2015. június 28., vasárnap

St. Wolfgang - a mindenes bőrgatyás osztrák skanzen


A 2. évad DVD menüjéhez - katt ide -

A Blog legelejére ugráshoz - katt ide - 





St. Wolfgang - a mindenes bőrgatyás osztrák skanzen



Hogy talál az ember jó helyeket, ahova érdemes elmenni?
1 - ismerősök ajánlása alapján - nem rossz, de ha épp rossz közegbe pottyantott a sors, akkor max egy csapat vidéki műkörmös csajszi tippjeire hagyatkozhatsz, az meg általában kimerül a Siófok-i Beach House / horvát tengerpart párosban - jó,jó, nincs azzal sem semmi gond de... na hagyjuk már... :-P

2 - netes oldalak tippjei alapján - ha máshol nem is, facebookon tuti belefutottál már valakin keresztül a világutazó blogba: http://vilagutazo.blog.hu/ - ha meg mégsem, akkor házi feladat!
Tényleg szép helyek vannak ezen az oldalon, de ha nem közpénzen mész mondjuk cseresznyeexportról tárgyalni Chilébe, akkor elég gyorsan kimerül a malacpersely, aztán mehetsz vissza Sombrero-ban füvet nyírni a kert végébe, a hűtőtáskás Kozel-eddel...


2b - Kuponvilág - ha elég sokat keresgélsz, a 3 tucatnyi Diósgyőr alsó-i Wellness hétvége közt szinte mindig találsz valami normálisat is: Prága, Bécs, stb pár ezer Forintból megúszható, de a 8-10-15 órás busztúrát az oda-vissza útra őszinte mosollyal csak beszívva lehet kibírni ...vagy eszméletlenül :-P Arról nem is beszélve hogy elég 1 utas egy 40 fős buszon, aki otthon még betol egy kis záptojásos pacalt a biztonság kedvéért, és ezt általában az autópálya közepén elgázosítva adja a többiek tudtára, vagy egy rosszul záró PVC ajtó mögött, ahol lecsukhatatlanra púpozza a Barbie-ház méretű klotyó tetejét... :-P Mindezt ugye nyáron a 40 fokban, mert akkor nyaral a paraszt, az otthon szervizelt turistabuszok meg legalább felében útközben beszarik a légkondi.... soroljam még? :-)

Ès akkor nagyjából ennyi.

De hagy adjak egy 3. tippet:

Mr. Google!

Régebben kb 5x jobb volt, amikor térkép + fotók módban láttad hogy mi hol van, népszerűség szerint súlyozva, be lehetett tervezni egy 20 állomásos útvonalat is, de ugye ami müködik azt el kell baszni, úgyhogy már csak ez a Win 8-as csúszkás szar van, de ez is elmegy.
Teljes verzió módban jobb alul a sárga kis paraszt mellett benyomod a nyilat, felugranak a fotók, te meg nézel mint a moziban és ha van elég türelmed játszani a csúszkáddal, előbb-utóbb jó lesz neked
:-P ...és találsz valami jó képet, amit ez a szar meg is mutat hogy hol van.
Csudajó mi?


Mondjuk amennyi időt én ezzel elszartam, már kb bemagolhattam volna a világatlaszt vagy megtalálom Atlantiszt :-P ...ja, majd elfelejtettem, az megvan. :-P itt e!


Persze mielőtt leszerződtem a History Chanel-es ufókeresőkhöz, találtam könnyebben megközelíthető helyeket is, pl ezt:


Igen, az a pötty ott egy ház, ha pedig ház, akkor valami hülye nemhogy felment már oda előtted, hanem 5 köbméter téglát is felhordott, úgyhogy kell hogy vigyen fel út!
Ha meg visz fel út, akkor oda FEL KELL MENNEM és a szikla pereméről kell lábat lógatva szotyizni kantáros farmerben :-P

Innen már az fél napos ECDL info tanfolyamnak hála 4 lépésen belül meglett a Zoom + gomb, és bár nem vagyok egy Sherlock Holmes, azért gyorsan rájöttem, hogy ez egy nekem való túracél ugyanis önerőből csak kb 20m szintkülönbséget kell leküzdenem :-)
Nem, nem hagytam le 2 nullát, csak a hozzám hasonló fotelhuszár kockák és a csípőficamos 150kg bajor Jürgenné-k kedvéért vonat visz fel! :-)
Hurrá! Megyünk! :-)


Tisztességes nyugat-európai szolgáltatásként, minden fent van róla a neten is, jegyárakkal, menetrenddel, több nyelven, mi kell még? Ja, amúgy itt: http://www.schafbergbahn.at/content/website_schafbergbahn/de_at.html
Na és akkor itt jön a fekete leves, az ár:
33 juró / fő! Igen az 10 ropi akárhogy számolod is.
Igen, a kis Májküldzsekszonnak is, mert attól hogy ö még csak 6.-os, itt nincs diák jegy, ha elmúlt 14, az ugyanúgy 33.
Családi jegy ugyan van 74-ért, de a SAJÁT GYEREK tényleges kitétel :-D úgyhogy 4 egyforma 30-éves kínai se játszik :-)

Spúr sváb/osztrák vagy?
Nyugi, van olcsóbb is!
Egy korsó sör árával olcsóbban felvisznek a 3/4-ig, onnan már csak 400m-t kell hegynek fel caplatnod! ...iiiigen, az majdnem a fél Kékestető, vagyis még mindig kurva sok :-P

Ja,hogy te marha fitt vagy?
Ha fel meg le is gyalog mész, az egész ingyenes! :-)

...ja hogy annyira azért nem?
Akkor 6600-ért még mindig választhatod,hogy csak fel vagy csak le vigyenek, de mire 1732m-röl lejönni is szívás hidd el. Ok,hogy a 11 Euró különböztet az 5 lidlis mirelit pizza, de ha már fél úton kenguru méretűre durran a vádlid, akkor baszhatod :-P

Végül de nem utolsó sorban, ne legyél bunkó magyar és ne próbálj bliccelni! Ez nem a pesti villamos, úgyhogy tényleg NE! Így is elég rossz hírünk van (itt is), nem kell, hogy tipikus balfaszként bepróbálkozz, elkapjanak, aztán így totyogj el a jegypénztártól, miután kifizettették veled a jegyet pótdíjastul:


...tudom, nehezen veszi be a gyomrod, de ez van. Az árral is meg a sárga táblával is :-P

Ha viszont a 2 bites kis processzorod feldolgozta a fentieket, és nem tartozol a szivárvány pólósok közé akik most a kalauz előtt ugrálnak pipiskedve hogy "nincs jegyem, nincs jegyem" :-P, akkor van egy jó hírem neked.... Még ha a vonatot sokallod is, akkor sem jöttél hiába!

Maga a városka a tóparton, St. Wolfgang, pont olyan mint amilyennek egy osztrák falut az átlag turista megálmodhat a képeslapokról a színes, festett faragott tetős házakkal:




...muskátlikkal...


kis kacskaringós sétálóutcákkal,




és végtelen mennyiségű igazi osztrák szuvenírrel


Ha pedig megéheznél, minden sarkon akad egy hangulatos kávézó,


...vagy étterem...


...tuti kajákkal...


...mégtutibb helyeken...



 ...és adott esetben ilyen kilátással:


De az egészre az teszi fel a koronát, hogy bárhova nézel is, a legapróbb részlet is tényleg szépen kidolgozott, és mind hozzátesz ahhoz, hogy folyamatosan tátva maradjon a szád:



(a faragást nézd a terasz alján!)

A főtéren, a templom kerítésébe vájt párkányokon még a nyári hőségben is jó hűsölni


..ilyen kilátással:


és a legjobb, mivel itt a tópart nem a kormánytagok telkének végére esik, ezért kis kerülőkkel ugyan, de tényleg a tóparton sétálhatod körbe a falut. Sőt, a helyiekből páran ilyen helyeken simán leállnak strandolni egyet:


Na ha most kicsit úgyis letetted a segged a kis pisztácia fagyidat nyamnyogva, akkor beszéljünk:
- Mikor jössz ide megint?
Egyhamar nem az tuti, mert ha otthonról jössz, akkor nem 2Ft-ból jutottál idáig. 20 000Ft, az nem kevés tényleg, de ha átváltod euróra az már csak 66, ugye mennyivel kisebb szám ez?! :-) 
Na látod! 
Értem én hogy az 103 doboz Kozel a Tacskóban, de neeee szarakodj már, úgysem iszol meg annyit, Pista bá meg úgyis olcsón adja a szilvapáleszt, majd abból képszakadásra iszod magad! 
Különben is, ebből már betáraztál múlt hónapban nem?


Naugye!
Mi??? 
Hogy téli gumi kell az Ignisre? 
Neee hülyéskedj már, már 6 éve ezt nyammogod, és eddig is megvoltál nélküle! 
Amúgy is már globális felmelegedés van baszod! Havat csak a frigóban látsz majd, ha végre kitakarítod otthon! :-P

Na, gyere, egyszer élünk, keresd meg szépen az úttörővasút végállomását.
NEM, nincs Happy hour, se torkos csütörtök se semmi, tudom hogy fáj, de ADD MÁR ODA azt kész! Ülj be szépen Tamagocsi admirális mellé azt nyugodj meg!


Ne aggódj, ha gyalog mentél volna, már félúton a dupláját is kifizetnéd, miközben cidriző lábakkal sípolva nyüszítenél hogy Behhhhrgrettung! Heeelp, Celeb vagyok, ments ki innen :-P, így meg csak bambulnod kell kifelé:



ÈÈÈÈS tessék!
Ide jöttünk, és ezért!
Nem szar mi?



...még Hütte is van traubiszódával!
Szotyi?
Ja, az nincs...
Ménem hoztál otthonról ha az kell neked?? :-) Most jöhetsz el megint! :-)


Hát... ennyi.
Ezt is láttad, nem is volt rossz, meg se áztál, a 20 rongyot meg ne sajnáld....!

...perszeeeee.... Berchtesgadenbe a Sasfészekbe FEJENKÉNT 3300-mal olcsóbb lett volna felmenned, mert az csak 22,50 :-) és a kilátás onnan se rosszabb, főleg hogy még magasabban is van
:-P :-)




de most ne kezdj el anyázni, dugd ki a fejed az ablakon, azt mire leérsz megnyugszol :-)


...az otthoniaknak meg nyugodtan elmondhatod, hogy te DIREKT IDE akartál jönni mert ez SOKKAL faszább! :-D 
...ha meg nem hiszik, küldd fel őket te is ;-)






vissza a 2. évad DVD menüjéhez





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése