2016. február 18., csütörtök

Final countdown 3/1: Kimaxolni Malaysiát - Part 1
Singapore 1. nap

Félelem és reszketés ...a kínai negyedben


Na hol is kezdjem? Ha már blogzáró évad, akkor maradjunk hűek magunkhoz és a szokásos "miért"-tel :-P
Tavaly kb a 3. malaysiai utamon, miközben a térdkalácsom porcait illesztgettem az előttem ülő hiperaktív 8 éves kis kretén ülésének háttámlájához, dührohamot elkerülendő elkezdtem lapozgatni az ülészsebek sablontartalmának számító Planecrash magazint. Vagy mittudomén hogy hívják azokat az elvétve cikkekkel megszórt reklámkötegeket, amit újságnak neveznek, de sehol nem kapható... Mindegy.. Szóval egy ilyen paradoxonban láttam anno ezt a két képet:"Húúúúbazdmeg mi?"
Jaja

"Egyszer ide el kéne menni"

...persze mint egy átlagembernél ezzel el is volt intézve a dolog, egészen addig, míg idén be nem következett a multik rendszeres időközönkénti kedvelt baromsága a "struktúrális átalakítás", "feladatkör optimalizáció", vagy ki hogy hívja azt a kényszerű tevékenységet, amikor a felsővezetésnek konkrét cél nélkül bele kell szarnia abba, ami neked eddig jó volt :-P

Lényeg a lényeg, hogy a spanyol kollégámat áthelyezik Dél-Amerikából Malaysiába, úgyhogy én még 1x repülök vele betanítani, aztán nekem ennyi volt utazgatás szempontból :-P
Még szerencse, hogy egy ilyen betanítás legalább 2 hét, mert így minimum 1 hétvége azért tuti lesz még ott, és mivel ez az utolsó, ezt rendesen ki kell használni :


Nem tudom Hogy, de MEGYÜNK SINGAPORE-ba!!

Magyarként persze a legszebb lett volna céges pénzen, meg max 2 zacsi saját apróból megúszni az egészet, de mivel a főnök ragaszkodott hozzá hogy a hét közepén induljunk, az elnyújtott átszállásos ingyen hétvége kiesett.
Sebaj, van itt egy csomó helyi Kamikaze Airlines, akik kb 100 euróból elvisznek oda- és ha szerencsésen földet értek- vissza is, úgyhogy hajrá. Úgy csináljuk mint "otthon": Péntek délben a toll sikítva eldob, és nem látványosan sietve, de azért tempósan távozunk - hogy a forgókapu még fél perccel utánunk is pörög - Mahlezeit niggerek, majd jövünk! Zzzzeeeemmm :-)

5 órával, 1 átszállással, és 4 reptéri végbéltükrözős-prosztatamasszázsos ellenőrzés után megérkeztünk:

Voltam már szerencsére pár reptéren életemben, és már nem állok neki szájtátva fényképezni minden kirakat előtt mint az elején, mert sok reptér néz ki faszán, mint ez is:

Űrdizájn, meg fél botanikus kert a falon van máshol is...

50 méteres (félig)üveg függőhíd? Nagy cucc!

Fényezőrobot-virág ventilátor? Hmmm... Nem rossz:

Na de fitnesz terem?

Mondjuk az más kérdés,hogy még ha vagy is akkora gyúrós barom,hogy nekiállj egy interkontinentális repülőút után tricepszezni, akkor is... Mit csinálsz a gönceiddel amit nyári gázolt-róka szagúra izzadtál? Még ha kínaiként beteszed a hátizsákba az uzsid mellé, és utána hagyod az aromákat összeérni a következő 6 órás út alatt, az az édes-savanyú csirkés-macskának úgyis mindegy, de európaiként azért nem biztos,hogy jó ötlet :-P

Nade... azért ha eszed-ágában sincs mozogni, akkor is akad itt neked ez-az...
Pl ingyen gémer sarok!:

Battlefiled 3, X-Box, Call of duty? Mi kell?

Ja és mindezt ilyen kilátással az "emeleti teraszról":
(igen azok ott fél kilós aranyhalak, és nem, nem szedheted elő a zsebpecát :-P)

Ülj le ide és relaxálj:

...hülye, ez csak vicc volt, most értél ide, és tudom, a kiscsávó most állt fel a Crysis 8 elöl, de akkor sem maradhatsz itt!
Nem ezért jöttél!
Menj szépen tovább és keresd meg, hogy mivel jutsz be a centrumba "olcsón"

Taxi egy útra 30 dollár,
spúrturista metróbérlet a teljes hétvégére (asszem a kártya kauciójával együtt) szintén:

Kössz-csi!

...Itt még persze nem is sejtettük, hogy mennyire megéri ez a vacak, de erről majd később bővebben, ízelítőnek viszont itt van ez a gyöngyszem amit enélkül tuti kihagytunk volna:

Hehe :-) Na ez még egy jó kis út lesz... ;-)

Szingapúrban az a jó, hogy az összes tényleg érdekes látnivalója egy nagyjából 2km sugarú körön belül van - legalábbis a Tripadvisor ajánlásai szerint (piros pöttyök) - úgyhogy a szálláskeresésnél nem kell logisztikai zseninek lenned hogy ne bassz ki magaddal:


"közép-középre kérnénk 2-t" :-P

E! Nesztek!
Chinatown leg-közepe:


és bár az első 40-50 méteren, még nem látszik belőle sok, a pár lampiont kivéve,


2 sarokkal odébb már a várt sztereotip kép fogad:
Szuvenyír és bigyó árusok minden méteren:


zug-műszaki minden második kapualjban:


és sárkányok!
Sárkányok mindenhol! :-)
...amiket mint utólag észrevettem tilos fotózni :-P
Lehet hogy ezeket is gyerekek rakták össze, éhbérért, 16 órában, egy ablaktalan pincében, de AZ "standardprocessz" mister, EZ meg "copyright" úgyhogy vagy venni kici óccót, vagy takarodni kamerástul a picába!"


Jóvan, jóvan, nekem nem kell medvetalp kenőcs, hogy ne a bokám vizeljem le a piszoárnál, úgyhogy két képeslap lesz Ming, és már nem is kell leszúrnod a lemez-shogun kardoddal :-P
Visz-lát, csing-csing!

"Na gyorsan találjuk meg a hotelt, mielőtt eladnak nekünk egy fél agyag-hadsereget"

A telefonos Sygic persze sípol, hogy "ITT ÁLLSZ ELŐTTE TE IDIÓTA":


de mi azért még forgolódunk egy negyed órát szájtátva, ...mire egyikünknek kapcsol a karácsonyfa-izzólánc a fejében: "error, error, error ...Ja, a Hotel!"
Még 5 perc, mire leesik, hogy, TÉNYLEG ott állunk előtte, csak két kacatbolt között van a bejárat :-P

....ide:


...húúúúbaaaazzdmeeeeg!
Eeeez naggyon durva!
Benne vagyunk a Kill Billben vazzeg! :-)


Neee most kezdjetek retardált parkinzonosként hadonászni, mert ez a koreográfia nagyon nem kung-fu, ezzel max a sarki tésztakifőzdébe vesznek fel :-P
Keressétek meg inkább a szobátok, gyors zuhany, azt indíts felfedezni, ebben a városban gyorsan vége a hétvégének!


És ha már a szoba:
Bár kevesebb mint 10nm, és ablak sincs rajta, mégis fasza!
Korrekt fürdő, kényelmes kis odú-ágy, elég konnektor a kütyüknek és jó sebességű wifi, 45 Euróért a világ legdrágább városának közepén, nagyon nem rossz biznisz!


És azt hiszem itt illik megemlítenem ismét a KTM korrektségét:
Magyar tapasztalatokból kiindulva, ha biznisztrippre mész, a céges biztosítás miatt,még épp nem lőnek főbe, ha a céges úticél 2-5km-es körzetén belül maradsz. Mert ugye ha mondjuk a fejedre esik egy fenyőtoboz, vagy elcsúszol egy banánhéjon, azt még ki lehet magyarázni...
AZT viszont, hogy te a világ túlsó felén saját szakállra még 800km-t repkedj, azt legjobb esetben is egy száraz, talpas dildóval és 2 év pincerakrári borítékszortírozással jutalmaznák...

Na ehhez képest, mikor beközöltük a főnöknek, hogy mi világgá mennénk, Bin Laden Air Tours-os gépekkel, összesen 4 átszállással, mi volt a válasz?:
"1: Az, hogy a szabadidőtökben mit csináltok az a TI dolgotok,"
"2: ...ha normális áron találtok szállást, azt fizeti a cég"

Úúúúúúúú! Iggazááán?


KÖSSZ Vazzeg!

Na de vissza a(z akkori) jelenbe:
Fél órás hideg-vizes alvázmosással és két saroknyi sétával odébb van ez:
A Buddha Tooth Relic Temple:


Világszinten 4,5 csillag az 5-böl a Tripadvisor-on valószínűleg nem szar, de mivel MI akarnánk megnézni (és mivel éjjel fél 10 van), NANÁ hogy zárva! :-P

Sebaj, irány tovább a - meglepő nevű - Singapore folyó partján levő Boat Quay-felé:Az, hogy itt minden marha jól néz ki, az egy dolog...
Az, hogy itt az Esztergom-i Bazilikával ellentétben VAN pénz a világításra, az is természetes,


...de AZ, hogy ez egy csomó épületen még szíváltós is, na AZ odabasz!

...arról nem is beszélve, hogy amikor 2 "húbazdmeg" között feltűnik, hogy a helyi Váci-utca - bár csak részben fedett - a 40 fok ellenére légkondícionált!!...és hogy még Batman is ide jár akciós Kozelért, na ANNÁL aztán már tényleg nincs durvább 8-O


Mivel már mászkálunk már egy órája, és utoljára kb 5 órával ezelőtt ettem a gépen a 10g-os promóciós sós-mogyit, lassan ideje lenne kajálni valamit.

A gut-und-günstig mekdó persze itt is csábító, de a spanyol srác - személyiségi jogok miatt mostantól Zorro - leszavazta, én meg a helyi specialitásokból nem kérek:


...úgyhogy köztes kompromisszumként Burritót tolunk egy mexikói kajáldában a folyóparton:


Azaz ÁÁÁLLJ!!!
 Stop ombre, 
...előbb ISZUNK!


(apró betűben megjegyzendő, hogy az a kancsó sör 40, mondom NEGYVEN dollár, 27 Eur, 8370Ft
Mielőtt valami foteltroll megint azzal jön hogy "méééé számolja át", íme 3+1 válaszlehetőség, kérem válasszon:
1: "meee nem Szingapúri dollárban kapom a fizetést" 
2: "csak"
3: "hogy spóroljak 5 klikknyit az egered életéből, amivel kikeresnéd Googleből a napi árfolyamot és okoskodva kijavítanád az összeget""
+1 "hogy utánajárás nélkül érezd a súlyát" ...mert maga az hogy 40, tényleg nem nagy szám, de más szemszögből nézve, 2100 egy dobozos sörért már mindjárt máshogy hangzik ugye? :-)

Na de ne kanyarodjunk el messzire.
Nem kell toxikológusnak lenni ahhoz, hogy kitaláljuk, hogy a 39 fok + éhgyomor + 2 liter sör húzóra az hat. (vagy hét ....ha szereted a szar szóvicceket :-D)
Innen pedig már csak idő kérdése mire valamelyikőtök meglátja (a fenti kép bal felében már látszó) Fort Canning Park sarkánál levő 50 méteres G-MAX óríáscsúzlit:


"Te... jó ötlet ez ennyi sör meg mexikói kaja után?"
"Mi van McFly, nyuszi vagy?"


"engem senki nem nevezhet... *hukk* ....afaszom az egészbe, egyszer élünk!"


..."ready?"...
"Várj, csak még ezt..."


Hihetetlen, de hányás nélkül túléltük, a bakancslistámon meg a pipa mellé beírtam a margóra, hogy nem rossz, ...de inkább soha többet :-)
Menjünk inkább vissza a sétálóutcába, ott legalább a remegő lábakra azt hiszik, hogy mutatványos bohócok vagyunk:20 perccel, egy buzis koktéllal, meg 2 sarokkal később már annyira visszatér belénk az életkedv, hogy fociznánk egyet:

(nem kell felháborodni,nem csesztünk szét semmit, ez csak beállított kép)

és miután a rendőr ránk szólt, hogy "ne dobáld a buzit", gyorsan le is álltunk kettővel zongorázni egy híd alatt:


Innen meg már csak egy lépés volt, hogy Zorro:
- lenyomja a Bailamo-t Enrique Iglesias-tól
- egy utcazenésszel
- egy kihalt aluljáróban
- éjjel fél kettőkor :-P


Innentől némi gyaloglás már gyorsan helyrehozta az ember agyát, és úgyhogy a fényképezőgép képstabilizátorának már nem kellett sokat küzdenie a visszaúton
...a hotelbe visszaérve aztán még egy gyors zuhany, pelenkacsere és KO reggelig...

És ez még csak az első nap volt... ;-)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése