2017. szeptember 10., vasárnap

Péniszcsökkentés Valhallában - Vissza a Dolomitokba (Part 1)




A hosszú szünet után kezdjük a sztorit a védjegyünkké tett "Miért?"-tel....
Az indok nagyobbik felét leírtam hirtelen felindulásból elkövetve  - itt az Intróban - egy saját bekezdésben, és bár gondolkodtam rajta, hogy kitöröljem-e, de NEM teszem, mert vannak akik rászolgáltak a kritikára. Az indok nyugodtabb és objektívebb fele, hogy mint a legtöbb motorostársam, párszor már én is kerültem olyan helyzetbe hogy lepergett előttem életem filmje.
Az, hogy ez mekkora részben köszönhető az ópiumos csigákat alulmúló reakcióidejű balfasz autósoknak, és mekkora részben saját faszságaim eredménye az most mellékes :-P
(*köhh*superduke)

...Ezeknek a rendszeres és ingyenes "best of your pathetic life" vetítéseknek megvan az az előnye, hogy mivel rengetegszer láttam minden részt, álmomból felkeltve is fel tudom állítani a TOP 5 Motorostúra / útvonal listáját, íme:


5. helyezett: 
- Bond nyomában 2 keréken - Monte Carlo Tour -
Hogy kerül ez a túra az utolsó helyre???
Nos, ennek több oka is van:

a, Rohadt messze van mindenhonnan, ezért az út nagy részén autópályáznod kell, az meg még kocsival is dögunalom, motoron meg még inkább, és közben alig látsz valamit

b, - a svájci szakasz a 27-es úttal, a Maloja Pass, Bellaggio főutcája, vagy a Genova és Monte-Carlo közti autópálya szakasz nem rossz, de az össz távhoz képest elenyésző élményutat tartalmaz.

c, - annak ellenére, hogy "Nizza, Genova és Monte Carlo 1 nap alatt" bármilyen motoros sztorizgazós sörözés közben jól hangzik, póker kategóriában mérve az egész sztori valahol a blöff és a drill között van,és bár a kispályások bevizelnek tőle, az "öregek" egy Full House-al rögtön lemosnak a pályáról...

Ami mégis megmenti ezt az utat és életed Top 5-ébe emeli, hogy amikor ott pislogsz vigyorogva bűzölgő Cordura kukazsákként a Monaco-i jacht kikötőben, meg a Nizzai Riviérán, na az azért megmarad a fejedben. A többi apróságról nem is beszélve, amik a végén kiadják - ezt az utat -
 


4. helyezett: 
- Best of Slovenia Tour - Gigabarlangok, brutál fasza utak, szuperhágók, tengerpart, Trieszt, Bled, még tartalomjegyzéknek is sok, élményből meg még inkább. Aki olvasta ezt a bejegyzést - link itt -, tudja miről beszélek. Nemcsak hogy annyi fotóval jössz haza, mint egy tinédzser az első erotika-kiállításáról, de a táv nagy része is olyan utakon visz, hogy garantáltan könnybe lába a szemed egy párszor az örömtől...




3. helyezett: 
 - Garda tó környéke és a San Leonardo Pass - Motorozás szempontból legalább akkora élmény mint a Szlovénia Tour, de az olyan szakaszok mint a Trentó-i szerpentin azért egyértelmű előnyt adnak ennek a kanyarnak.
Brutál szép helyeken visz az út, hihetetlen panorámákkal, Trento, Sirmione és Riva del Garda pedig sokszor szebb képeket ad a kis lutra-albumodba mint Nizza vagy Monaco, a Garda-tó partja pedig megadja AZT a Riviérán motorozás élményét, amit eredetileg Monte-Carlotól vártál volna...
Végül,de nem utolsó sorban: sokkal közelebb van mint az utóbbi...




2. helyezett:
Stelvio és a Timmelsjoch - (lap alja körül) :
Íme a krimó viták "színsora".
Amatőröknek elég bedobnod ezt a képet itt jobbra, a keménymag meg csak addig van versenyben míg be nem dobod a többit:
Magát a Stelviót valószínűleg a Glockner is lenyomná a jobb aszfalttal és össz-kilátással, de a Timmelsjoch-al, az elárasztott templommal és a Livigno-i duzzasztógát/félalagút kombóval egyértelműen a 2. helyre kerül, még úgy is hogy közben tuti kapsz egy jégkásás beöntést. Dehát mindent az élményért és a sztoriért ugye ugye?!




1. helyezett:
Ok, Plázabájker Peti bedobta a "Stelvió-Tmmelsjoch kombót" és beképzelt vigyorral söpörné a zsetonokat, mikor a cigarettafüsttől sötét sarokból előlép egy őszhajú öreg egy napszítta sisakkal és csak annyit mond:
"Per Fermare!" (Megállni)
"lófaszt a seggetekbe! Semmit nem tudtok ti a motoros mennyországról!"
...
néma csend... Plázabájker Péterünk nyel egyet és csak ennyit kérdez:
"ki a retek vagy te tata??"
"Io?" (Én?)
...Giacomo Agostini... és ha elég tökösnek tartjátok magatokat, elviszlek benneteket


VALHALLÁBA!


Mielőtt jogos felhördüléssel valaki azt hinné, hogy magamat tartom az eddigi legsikeresebb motorversenyző legendák egyikének, közlöm,hogy:

"NEM"

...még véletlenül Sem!
Sőt... Még Plázabájker Péternek is kevés vagyok, mert azok legalább tornacipőben kerekeznek a haldokló GSX-R 600-akkal, én meg még ahhoz is picsa vagyok :-P

Egészséges önértékeléssel megsaccolva én kb a "Hangya" vagyok a Bosszúállókból...

Haha... :-)
Ha most kiszaladt a szádon, hogy "az meg KI-A-FASZ???" akkor íme:

Így se?
Na jó.
Röviden összefoglalva ez egy:
 - mérsékelten vicces
 - szerencsétlen flótás,
 - aki jókor volt jó helyen,
 - ezért megkaparintott egy másoknak szinte elérhetetlen drága cuccot (*köhh* Superduke GT)
 - aminek köszönhetően egy ligában játszhat a Thor-hoz hasonló ezeréves félistenekkel....
 - és ezért mint (papíron) harcos, ha/amikor elhalálozik, Thor-ral együtt mehet a "szupermennyországba" vagyis - Valhallába - , ahol az összes eddig élt harcos együtt mulat az idők végezetéig...

Legalábbis a 21. századi viking népmesék szerint :-P


DE... - köhh... újabb ócska filmes klisé szerint - MÉGSE ITT KEZDJÜK A SZTORIT, menjünk vissza régebbre...


Idén 2 éve, hogy életemben először jártam először az olasz dolomitokban, szerencsémre motorral, és a megfelelő zenei aláfestésekkel ezek a páratlan útvonalak úgy beleégtek az agyamba mint a vietnámi veteránoknak az első kokain trip:
"Öreg... nincs más érted???
Vissza kell mennem!!
Hív a hegy!
A HEGY!!
fogd be!!
faszom a Glocknerbe!! Eeeressz!!! OTT AKAROK MEGHALNI HAGGYÁÁÁÁÁL!!!!"

jólvan, izé... semmi bajom na...

igen, igen, tudom, már TAVALY DECEMBERBEN el volt döntve, hogy az idei 2 túrából az egyiken tuti ide megyünk.

igen ezt elmondtam mindeniknek, decembertől májusig, minden hónapban nagyjából 3x...

igen, MINDENKINEK.

...

...nem nincs semmi bajom.

MONDOM HOGY NINCS bazzeg!

....

....

...egyszer menj oda motorral és onnantól minden más egy kalap szar lesz ahhoz képest...

jó, ok megnyugodtam.

...

szóval...

December közepén megvolt a TERV (- vagyis a terv 2, mert a "TERV" igazából a Monte Carlo Tour volt 20 éven keresztül, de az egy másik sztori), szóval megvolt minden részletes útvonaltervvel: - 1.nap - ; - 2.nap - ; - 3. nap - ; - 4. nap -, hotelfoglalásokkal MINDENNEL ide:


...és számoltam vissza, nap mint nap...
...már csak 126 nap,
...már csak 112,
97...
58...
...a FASZÉRT VAN MÉG MINDIG CSAK MÁRCIUS...
...39nap...

BIIIIPP: "éééés kvízkérdés 100 pontért: Mi történik ha valaki ennyire készül, ennyit vár valamire?"

Bingo Baby!
Marhára nem olyan lesz mint amilyenre számítottál ;-)


Előkészületek: A Bosszúállók összegyűjtése


1:  A problémák ott kezdődtek, hogy ahogy közeledett az indulás napja, egyre inkább látszott, hogy az eredeti útvonal sehogy sem lesz tartható. 4 teljes nap + a nem ittlakóknak a hazaúttal 5, egyszerűen sehogy sem adta ki... Sebaj, a Svájci részeket az Albulapass-szal, Julierpass-szal meg a Berninapass-szal együtt majd belegyúrod a június-i Svájci-szuper-passo-tour-ba, a Stelvio úgyis csak köztes összekötőként volt betervezve és cserébe úgyis bejött a Glockner a jobb aszfalttal, úgyhogy az agyonfarigcsált-csökkentett útvonal ez lett:
 - 1 nap - ; - 2. nap - ; - 3.nap - 
Lényeg a lényeg: Az olasz Dolomitok láncba fűzött Best of Passo-i maradtak, és EZ a fontos!

2:Mivel szentimentális kokós hittérítőként szórtad az igét egész télen az élet értelméről - VALHALLÁRÓL - most végre tényleg azt hitted, hogy arab tevekaravánként rójátok majd a hegyeket mind a 40 haveroddal.
A gond csak az, hogy egyrészt nem tudsz számolni:
40 haverod összesen nem volt az elmúlt 30 éved alatt, másrészt az a ....39 is így indult neki az egész túrának:

Szeretném azt hinni hogy pusztán a személyes varázsomnak köszönhetően nem egyedül indultam végül, de sokkal valószínűbb, hogy a hegyek hírneve megelőzte a túráimét.
Egy dolog volt 100%-ig biztos:
Hogy - személyiségi jogok miatt - Kebab Juszuf - barátom nem volt kérdéses.
Neki elég volt decemberben annyit mondanom, hogy megvan az útvonal jövőre, és mivel szinte az összes túrámon velem tartott eddig, már annyit se kérdezett, hogy hova megyünk, csak rávágta vigyorogva hogy "Naná hogy Megyek!" :-)

Az idei év kellemes "meglepetése" viszont keresztapám / unokatesóm faterja volt.
Azt nem merném ideírni hogy "az öreg" - mert ha olvassa ezt véletlenül, még feltol egy kipufogódobot a seggembe (fehéregerestül) 8-O
Szóval fogalmazzunk inkább úgy hogy nem "öreg", csak éppen már akkor lapra fektetve motorozott a régi MZ-kkel mikor én még répapürével fostam tele a pelenkámat.
.....Ja, ja, igen, alig 5 év van köztünk, mert pont a diplomaosztómon lettem szobatiszta :-P
Ha Ha.... Very Funny :-P
Na mindegy.
A lényeg, hogy - ismét személyiségi jogok és a későbbi sztori kedvéért mostantól csak "Odin" - bár nem egy idei évjárat, azért ...."tartogat meglepetéseket"
...de erről majd később ;-)

ééés.... ennyi.
Juhhhhúú.
A többiek beadták a törülközőt indulás előtt.
Ok, Juszuf ács keresztapjának elnézem a dolgot, mert 2 héttel indulás előtt kicsit figyelmetlen volt, és azóta 2 kézzel is csak 6 sört tud kikérni, és kisujjal tényleg nem fasza kuplungolni 800km-en :-P
A többiek viszont...
Hát...
Aki látta a Deadpool-t annak beugrik majd a kép amit az általuk előadott Bullshit-Biblia helyett "Root Cause" / "hibaforrásként" elképzeltem:
Nos akkor...
Megvan az a rész amikor Deadpool meg a nője 88-szorra szexelnek és az asszony vigyorogva előhúz egy felcsatolható műbránert, aztán Deadpoolnak kikerekednek a szemei?
Nincs?
akkor katt - ide -

... Na?
Érezzük a gyanús párhuzamot?
...ugye nem kell hogy folytassam? ;-)

Mindegy, ő dolguk, és azt is megértem hogy van akinek fontosabb, hogy a sarki tüzépen épp egy ezressel olcsóbb a műanyag ablak, hisz az barátok közt is 5 fél literes Kozel... :-P
...Bár lehet hogy igazuk van... mert ha egyszer , csak Egyszer is elmész oda motorral, onnantól csak a hegy van. 
Nincs ablak.
Nincs IKEA kiárusítás.  
Nincs corporate diversity tréning a cégnél ahol sírva bevallhatod hogy meleg vagy.
Csak a hegy ahova VISSZA KELL MENNED

...jól van, nincs baj, visszajöttem 8-I


Day 1: Soha ne higyj az időjárás jelenésnek 4 - A Glockner bosszúja


Tibor.... Tibor... Tibor....
Hanyadik éve csinálod ezt?
Mármint a hardcore túrákat és a szopást az esővel?
Nem unalmas baszod?
De! Na ugye...
...ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a 4-es pályán majd vigyorogva elleszel 15-20 fokos tengi-lengi nyári szitálással?
Ja hogy vettél idénre esőruhát?
HAHH.... te kis hülye... :-P

Na jól van, idd meg reggel a Red-Bullal főzött kis Lattédet, azt indulhatsz:


Kellemes májusi 12-13 fok kell ennél több?
Öööö... ja
Igaz, a 2 héttel korábbi 5 fokhoz képest ez már kánikula, de a póló-motoros dzseki kombó azért még egy fél osztráknak is "sportos" így motoron, úgyhogy szégyen vagy sem, a 2. falu határában már megállsz hogy magadra húzz bármit amit a dobozokban találsz.

Szerencsére eleget tököltél az indulásnál, úgyhogy az előző esti monszun - ami persze pont követi az útvonalatokat - nagyjából 1,5 órával előttetek jár.
Igen, Ő fel tudott kelni időben :-P

 ...ez viszont nektek (félig) jó hír, mert így a szuperkanyargós szurdok szerpentin - Hochkönigstrassét - letudjátok +8 fok körüli nyálkás-nyirkos aszfalton, amitől csak térdig- és lágyék táján lesztek vizesek :-P 



apró betűs kitérő, hogy HA mákunk lett volna - ami általában nincs persze - akkor itt:


...az alsógatyánkba fagyott majrécsíkon való csúszkálás helyett ezt láttuk volna:


DE..... azok ugye nem Mi lennénk :-P :-)

A szokásos rinyaáradatot félretéve, be kell ismernem, hogy Odin jelenléte amolyan totemként hatott, és az otthontól a Glocknerig tartó nagyjából 150km-es szakaszt többnyire szárazon úsztuk meg:


Sőt!
A Glockner lábánál már vagy 16 fok volt, úgyhogy a 7500-ös útdíj kifizetése után nagy arccal és nagy gázzal vágtunk neki a kanyaroknak:




Huuuiiiiii!!!
Fasza mi?
Aha... csak az a kár hogy elfelejtetted az - 50 méteres szabályt -:

Nem emlékszel és lusta vagy a fenti linkre kattintani mi? :-)
Sebaj, innen az 5. kanyar környékén 1500-1600m körül elkezd majd derengeni:
"Némmááá, hófoltok "júniusban" az út mellett":



Meg hókotró, 7 fokban! Háhh:


8. kanyar... 1700m

12. kanyar 1880m.... 4 fok:


BEHH!
A Bosszúállókon nem fog ki nyamvadt....

ööö... 3,5...:



...3... akarom mondani 2,5 fok, jégkása vagy 1,5m-es hófalak:



*csussz* - hukk - (rotty)
"Hééééhhhéjjj, az előbb azt hittem hogy valami kilazult a motorban, pedig csak az üveggolyóra fagyott mogyoróim csattogtak a vacogó fogaimtól, úgyhogy talán meg kéne állni egy kicsit egy mormotás cafféra nem?
De!

 

Mitagadás, bár a kilátás nem éppen olyan mint amit egy május végétől várnál,azért innen még így is pazar. Tisztára mintha statiszták lennénk a Trónok Harca jégzombis részeiben :-P




A Fuschertörl Hüttében 20 perc alatt vígan elnyamnyogott grillwurst azért kiolvaszt mindenkit annyira hogy indulás előtt ne jégkását kelljen vizelnünk:

 

És bár az ablakon kinézve csábító lenne kaisersmarn-nal púposra pakolt potrohhal gyomorgörcsre hivatkozva kihívni a Bergrettung-ot, hogy fűtött kocsiban vigyenek le az éjkirály birodalmából valami 10+ fok körüli közegbe,de Odin és Juszuf valószínűleg röhögve csinálnának utána kulcstartót a tökeimből miután kislánynak öltöztettek. Másrészt ha belegondolok hogy 3 éve feljöttem ide ugyanilyen időben farmerban meg egy nyeszlet bőrdzsekiben és még vigyorogtam is hozzá, most meg itt picsáskodok a thermobéléses cordura cuccban a fűtött markolatos GT-n, ezután még magamat is pofánköpném minden reggel a tükörben :-P
Nem..., tudom, hogy metroszexuális vagy, de ENNÉL még te is keményebb van Timikém:


 Gyerünk, sisakot fel és indíts kifele a 2 fokos aszfaltra!
Valhallába nem a pálmafás Cote 'd Azure-on keresztül vezet az út te nyúlbéla!
... arról nem is beszélve,hogy még előttünk van egy 3,5 órás szakasz:


Igenám, de előtte le kell jutnunk a Glocknerről, és valahol itt, a befagyott tó-


 - és a 3 méteres olvadó hófalakból folydogáló hólés kanyarok egyikében....


...egyszer csak megcsúszol.
Nem esel el, és mivel már rég belédfagyott a szar is még a gatyád se lesz vonalkódos...
Épp csak egy kicsit szambázik be a hátsó gumi, épp csak annyira hogy a Traction Control még - a folyamatosan villogó fagyveszélyt jelző hópehely ikon mellett - egy sárga lámpányi villanás után könnyedén megfogja alattad a 200 kilónyi vasat.
De ez elég ahhoz hogy a fejedben átkattanjon valami egy "asssztakurva" kíséretében. 
Egy Houston-i szerverparkot lekörözve lejátszod az alábbi programsort a fejedben:
 - Bassza meg, majdnem beszartam - bip
 - Értem én hogy Traction Control, de vajon mennyi a sport-túra gumi tapadási együtthatója egy 1 fokos hólés aszfalton? - bip
 - Ha itt eldobom ezt a szart, mennyi ideig fizetem a cégnek a 6 milliós roncsom törlesztőrészleteit? - bip

...

...és ekkor jön Valhalla előszeleként az első vizes-gumipapuccsal csattanó önbecsülési pofon:


Supermoto-Sanyi nemcsak hogy leszarja a fent említett tényeket, még rá is tesz két lapáttal:
1: úgy előz meg 2x-es tempóval mintha egy cementes betonkeverőt vonszoló Ignist vezetnék,
2: mikor 100m-rel előrébb ő csúszik meg a kanyarban, ő nem fékez...
...nem... ő kitartott gázzal KIDRIFTELI MAGÁT A KANYARBÓL!
Mert ő ÍGY AKARJA ÉRTED?
... jó, ok, van ilyen tényleg.
Tényleg van pár motoros félisten, aki a hosszú tél után örül, hogy kiszabadul és már az első kiruccanásnál porigaláz mindenkit. És persze, az is érthető, hogy pont a Glockneren kezd.
Hol máshol?
Ne törődj vele, van ilyen is, te csak juss le egyben a hegyről...
...
az 50 méteres szabály szerencsére most sem hagy cserben, de mégis, hiába fogy el lassan a hó az út mellől, hiába lesz a fél fokból 14,5, te mégsem tudsz úgy menni, ahogy egész télen elképzelted...
folyamatosan rákorrigálsz a kanyarokban, néha elfékezed magad, és minden kanyarban lassabb vagy mint kéne...

Szar vagy öreg.

Odin a 100LE-s 250kg-s burkolt Bandittal, nemhogy folyamatosan lépést tud tartani veled, szinte érzed hogy feltartod, pedig a te csuklód 180LE-t rángat :-P
Kapd már össze magad baszod!
Ok, semmi gáz, valahol Sankt Jakob környékén megállunk egy Lattéra és a fél kilós Szuperhabos-Apfelstrudel visszaönti beléd a lelket:


...nyugi, nem vagy szar.
Idefele lenyomtatok 2 tucat hétvégi motorost, akik addigra érnek utol mire ti már itt ülve a pohár aljáról kanalazzátok a maradék tejhabot.
Ne kapkodj, nem kell sietni, hiába van a Noob seregnek 10 perc előnye, ti fizessetek szépen, állítsátok be a kamerákat, zene be, még így is lezúzzátok őket a Passo Stalle tetejéig:
És tényleg. :-)
Fent kicsit szürkébb kép fogad mint legutóbb, hisz a növények még csak most kezdik összeszedni magukat a 2000 méter feletti fél éves tél után, de azért a látvány így se semmi:



Igenám, de a hosszú téli motoros szünetet követően most egy kicsit többen vannak mint legutóbb:

 Mondom TÖBBEN:


 ...épp annyira, hogy lefele az egész szakasz egy elbaszott 80 fős motoros forgalmi vizsgára hasonlítson: Szépen cikk-cakkban pöfögtök lefele az egy sávos szerpentinen a leglassabb Noob láncszem 23km/h-s sebességével: Juhhú :-P


De sebaj, lent a Lago di Anterselva, és a partján található - marha kreatív nevű - Platzl am See étterem előtti tisztásnál úgyis megálltok egy 10 percre ezért a panorámáért:



Mi tagadás, tényleg jó érzés látni, hogy Juszuf és Odin is folyamatosan vigyorogva fotóznak körbe-körbe, és nem a selfie-k kedvéért, hanem látszik rajtuk hogy tényleg tetszik nekik ez a hely:

 
 


De ha már itt vagyunk együtt, ezt is meg kell örökíteni, hisz' mint szoktam volt mondani: "ki tudja mikor jársz erre mégegyszer" és EZT nem kéne elfelejteni:



Na de gyerünk tovább.
Mivel az útvonalból közkívánatra kiszedted a svájci szakaszt - hogy spóroljatok egy napot rehabilitációra vasárnap - nem kell kapkodnotok. Még csak délután 4 múlt és már csak egy nagyjából
50km-es - az eddigiekhez képest - jellegtelen szakasz van hátra a mai napból, ami viszont tartogat egy kellemes élményt:
Valahol a pampákon beértek egy jó 20-30 fős motoros társaságot és ahelyett, hogy izomkodva átverekednétek magatokat rajtuk hogy a nap végére nyerjetek 10percet, inkább lelassítotok és beálltok a karavánba:


Előre nézve ahogy szép nyugodtan suhanva elnézed a kilométeres sornyi motorost együtt dübörögni, eszedbe jut, hogy valami ilyesmi érzés lehet egy nagy amerikai motorosbandaként együtt gurulni. Nem is ismered az előtted lévőket, de majdhogynem "barátként" tekintesz rájuk, a kívülállók meg olyan tisztes távolságtartással néznek titeket mint Obama elnöki konvoját :-)
BOOOORN tubiii vááá-hááá-háájld!
Haha. MI vagyunk a falka!
Fél 6 körül el is éritek az első Hotelt - a San Genesio-i Hotel Alpenrose-t. Nem épp egy kapkodós népség, de kedvesek, a hotel zárt udvarán kényelmesen tudtok parkolni a motorokkal, ingyenes wifi-t adnak, és a szobákból többnyire ilyen kilátás tárul elétek:


...és mindezt kb 50 Eur/fő/éj-ért.
Arról nem is beszélve, hogy a pincében található elég korrekt sauna-jakuzzi részleg használata asszem benne van az árban, úgyhogy egy pár korsó búzasör után kislányként sikongatva játszhatnátok seggrepacsist virágmintás fecskékben :-P
De... egyrészt nem vagytok homik, másrészt elég az érkezéskor felfedezni hogy a hotelnek van egy frankó terasza ahova odasüt a kellemesen meleg május-délutáni nap:


...és ahonnan ilyen a kilátás:


Jóleső, őszinte mosollyal, a hideg búzasört kortyolgatva nézzük a távolban a hegyeket a Dolomitok előszobájában, tudva hogy megjöttünk.
Ez VALLHALLA kapuja,
Erre vártunk fél éve
és holnap végre megtámadjuk a hegyeket....
Hogy túléljük-e?
Az mindegy. ....
De nem lesz kegyelem....








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése