2015. augusztus 30., vasárnap

Hellbrunn - Sprúrság két lépésben






Hellbrunn - Spúrság két lépésben


Adott egy átlagos osztrák nyári hétvége - amikor épp nem esik - az előjelzett 25 fok viszont pont kevés ahhoz hogy a strandon bámuld csurgó nyállal a ....kacsákat, mit teszel?
Partraszállsz 82-edszerre a Call of Dutyban?
Nem rossz ötlet, de ekkora barom azért tényleg nem lehetsz!
Itt vagy a világ egyik legjobb részén, és attól mert túl régóta áztál szarrá 4 fokban, az még nem indok arra hogy szublimálj a (mellesleg király) hintaszékeddel digitális nácikat lövöldözve.


Szedd már össze magad!
Ok, férfi létedre menstruálsz, másnapos vagy, vagy egyszerűen csak lusta mint a disznó, és valami megmagyarázhatatlan indok miatt a hét ágra szóló napsütés ellenére kurvára nincs kedved világgá menni...
Van ilyen  másnál is nyugi...
...de jusson eszedbe... Mr Google még sosem hagyott cserben, és tud kompromisszumot kötni is:
Itt van többek közt a Hellbrunn-i kastély a vízijátékokkal (link):


Ajtótól ajtóig 29 perc.
Plussz 3,4 km-re tőle itt van az Anif-i is:


Na ugye, hogy maradt még benned egy kis felfedező szellem?
Indulás!

...a jó hír az hogy fél óra múlva tényleg ott vagy!

...

A rossz az, hogy az Anif-it speciell megvette valami hely milliomos burzsoáé barom, és innentől az, hogy ilyen képet csinálhass, az...:


A: teleobjektívvel lehetséges a szomszédos Slosswirt zu Anif étterem muskátlis kertjéből, miközben a vendégek Kukkoló Köcsögnek néznek
B: sima fényképezőgéppel is megy, birtokháborítás árán.
Kutyák ugyan nincsenek és 1 helyen csak egy már eleve letaposott dróthálót kell "véletlenül elnézned", de ha elkapnak, utána az előzetesben garantáltan bio szelfi-bottal tolják fel neked az aszpirint a migráns "szobatársak".

Ha szemfüles vagy és feltűnt,hogy a fenti nappali kép az saját, akkor megnyugtatlak: én gyorsabb voltam és nem szabad szellemű :-P

...na mindegy...

Hellbrunn-t viszont (még) nem privatizálták, úgyhogy egyrészt ez már elengedett záróizommal közelítheted meg, másrészt van (fizetős) parkolója is:


ismét a jó hír az, hogy a kastélypark nagy része ingyenes:


..udvarostul...


...parkostul...





...giga halastul...



...A rossz viszont az, hogy a híresebb része az egésznek, a kastély és a vízijátékok (pár szobrokkal megszórt szökőkút) viszont már fizetős.
Ha van egy kis eszed és magyarként "egyszer élünk" alapon kifizeted a 4 tagú családra számolt 10 000-ret, akkor bemész, és megnézed ezeket is:




Ha nincs, - vagy csak túl régóta itt vagy, és megfertőzött az osztrák mentalitás, hogy mindent, amin nincs 4 karika és 3 eurónál többe kerül az "zu teuer"-nek bélyegezz, akkor úgy jársz mint mi, és eljöhetsz  még egyszer szépen...

...Te döntesz...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése