2016. február 12., péntek

Best of Austria - 2. év a tutiban - DVD Menü

  


Igen, csak rászántam magam, 


hogy gatyába rázzam a 2. évadot is...

2 év késéssel irdatlan pofátlanság ezt mondani, úgyhogy PONT EZÉRT: 


"jobb később mint soha" nemigaz? :-D





Made in Austria blog 2. évad - Intro



Hol is kezdjem…
Mondjuk a miértnél…
Minden tisztességes film, sorozat, könyv, képesmotor hirdetés a neten általában a „miérttel“ kezd.
Igen, az első évad végén úgy volt hogy abbahagyom a blogírást, de nép akaratával, a statisztikával és a saját démonjainkkal nem célszerű sokáig szembemenni.





Eisriesenwelt – avagy csalódás a sötétben



Csak lassan jöttem rá, de ennek a Salzburgi régiónak megvan az az előnye, hogy – ha valami csoda folytán nincs éppen szar idő, akkor 50km-ren belül minden van: Alpesi vízesésekkel tarkított szerpentinektől és háttérkép-tavaktól kezdve, a mediterrán hangulatú részekig amit csak akarsz. Hol nem voltál még? Áááá, igen, mondjuk - az Eisriesenwelt jégbarlangban! -
Ugyan vagy 3x elindultam már ide ugye tavaly, de most tényleg oda is érek! Zárás előtt! Nem is esőben haha! Na hajrá.



Hétköznapok egy üdülőövezetben - Seekirchen


Ugye amikor ideköltöztünk, nem teljesen voltunk tudatában, hogy ez a környék még osztrák viszonylatban is luxusnak számít.Ok, hogy az ingatlanosok legtöbbje azt a sablon szöveget teszi minden hirdetése elejére,hogy "Lakjon ott,ahova mások üdülni járnak", csak azt felejtik le az apró betűből hogy "mennyiért" Szép-szép ez a falu, de te sem gondolhattad komolyan, hogy a random időközönkénti harangszó 3 különböző toronyból "ingyen lesz" neked... ;-) 




EICMA & Milano - motorkiállítás "tömörítve"



Szinte minden motoros ismeri vagy hallott már a Milano-i EICMA motorkiállításról.Ez a motorgyártók "Genfi autószalonja" ahol rendszerint egy csomó újdonságot bemutatnak, ráadásul mindezt giga területen és méretekben, és mindezt Olaszország egyik legszebb városában. Jól hangzik mi? Igenám, de mint mindig, az ördög most is a részletekben lakozik! Katt - IDE - és meglátod mennyire!




Évzáró összefoglaló - honvágy kontra életszínvonal



Kezdjük a matekkal, hogy legyen súlya a mondandómnak: Aki szeret utazni - mint én is - elég sokat nyom a latba, hogy ha elkezdjük összeszámolni hány helyen jártam idén:
 - tucatnyi jó helyen Ausztriában, barlangtóval, jégbarlanggal, alpesi szerpentineken stb.
 - megjártam 2x Malaiziát céges ügyben, 3x Olaszország legjobb részeit céges pénzen, és még sorolhatnám. De ezek csak a Facebookra való kirakat sztorik. A fennmaradó 350 nap azért kicsit árnyaltabb képet ad, úgyhogy akkor összegezzünk!




Weekend in Malaysia - Part 1 - Az utazás örömei és a kommunista hangulatú kapitalizmus


 Ez a 3. vagy 4. utam Alor Setar-ba, ami nagyjából 450km-re van Kuala Lumpur-tól északra, majdnem a Thaiföld-i határon.
Most adódott viszont csak úgy, hogy egy teljes hétvégét kellett itt töltenem, és ha már így alakult, elhatároztam hogy a net szerint 80 Euróból megjárom Kuala Lumpurt oda-vissza. Az meg Sir Sean Connerynek sem volt szar a Briliáns csapdában, úgyhogy gondolom nekem se lesz okom panaszra :-)




Weekend in Malaysia - Part 2 - Kőbevésett dzsuvás mesekönyv - Batu Caves Kuala Lumpur


Valahogy arra számítottam, hogy kb ez is olyan lesz mint az osztrákoknál, hogy tömegközlekedéssel a turistalátványosságok max 10km-es körzetébe jutsz, aztán fél nap séta van, túrabakancs-kantáros bőrgatya kombóban a 35 fokban :-P ...de...nem.
Egy ember alapú egyisten-hithez szokott európai először meghökken a kapunál, de még nem is sejti, hogy lesz itt még egy 10m-es zöldeskék majomfejű fáraónál durvább dolog is...





Weekend in Malaysia - Part 3 - Downtown Kuala Lumpur



Hollywood - az Álomgyár - több mint 100 éve formálja így-vagy-úgy a valóságról alkotott képünket, és ennek - ITT, Kuala Lumpurban - most Te iszod meg a levét.
Lehet hogy szarul nézett volna ki, hogyha Connery kuvaszként lihegve, vizes törölközővel a fején csavargatta volna fél percenként az öltönyéből a vizet, de legalább tudnád, hogy ide vagy max egy szál zebramintás fecskében érdemes jönni, vagy beduinként :-P
Ettől függetlenül annyi biztos, hogy annak ellenére hogy Imhotep-re aszódsz al első fél órában, Ez a hely nagyon megéri!





Bond nyomában 2 keréken - Monte Carlo Tour


15 év, fél tucat James Bond epizód, és a teljes Amerikai popkultúra asszimilálása után kész volt a (motoros) fogyasztói társadalom teljes Feszty körképe a fejemben. Ebben a 3500-km-es útvonalban, benne volt minden: Az összes MTV-s videoklip, a Minden lében 2 kanál összes évada, a Top Gear best of, és az összes Loréal reklám - És a nyugati TV hipnózisa hat ám rendesen: Öreg, ha -- ezt -- a túrát lenyomod motorral, királyabb leszel mint James Dean, Simon Templar és Batman együtt!





Liechtensteinklamm - Jurassic-szurdok jódli beütéssel


Ausztia májustól októberig a szabadtéri programok és "húbazdmeg helyek" mekkája. Fél perc alatt bárkinek tudok 5 olyan helyet ajánlani ahonnan garantáltan karácsonyi pontyként tátogva fog kijönni,
...DE... Magyarok vagyunk ugye, úgyhogy ha ár-érték arány szerint kell rangsorolnom, nem kérdés hogy mi viszi a prímet:
 - a Jurassic-szurdok némi jódli beütéssel





St. Wolfgang - a mindenes bőrgatyás osztrák skanzen


Mindenki úgy odavan Hallstattért, ami ugyan tényleg nem rossz, de azért ugyanezen a környéken van sokkal jobb is: Gyere és nézd meg St Wolfgang-ot! Ugyanolyan autentikus muskátlis képeslap falu mint Hallstatt, csak több élettel. Ugyanolyan, vagy mégjobb tó mellett van. Az alpesi háttér is pipa. Ami viszont CSAK St Wolfgangban van, az a Schafbergbahn kiindulópontja ami felvisz - ide -





Olcsó hús nem híg lével - 1050 Adventure teszt


Az Adventure széria már pont az a kategória, amin minden motoros elgondolkodik egyszer, hogy "fúúú, ez biztos fasza". Fotel üléses batár nagy túraendúró, 100-150 lóval, mi kell még?
A gond csak az, hogy ha kicsengetsz érte a több mint 4 millát, akkor tökmindegy milyen, magadnak és másoknak is csak azt mantrázod majd, hogy Kuuurvajó, mert 4 milla mínusz az tudat alatt akkor is fáj ha még afrikai szopóbéka is van rajta :-P
Ezért jó, hogy én egy fillért se adtam ezért! :-) Így megírhatom - ezt a tök objektív tesztet - hogy megtudd... mit is tud az a béka :-P






Isten zsebe mindent lát


A vallás mindenkinek privát és személyes dolga. Kivéve a "robbanékony" muszlimokat és a 21. századi katolikus egyházat Ausztriában :-P "Kedves híveink, Jézus szeret titeket!....de nem ingyen :-P Úgyhogy lesztek szívesek beküldeni a LEGUTOLSÓ HAVI BÉRPAPÍROTOKAT!!! és MI MAJD ELDÖNTJÜK belőle hogy TI MENNYIT TUDTOK FIZETNI EZÉRT!!!Na, szerintetek ki a trükkösebb? Ök vagy egy magyar? Katt - ide - és meglátjátok




Másfél nap motoros mennyország - Süd-Tirol



2015 augusztus elején valószínűleg én voltam a földkerekség legmázlistább motorosa. Megszereztem a céges szörnyet, ingyen, korlátlan benzinkártyával, és hét ágra szóló napsütésben elindultam egy 3 naposra tervezett szóló motorostúrára a világ legjobb helyei egyikére.

Ha valaha megadatik a lehetőség, - EZT a túrát - csináld meg te is!







Tátott szájjal a Passo-k földjén


Sok helyen jártam már motorral életemben, a 80km-es horvát tengerparti szerpentintől kezdve a Glockneren keresztül, Monte Carlo-ig. 
De az a vidék, ami az olasz Dolomitok csúcsai közt fogadott, egy-ütéses páratlan kiütéssel győzött, a világ összes többi útjával szemben.
...Hölgyeim és Uraim... 
Isten hozta önöket
 a Motoros Mennyországban!






Strubklamm - Plitvice kicsiben



A Plitvicei tavakról már szinte mindenki hallott. Tucatnyi vízeséssel, kristálytiszta vízzel Horvátország legszebb részeinek egyike, de Magyarisztánból is messze van, nemhogy még Salzburg környékéről. 
Aggodalomra semmi ok kérem, Ausztria közepén megvan a kisebb mása, csak mire eljutsz oda, 3x megőszülsz, és EKG mintásra harapod a kormányt az idegtől :-) Nem hiszed?







Back to the Basics - Tényleges tanácsok Ausztriába készülőknek



2,5 év... Hát mi tagadás, volt párszor hogy nem gondoltam volna hogy eddig itt leszek...
De szerintem sokan így vannak ezzel.

Ha Te is bevállalod, és nekivágsz, nem lesz egyszerű az első 1-1,5 év, úgyhogy összeszedtem néhány ténylegesen hasznos infót mindenkinek aki ide készül emigrálni

A részletekért - katt ide -

  



Malayia rev. 3. - Isten hozott a sötét oldalon


A sokadik biznisztrippen az ember már legtöbbször nem ujjongó kisgyerekként csodálkozik rá mindenre, hanem feltűnnek neki a hely árnyoldalai is.
Mit látsz a 4. alkalom után, kritikus szemmel egy isten háta mögötti maláj kisvárosban, a Harry Potter féle hányásízű tésztán kívül?

a Maláj Tesco kistúráért és egyéb érdekességekért - katt ide -





Hellbrunn - Spúrság két lépésben


"Adott egy átlagos osztrák nyári hétvége - amikor épp nem esik - az előjelzett 25 fok viszont pont kevés ahhoz hogy a strandon bámuld csurgó nyállal a ....kacsákat, mit teszel?"
...Ha legyőzöd a lustaságod, akkor jusson eszedbe... Mr Google még sosem hagyott cserben, és tud kompromisszumot kötni is:
- Itt van - többek közt a Hellbrunn-i kastély a vízi-játékokkal és ajtótól ajtóig csak 29 perc....







Passo Pennes & Trobole - Garda-tó sokadszorra


A Garda-tó Olaszország egyik legszebb részeinek egyike, így hát már amikor beterveztük idei nyaralásnak a Cinque Terre-t, már akkor biztos volt, hogy itt meg kell állni.
Külön szerencse, hogy szállást Torboléban találtunk, ami bár csak 2-3km-re van Riva del gardától, fele annyiba se került...
Hogy ez az olcsóság az "élmény" rovására megy-e, azt - itt megtalálod - 







Riva del Garda - a Garda tó ékköve


Szerencsére jártam már itt párszor, de EZT a mediterrán ékkövét a Garda-tavi városkáknak mindig megéri felkeresni, függetlenül attól hogy csak fél órát vagy 2 napot tudsz rászánni.
Nem, ez nem marketingszöveg!
 - katt ide - és nézd meg magad!







Hotel majdnem Brutale - Szállás a parton


Életedben először "nyugat-európaiként" mész nyaralni, Kikerested a legfaszább privát-strandos hotelt a Cinque-Terre szomszédságában a sziklák oldalában, dizájnbárral, szivarteremmel, és a neten látott képek alapján várod a csodát...

Kár, hogy a látszat - mint oly gyakran most is - kicsit csal...







Migránsfeeling - Heringként a Cinque Terre-n


Áááá, a Cinque Terre, nyaralásunk célja és fénypontja, a világörökségi lista Top 10-es listájának előkelő helyezettje....
Bárkinek elég egyetlen fotó, hogy még egy provident uzsora hitel árán is rávágja hogy "ide én is el akarok menni!"

...és éppen EZ a probléma...





Lerici & Tellaro - Minden amire vártál



Mikor már feladtad... Mikor már azt hitted, hogy a kétmilliós izzadó, ordibáló turista tengerből  sosem szabadulsz... Hogy az igazi, kihalt sikátorban sétálgatós, nyugodt, mediterrán feelinges álomkép olasz nyaralásodból semmi se lesz mert semmi sem igaz....

...akkor rátalálsz - erre a helyre -

  



Hajsza az utolsó naplementéért - Gaisberg


Az átlagos férfi életében többnyire egy komolyabb kapuzárási pánik fázis van, úgy az 50-es évei körül. A  motorosok viszont évente átélnek egyet, és legtöbbször csúnyán meglakolnak érte.
Velem se volt ez máshogy idén se, és 10 perc mennyországért megjártam a poklot 2 keréken.

- a teljes sztoriért katt ide -






Autóvásárlás sógoréknál - Isten hozta Mr. Bond


"Eddig anyázva ugyan, de relatíve jól bírtam a reggelenkénti kötelező tornát Norbival a 4 fokos esőben, a bicikli cipelgetést vonatra fel-vonatról le, és jobb napjaimon még a 28 tonnás nyergesvontató vízfüggönye általi beöntést is humorral fogtam fel. ...Aztán anélkül hogy feltűnt volna egy teljesen átlagos februári reggelen egyszer csak elszakadt valami..."

...most már aztán tényleg KELL vennem egy kocsit.

Vajon az osztrákoknál is olyan szívás használt autót venni mint otthon? Mit kapok a pénzemért? Kincsesládát, vagy egy "vezérléshibás" fostalicskát? - a válaszért katt ide -





Évzáró gondolatok


Második éve ugyanabban a lakásban, esö áztatta +1/2 fokos mocsok téli időben az ember azthinné, hogy egy blogger agya éhen hal az unalomtól... Jobb esetben lehet, hogy így lenne, de Murphy törvénye nem hagy cserben, és csőstül jön a gebasz :-P
Hogy a fillérbaszó osztrák szomszédokkal meggyűlik az ember baja, az egy dolog, de hogy egy 2 gombos automata is ellenünk fordul és egy 2 eurós illatgömbbel is keményen kibaszunk magunkkal, na AZ már kérem művészet :-)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése