunban ázunk majd éppen szarrá, és ugyanaz a vizes gönc rohad ránk a következő 200-on :-P
Persze egy csoda lenne,ha mind sikerülne is - az idei év alapján legalábbis :-P de legalább már a terv megvan, hogy jó esetben csak a sisakot meg a hátizsákot kelljen felkapni a 2 váltás alsógatyával :-P :-)
Azoknak meg, akik még ezután is elmorzsolnak egy dögggöjjjééé meg-et - csak annyit, hogy a kifogások fele amiért nem jössz, vagy indulsz el bárhova máshova, alapból lustaság/baromság, a másik fele meg csak a te elhatározásod kérdése, mert még fél éved van nyárig... Ès ezt tudod jól te is...
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése