2014. október 10., péntek

Best of Európa kicsiben


A 2. évad DVD menüjéhez - katt ide -

A Blog legelejére ugráshoz - katt ide - 

Best of Európa kicsibenCsak lassan jöttem rá, de ennek a Salzburgi régiónak megvan az az előnye, hogy – ha valami csoda folytán nincs éppen szar idő, akkor 50km-ren belül minden van:
Alpesi vízesésekkel tarkított szerpentinektől és háttérkép-tavaktól kezdve, 


a mediterrán hangulatú részekig amit csak akarsz.
Úgyhogy ha kisüt a nap, leakasztod a motorkulcsot, keresztet vetsz, hogy megúszd a délutánt szárazon, és hajrá!
A Moondsee-Wolfgangsee partjával nehéz mellélőni.
Nesze neked Riviéra!Hol nem voltál még?


Ok…, valami jobb?
Áááá, igen, mondjuk a jégbarlangban!Eisriesenwelt – avagy csalódás a sötétben

Vagy 3x elindultam már ide ugye tavaly, de most tényleg oda is érek! Zárás előtt! Nem is esőben haha!
Na hajrá. Werfen nincs is messze, a „városnak” egy komolyabb főútja van (sárga), úgyh ha azt megtalálod, onnantól már jó vagy, mert minden sarkon ki van táblázva.Lent még véletlenül se kövesd el azt a hibát, hogy megállsz a lenti parkolóban a völgyben (lila kör), mert a buszok ugyan néha tényleg járnak fel, de a lenti jegyiroda általában zárva, és bár sehol nem írják, azért fent is van elég parkoló… Főleg ha motorral mész mint mi ;-)
A bejáratig fel lehet menni kocsival is, a slozi ingyenes, és még a bukósisakot is le lehet adni kabátostul h ne kelljen cipelni.
A beugró 6600/fő + hűtőmágnes + képeslap a szomszédnak, ráadásul csak du 3-ig tudsz jegyet venni, úgyhogy ne szüttyögj az idejutással sokat.
Senkit nem fog meghatni hogy a zsigában 3x kellett megszakítót cserélni az Ausfahrt-i kijáratnál, sem az hogy Evelinke sokáig aludt és ingyen volt a nutella a reggelinél :-P Lehúzzák a rolót az orrod előtt, azt araszolhatsz le a hegyről gőzölgő fékekkel és néhány képzeletbeli lóf*sszal minden testüregedben.
Szóval ne.
Érj ide.
Időben.

Igaz, magyarként ennyi pénzért szinte elvárnád, hogy serpák vigyenek a hátukon tovább miközben te Dom Perignon-t szürcsölsz a szuvenyírpohárkádból - amit úgyis lenyúlsz a végén emlékbe, meee "ezeknek úgyse számít", de egyrészt ne legyél enyveskezű paraszt, másrészt innentől séta van.... Igen, még a BMW-s arcoknak is, ha tetszik ha nem, és nem, az X6 nem megy fel a lépcsőn vazze... :-P
De nyugi, saccra csak negyed óra a síliftig, többek közt egy tuti sziklaalagútban:


elég magasan:


és néhol félig a sziklában:


és mire a tarkóredőidből gyöngyözni kezdene a verejték a kínai D&G - Dio & Gomez pólódra, pont elérsz egy Hüttéhez:


Igen, van hideg sörük és Nem, nem engednek a feléből :-P
sok?
Akkor séta van tovább!
Nyugi, ott mögötte már ott a sílift. Beszállsz szépen az 5 japánnal és 10 kínaival az 1x2m-es konzervdobozba, és elindultok felfelé.
Ha tériszonyos vagy, innentöl gyorsan megvilágosodik előtted a relativitáselmélet:
A "Ne szórakozzámá ez nemismagas"-ból


marha gyorsan lesz "nelóbáldmááeztaszart meee mindmeghalunk" :-P

De nyugi.
Mire 5 perc múlva eszedbe jutna a miatyánk és a szózat foszlányainak zavaros keveréke, egy lájtos kattanással dokkol a képzeletbeli koporsód, és nagy arccal kiszállhatsz 1586 méteren egy laza "namitmondtam"-mal :-P

Fent vagy öreg!

...ja... nem...

De innen már nemsokára látod a célt:


és az út sem unalmas:


10 perc múlva haladó asztmásként szuszogva eléred a bejáratot:


és két kislányosan sípolós "mondtamhh-hh-hogynincsezmessze" után lenyomot a kötelező google fotót a lyukról:


És itt jön az első meglepi:
Mivel kb 20 fős csoportokban lehet bemenni, a te csoportod csak 3/4 óra múlva kerül sorra :-P
Jó, ok, nem gond, legalább ráérsz körbenézni:
A kilátás nem rossz:


és mire a légzésed visszaáll darth vader-ből normálisra, mehetsz is be.
Itt még fel sem tűnik hogy minek adnak bányászlámpát, hiszen előtte megnézted neten, és a Mr. Googleben lévő portfólió szerint tök felesleges:MEGLEPETÉÉÉÉS!
Átbasztak. :-P
Gondolkozz Tibor! 
Ez egy BARLANG vazzeg. 
Tele jéggel.
Szerinted tényleg felhozták ide a Felcsút-i stadion tartalékreflektorait, hogy te itt egy ócska igazolványkép vigyorral nyomhass egy szelfit a Gizinek?
Naná. 
Gondolom Wifi is kéne a facebookhoz... :-P
Képzeld, nincs Bazdmeg!!! 
EZ van :

Azaz még ez SE, mert itt jön a "Meg ne próbálj még egyszer fotózni mert kezed-lábad eltöröm, elfújom a kis lámpádat azt mehetsz amerre látsz!" :-P Ki veszi akkor meg a fotóalbumot a szuvenyír shopban ha te feltöltöd a kis lutra albumodba,hogy ez nem barlangtúra, hanem interaktív végbéltükrözés egy elásott mirelit vakodban?
Naugye.

Viccet félretéve: Nem rossz ez az egész, de nem is jó szájízzel jössz ki az egészből, mert nagyon nem olyan amilyennek képzelted. Ok, hogy JÉG-barlang, és az 500 wattos Praktikeres kerti reflektor nem tesz jót neki, de akkor:
1: világítsák ki gyengébben 5W-os ledekkel mint a japánok szokták
2: ne tegyenek fel netre olyan fotót, amit a büdös életbe nem fogsz látni
3: ha direkt kibaszásból van, akkor oszthatnának még a bejáratnál a vakoknak ingyen kifestőkönyvet mert az még egy szinttel nagyobb parasztság :-PWerfen mentségeHa már úgyis itt vagy, és valami csoda folytán még az idő is szép, szánj még rá 3300-at és menj fel a Werfen-i várba. A főút mellett van az ingyenes parkolója és ha nem számolod át, akkor nem is tűnik majd soknak hogy plussz 3,50-ért visz fel a fogaskerekű, hogy ne kelljen még ide is önerőből felmásznod. Edd meg szépen. 
Még mindig olcsóbb mint a fenti szteppaerobik a sötétkamrában és itt még látsz is valamit:
Tudom,hogy mostanra tele a tököd a klónhadsereg kínaiakkal, meg a nyerítve óbégató németekkel, de a jegyed árában benne van a vártúra is, úgyhogy állj sorba utoljára és menj be.
Elvileg van magyar nyelvű idegenvezetés is (felvételről megy), de felvisznek a harangtoronyba is, ahonnan körpanorámás kilátás van, útközben megnézheted a keselyűket a kínzókamra előtt:


és úton kifele betévedhetsz a kivilágított katakombákba is


Ok, ez is 5 rongy, de innen legalább úgy jössz ki, hogy "ez nem volt rossz"...
vissza a 2. évad DVD menüjéhezNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése